Logo Jouw SaunaGids

Single Reizen Online

Kies je sauna in de provincie Noord-Holland

Een overzicht van sauna's in Nederland. Ervaringen met foto's en filmpjes. Doe je mee ?

Over Thermen ROMANA, Da Costa Amsterdam, Sauna Amsterdam Deco, Sauna Fenomeen Amsterdam, Den Helder, Sauna Den Ilp, Sauna Esneniėl, Sauna van Egmond, Toolenburg, Sauna Ridderrode, Sauna Amstelland, Spawellness Weesp . . .

Steden in Noord-Holland :


Klik op de sauna van je keuze :


Amstelveen
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Den Ilp
Grosthuizen
Haarlem
Hippolytushoef
Hoorn
Santpoort-Zuid
Uithoorn
Weesp
Zuidoostbeemster

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van Sauna's in NederlandSpa's in de provincie Noord-Holland SpaOnline, bekend van het Wellness Magazine, heeft de beste aanbiedingen en hoogste kortingen van sauna's in de provincie Noord-Holland verzameld. Tevens kun je nu ook zoeken naar sauna's met vrouwendagen. Waar je gekleed ook welkom bent. En sauna's met een hotel. Voor jezelf of als cadeau!

Klik hier

Klik hier voor de beste aanbiedingen en kortingen in Noord-Holland »LounZ City Spa - Thermen Romana

LounZ City Spa - Thermen Romana in Amstelveen

Ik ben vorige week bij Romana in Amstelveen geweest, gezellig samen met een vriendin.
7 jaar geleden ook al eens, er is niet veel veranderd, behalve dat er nu een infraroodsauna is en een 'caldarium'. Beiden is erg prettig, en het caldarium is heerlijk met warme stenen ligbank, en een douche erin met heerlijk fijn scrubzout, en er wordt een zachte lavendelgeur verneveld.
Verder is er niet echt wat veranderd of vernieuwd, maar het zag er nu wel schoon en netjes uit, maar ivm vakantietijd en warm weer was het ook niet druk. Er is een hele kleine bestraatte tuin, met een stuk of 10 ligstoelen, en een houten tobbe met warm water. Maar geen groen, of beplanting.
Het eten is er verrukkelijk, en veel en uitstekend verzorgd, en netjes en mooi meubilair om aan te eten. De relax ruimte, waar je wat kunt drinken binnen, vonden we een beetje gewoon, en niet heel erg veel aandacht aan besteed, witte stoelen met opgedroogde waterkringen...
De prijzen vonden we hoog, en bij het afrekenen onstond enige verwarring aangezien wij met een fit&verwenkaartje kwamen, wat we vooraf bij reservering gemeld hadden, en ook bij aankomst, maar daar was geen notie van genomen, wat uiteindelijk wel netjes werd opgelost.
Ik vind het een aardige sauna, maar de website doet beter voorkomen dan dat het is vinden wij.Mijn vriendin had een gezichtsbehandeling genomen, en dat was een krap half uurtje, en dat was jammer, dat ze niet iets meer tijd nemen voor je.

Vr gr Tanja

Let'z Beauty & Spa - Thermen Romana - Dorpsstraat 104 - 1182 JH Amstelveen - website »


Wij zijn afgelopen weekend in de sauna Amstelveen geweest bij aankomst uitleg gekregen waar de kleedruimte was daarna zou iemand van het personeel wel een rondleiding geven, nooit weer iemand gezien of interesse getoond in een paar nieuwe gasten we konden niet goed de sauna vinden dus kwamen via de nooduitgang daar beneden het was er vrij druk op die zondag na een tijdje in de sauna te zijn geweest waar het bomvol was (en sommige mensen denken altijd te moeten doorpraten ) afkoelen in het koude bad en daarna in een lekker warm zwembad denk je dan nou dat viel tegen het water was niet lekker warm dus vrij snel er weer uit o'ke denk je dan maar in het bubbelbad dat was wel warm. In het bubbelbad kun je je lelijk verstappen er zit geen in of uitstap treden in of leuning wat je niet ziet en verwacht.

Dat de lol was er al aardig af, aangezien we best trek in eten hadden in het restuerant daar gaan zitten en de kaart bekeken te hebben moet je niet denken dat er iemand van het personeel langskomt om te vragen of we wat wilden eten of drinken dat was blijkbaar iets te veel gevraagd ze stonden wat glazig om zich heen te kijken verder gebeurde er niks.

Dat wij waren er helemaal klaar mee en vertrokken na er in het totaal er een uurtje te zijn geweest. We zijn in veel sauna's geweest maar zoiets hadden we nog nooit meegemaakt dus hier nooit weer naartoe.

Dit is een sauna die in samenwerking met een hotel een arrangement aanbiedt op vakantieveilingen.nl en zo nog wat klanten probeert te trekken met mooie foto's op internet ik zou zeggen nooit doen er zijn gelukkig veel betere sauna's in nederland.

Groet Anne

De sauna is een ideaal vertrekpunt om aan je gewicht te werken

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden hebben wij hierin verwerkt. SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Houd een deel van het aankomend weekend helemaal voor jezelf! En zoek een motiverende omgeving als een sauna op. Een ideale omgeving voor motivatieoefeningen en om te onderzoeken wat jij aan jouw situatie wilt gaan veranderen ... snel afvallen is goed mogelijk!

Klik hier

Afvallen en op gewicht blijven, klik hier ...Badhuis en Sauna Da Costa in Amsterdam

Badhuis en Sauna Da Costa in Amsterdam

Sauna Da Costa aan de Da Costakade in Amsterdam. Dit is een bijzondere sauna omdat het ook een badhuis beheert. Een badhuis oude stijl dan welteverstaan. Dus een plek waar je gewoon heen kunt om een douche of een bad te nemen, zonder verdere verplichtigen. Het schijnt dat er in een stad als Amsterdam nog steeds grote behoefte aan een badhuis bestaat. Veel mensen hebben nog steeds geen douche of bad of hebben andere problemen waardoor ze naar een badhuis moeten. Door naar de sauna te gaan, ondersteun je ook dit laatste badhuis van Amsterdam en misschien wel van Nederland.

Overigens een heel aardige sauna, met erg vriendelijk personeel, eenvoudige maar goede voorzieningen en een prachtige tuin aan de achterzijde. Erg schappelijke prijzen ook, entree onder een tientje. Kortingen voor studenten en ouderen.

Matin

Badhuis en Sauna Da Costa - Da Costakade 200 - Amsterdam - website »

Sauna Amsterdam Deco

Sauna Amsterdam Deco

Your listing should also have something for Amsterdam I think that Allsport in Amstelveen is best but it is relatively difficult for International visitors to reach. A much easier alternative is Deco at 115 Herengracht. The food choice is more limited and the space smaller but the architecture is unique.

Paul

Sauna Amsterdam Deco - Herengracht 115 - Amsterdam - website »

Sauna Fenomeen te Amsterdam

Sauna Fenomeen te Amsterdam

Beste Anette, Loek en Joris,

Hierbij wil ik graag jullie aandacht vragen voor Sauna Fenomeen.
De sauna is een naturistische sauna en gevestigd in Amsterdam.
En wel op de
1ste Schinkelstraat 14
1075TX Amsterdam

Sinds kort heeft de sauna een website welke is te vinden onder
http://www.saunafenomeen.nl/index.html

Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn de bovenstaande link en adres gegevens op te nemen in jullie saunagids ? We gaan namelijk op 6 november weer open !

Elk jaar wordt er een zomerverbouwing gehouden om de sauna weer klaar te stomen voor het volgend seizoen. Doordat er constructueel de nodige reparaties uitgevoerd dienden te worden hebben we een vertaging opgelopen van twee en een halve maand. Daar wij een ideele instelling zijn en de kosten de pan uit zijn gerezen. Proberen we op deze manier meer mensen in contact te brengen met de sauna.

Met vriendeliijke groet, Edwin

Sauna Fenomeen - 1ste Schinkelstraat 14 - Amsterdam

Sauna Fenomeen is helaas sinds oktober 2011 gesloten op de 1e Schinkelstraat.

Sauna & Wellness Den Helder

Sauna & Wellness Den Helder

Er is Den Helder sinds kort ook een mooie sauna geopend: www.saunadenhelder.nl. Wilt u deze misschien ook vermelden op uw website? Alvast bedankt..

Met vriendelijke groet, Frank (mei 2008)

Sauna & Wellness Den Helder - Schootenweg 2 - Den Helder - website »


Sauna Den Helder draait nu, naar ik meen voor het 4e jaar. Het is een rustige Sauna met vriendelijk personeel. Helaas heeft men indertijd twee gekleed sauna dagen ingevoerd, dinsdag en donderdag. De huidige vaste en echte saunagangers hebben zich er zolangzamerhand mee verenigd, zij het met tegenzin. In december kondigde men plotseling (zonder enig overleg/inspraak met de vaste bezoekers) aan dat de openingstijden aangepast zijn en wel van 14.00 ? 22.00 uur naar 16.00-21.00 uur?. Dit schiet bij veel bezoekers in het verkeerde keelgat en veel gehoorde reactie?s zijn: Ik neem voorlopig geen jaar abonnement. Er is ook melding gemaakt over de onvrede mbt de openingsuren beslissing. Men zou er over na gaan denken. En wat schetst mijn verbazing? op de site van de sauna staat reeds de aangepaste openingstijd vermeld. Erg jammer voor een Sauna die mooi is opgezet.

Mogelijk zou de leiding van de sauna eens wat moeten overleggen met de bezoekers. Dan zou mogelijk gezamelijk tot een (betere) oplossing resulteren???.

Ruud


Een tijdje terug had ik gemailed dat de Sauna Den Helder de openingstijden heeft herzien en alleen de zondag als extra sluitingsdag heeft toegevoegd. Dus de opening voor de echte saunagangers zijn weer maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 22.00.

Voor de geklede saunagangers zijn de openingstijden op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 22.00 uur. Edoch is dit herstelbericht nooit vermeld in Jouw Saunagids.

Met bij voorbaat dank voor alsnog plaatsing van deze melding.

Ruud

Thermae Sauna Den Ilp in Den Ilp

Thermae Sauna Den Ilp in Den Ilp

Hallo saunagangers,

Ik ga al jaren naar Sauna Den Ilp in Den Ilp (paar kilometer ten noorden van Amsterdam-Landsmeer) en kan dat van harte aanbevelen.

Vooral omdat er veel buiten is: twee vrij grote zwembaden, (wv 1 met verlichting, jetstreams, 'bubbelbank' en waterparaplu). Verder buiten: een sauna, bubbelbad, dompelbad en grote ligweide met bedjes en bediening. In aanbouw is momenteel een zoutwaterbad. Binnen zijn er nog twee Sauna 's (1 met uitzicht over natuurgebied Ilperveld), een groot stoombad met van flikkerlichtjes in het plafond, een derde zwembad, een kruidenbad en een tweede bubbelbad. Geen scrubzout oid (helaas).

Restaurant is ok met redelijk uitgebreide kaart. Interieur is beetje oubollig (bruin en beige, denk aan Centerparcs van vroeger), maar wel met lekkere relaxstoelen, bedjes met dekentjes, voldoende te lezen, open haard en aparte tv-ruimte. Rokers en niet rokers hebben elk een kant van de rustruimte, maar er staat geen muur tussen.

Zie er nauwelijks kinderen, onder bepaalde leeftijd zijn ze ook niet toegestaan. En de eigenaar kan niet goed tegen hevig knuffelende stelletjes in de rustruimte. Heb meerder keren meegemaakt dat men werd gesommeerd 'de bedjes uit elkaar te zetten'. Verder zijn ze er wel vriendelijk hoor.

Thermae Sauna Den Ilp, Den Ilp 19 - Den Ilp - website »


Vandaag voor het eerst bij Sauna den Ilp geweest als doorgewinterde saunabezoeker. 15 minuten rijden van Amsterdam/Baarsjes, simple route.

Degelijke, no nonsense en eerlijke Sauna in landelijke sfeer, schoon, zeer ruim van opzet en zeer compleet in faciliteiten en met geweldig uitzicht op horizon, ook vanuit de saunas. Een beetje vacantie op een boerderij. Meer faciliteiten dan de vorige reactie beschrijft. 4 saunas, 3 grote zwembaden( 2 buiten, 2 verwarmd), 2 stoombaden, hammam, scrub, kruidenbad, 2 grote jacuzzies( 1 buiten) dompelbad, caldarium, solarium. Massages en kleine schoonheidsbehandelingen op afspraak. Ook aparte verwarmde rokersruimte. Culinair ook niet teleurstellend, zo ver het beste eten dat ik in een sauna gekregen heb. De porties zullen ook een grote eter niet tegenvallen. Veel huisgemaakt. Grote kleine kaart, zeer ruime keuze in de grote kaart. Prijzen zeer redelijk, ook in dranken. Snelle bediening. Zeer verschillend Publiek in werkelijk alle leeftijden en combinaties. Geen monocultuur. Relaxde gemoedelijke sfeer.

Zeer ruime openingstijden. Van 10.30 tot 12.00 uur. 20-22 voor dagdeel of hele dag, maar ook 60+ tarief en 3 uur kaart tarief Euro voor 11.50. Kinderen toegestaan op zondag.

Waar ik persoonljk heel enthusiast over was, was de ruimte en rust. De parkeerplaats was aardig bezet toen wij kwamen, maar binnen merkte je daar helemaal niets van. Nergens in de faciliteiten kwam het tot een file. Zelfs niet, als wij gingen eten terwijl een groot gezelschap aandacht vroeg.

Er waren voor mij ook geen tegenvallers, zoals zwembad of jacuzzi te koud, te klein, restaurant te vol, onvoldoende rustplek, reservering nodig of ontbrekende faciliteiten of meer van de bekende verhalen. Geen Bling, Bling factor maar ideal voor de frequente saunabezoeker die liever faciliteiten, comfort en waar voor zijn geld heeft. Voorlopig blijft deze sauna mijn stekkie.

Daniela


Hoi,

Ik las op jullie site iemands ervaringen met sauna Den Ilp.

Dat verhaal klopt. Lang geleden werden we tijdens een knuffel min of meer uit elkaar gejaagd met de woorden : "Los!" Zoals je copulerende honden uit elkaar jaagt. Toen zijn we om die reden erg lang niet meer geweest en hebben we deze merkwaardige ervaring begraven. Een jaar of wat geleden hebben we weer de stoute schoenen aangetrokken en gingen we regelmatig naar den ilp. We houden nog steeds van elkaar en geven elkaar af en toe -nog steeds-, waar dan ook, een knuffel of een zoen. Ditmaal kwam er een vrouw op ons af die ons sommeerde onze intimiteiten te stoppen. Ze doen het tegenwoordig dus iets beschaafder maar weer dat rare gevoel.
Ik ga er nooit meer heen.

Joost en Christa


Ik ben geen regelmatige saunabezoekster. Het is precies een jaar geleden dat ik hier geweest ben. Er is altijd een reden wanneer ik alleen naar de sauna ga: ziekte, een overlijden, noem nog maar eens wat naars. Vandaar dat ik er zo weinig kom. Puur enkel en alleen even bijkomen.

Vandaag op maandag vooral 60 plus aanwezigen. Veel vrouwen, weinig mannen. Opmerkelijk dat er de prijs is verlaagd terwijl er zeer mooie verbeteringen zijn aangebracht. Noem het maar hangplekken voor 50 plussers die zijn nieuw en duidelijk verbeterd. Het buitenterrein wordt steeds mooier en beter ingericht. De lunch en dinermogelijkheden hebben een nieuw jasje gekregen. Ik werd ontvangen door een nieuw aangenomen jongeman die prettig stuntelig mij vertelde wat de aanbiedingen en de vaste verlaagde prijs van het saunabezoek inmiddels inhield. Het is op maandag echt een paradijs op deze plek. Voor mij is nu belangrijk om te zwemmen in warm water, infrarood sauna en te relexen op mijn rug. Ook de wirlpool en andere sauna?s hadden een toegevoegde waarde.

Doordat ik zelf weer even bij moest tanken, heb ik weinig contact gehad met de bezoekers. Het is fijn dat men dat ook respecteert. Ik neem mij weer voor om vaker te gaan ook in betere tijden.

Ellen

Esneniėl in Grosthuizen bij Avenhorn

Esneniėl in Grosthuizen bij Avenhorn

Een zeer gezellige sauna met vaste bezoekers. Zeer vriendelijke medewerkers, een uitstekende masseur, een goede hap eten en dito voorzieningen.

Vanaf de bar kijk je zo naar het zwembad. Aan de bar en aan de tafeltjes mag je in je blootje zitten. Je hoeft niet per se je badjas aan.Sauna Esneniėl - Grosthuizen 17 - Avenhorn - website »

Sauna Van Egmond in Haarlem

Sauna Van Egmond in Haarlem

Sauna van Egmond in Haarlem, persoonlijk onze favoriet, waarom? Knus, kleine ruimtes waardoor er spanning in de ruimte komt. Je kunt immers toch niet verder dan 5 meter met het oog tegelijk overzien en smaakvol in je opnemen. Op zich speelt alles binnen af, er is een kleine buitenruimte beneden om af te koelen(blussen) en een buiten rustruimte boven, verder binnen zwembad meerdere Sauna 's en dit alles is zeer sfeervol ingericht.

Een verblijfsruimte staat vol met grote engelse banken en lazy boy chairs, grootbeeldscherm (zelf film uitkiezen )en een groot arsenaal van tijdschriften. Men heeft elke verblijfsruimte met een eigen stijl ingericht. Zo is de een antiek ingericht, de ander heeft een aristocratische tint en ook van een modern tintje wist men gebruik te maken. Zelfs de sanitaire ruimten bleven niet gespaard met de verschillende inrichtingsstijlen. Zeer schoon en als detail dozijnen van katoenen washandjes en handdoekjes voor de hygiėne. Zakjes voor maandelijks vrouwelijk afval ontbreken ook niet. Het eten is zeer goed verzorgd wat bij Thermen 2000 onderling nogal kan verschillen. Het grenst voor onze begrippen aan fijnkostmenu een streling voor tong en hart.

Wij hebben van deze sauna genoten doordat wij gebruik maakten van een zwerfkaart bij Thermen 2000 gekocht. Hopende jullie een aanwinst in het saunaleven te hebben aanbevolen,

Met vriendelijke groeten Michel en Manuela

Sauna van Egmond - Van Egmondstraat 4 - Haarlem - website »


Ik vind het een heel erg slechte sauna, de menu was beren sterk, maar de sauna is niks met santpoort-zuid is 1000 x beter dan daar erg klein en personeel is onder de maat dus als je naar een erg mooie sauna wil gaan ga dan naar sauna ridderrode in santpoort zuid.

Joke

Sauna Het Kuurhuys in Hippolytushoef

Sauna Het Kuurhuys in Hippolytushoef

Beste Annette, Loek en Belle,

Afgelopen week heb ik een net geopende sauna bezocht in de kop van Noord-Holland, Sauna Het Kuurhuys in Hippolytushoef. Omdat de Sauna en het hotel mij erg goed bevallen zijn wilde ik graag op internet hier een review over schrijven. Het viel mij op dat de sauna bij jullie nog niet bekend is, aangezien ik de sauna niet op jullie website kan terugvinden. Erg jammer, want het is een erg mooie sauna en ook best wel exclusief, niet alleen de locatie maar ook de producten die de Sauna heeft, heb ik nog nergens anders mogen ervaren. Ik gun anderen deze ervaring ook. Misschien zijn jullie er al van op de hoogte maar staat het nog niet op de site. Ik denk dat het zeer zeker de moeite waard is om sauna het kuurhuys te benoemen, ook omdat zij een heerlijk hotel hebben. Ik ben erg tot rust gekomen, ook door de omgeving, de sauna ligt nl aan de Waddenzee op Wieringen.

Met vriendelijke groeten, Joke

Sauna Het Kuurhuys - Noordstroėrweg 1 - Hippolytushoef - website »


We zijn twee ervaren saunabezoeksters. Normaliter schrijven we geen review. Nu wel, om andere serieuze saunabezoekers te besparen wat ons gisteren gebeurde. We bezochten Sauna en wellness Het Kuurhuys in Hippolytushoef. We hadden er ook twee hotelkamers geboekt, om na het saunabezoek een nacht te blijven slapen.

Wat een verschrikking. Het complex is klein, maar dat was okay want we kwamen juist om niet bij elk deurtje te hoeven tellen hoeveel badjassen er aan volle haakjes hangen zoals soms in grotere complexen. Bij de rondleiding zei de eigenaar met een vreemd lachje: Men mag hier alles doen wat men wil, zolang andere gasten er maar geen last van hebben. Wat is dat voor rare opmerking? Behalve in de separate behandelruimte is de enige plek waar saunabezoekers hun handen kunnen wassen, de urinoir-ruimte (ja dames vreselijk maar waar). Overal geluidsboxen waar vreselijke muziek uit klinkt. Het was er wel schoon maar we vonden dat ze alle faciliteiten te lauw stookten, met als gevolg: geen druppeltje zweet. Na in een uurtje alle faciliteiten geprobeerd te hebben zijn we ?s middags weggevlucht. Vreemde, enge sfeer. De eigenaars waren verontwaardigd dat we zo snel weggingen.

We hielden de eer aan onszelf, we betaalden uit onszelf ook het volle bedrag van de overnachting in de twee hotelkamers, zelfs toeristenbelasting en ontbijt (terwijl we de kamers slechts gebruikten voor een half uurtje middag-rust en toen meteen de sleutels teruggaven om weg te gaan).

We waren blij om weg te gaan, daarna maar zien of we die dag nog naar een andere sauna of hotel zouden gaan. Bij vertrek zagen we tot onze verbijstering dat de eigenaresse vanachter een tuinhek, bukkend en kruipend, stiekem foto's maakte van de kentekens op het parkeerterrein. Verschrikkelijk! Ongekend! Daardoor gingen we ons afvragen waar ze verder nog foto's van maken. Brrr.... wat eng daar. Eens maar nooit weer.

Ingrid en Ineke

Health City Toolenburg te Hoofdorp

Health City Toolenburg te Hoofdorp

Ach wat ken het aangenaam zijn als men op een dag komt waarop de zon schijnt en de mensen ervoor kiezen hun plezier elders te zoeken dan in een sauna!

Bij het binnenkomen van dit complex viel het op hoe ruim alles was opgezet. Een vriendelijke receptioniste verwelkomde ons, en verwees ons keurig naar de saunaruimten. Dit sportcomplex is net een maand open en ademt een rustige sfeer uit. Er is een fitnes gedeelte waarvan gebruik gemaakt mocht worden met een sauna dagkaart. De heel grote dames en herenkleedkamers zijn gescheiden ivm met een dubbele functie. De kleedkamers zijn voor sporters en saunagangers. Na het afdalen van een trap komt men in een prachtige saunaruimte waarin 2 sauna“s met verschillende temperaturen zich bevinden. Ook is er een 2 persoons infrarood sauna, en buiten nog een Finse sauna. Deze sauna is echt heel mooi met een prachtige stijlvolle entourage. Een mooi en ruim zwembad. En een ruime buitenplaats met whirlpool.

Het eten is heel goed. Geen uitgebreide kaart, maar een keus is m.i. altijd te maken. De prijzen zijn redelijk. En de hoeveelheid is ruim voldoende. Wat ook aangenaam was, dat er door een uitermate vriendelijke dame bediend werd. Men voelt zich gast!

Toch is er een klein puntje van kritiek. In de stad wordt men bij het binnengaan van winkels vaak geterroriseerd door luidaanstaande muziek. Menig winkel heeft mijn klandizie verloren aan de opdringende muziek. Ook in Health City kan men niet ontkomen aan muziek! De muziek is van het zg lage irritatie niveau, maar ik had het op een gegeven moment gehad. Een sauna zou een ruimte moeten zijn waar een relatieve rust heerst, maar hier geldt dat niet! Of men nu in de sauna zit, of op de buitenplaats, of in het zwembad en zelfs in de rustruimte hoort men muziek! Er zijn meer sauna“s waar muziek afgespeeld wordt maar dat staat het heel zachtjes, en is van het soort meditatieve muziek. En dat is wat aangenamer dan Barbra Streissand of Lee Towers!

Maar alles bij elkaar is dit een fijne sauna, waarvan ik denk dat wij een uniek rustige dag hadden, maar bij een grotere drukte zeker de moeite waard is voor een bezoek!

Joop

Health City Toolenburg - Hoofdweg 869 - Hoofddorp - website »

Sauna Suomi te Hoorn

Sauna Suomi te Hoorn

Leuk zo'n site over Sauna 's in Europa. Ik hou het wat dichter bij huis, Hoorn. Daar kom ik regelmatig in sauna Suomi en die hebben tegenwoordig ook een eigen site. Best uitgebreid met een hele rondleiding.

Ik hou van zo'n ruim opgezette sauna. Deze nieuwe lokatie is nog niet zo lang open en er wordt nog steeds aan de aankleding gewerkt. De mensen daar zijn heel vriendelijk en je voelt je er al snel thuis.

Misschien kunnen jullie dit opnemen op jullie site?

Groeten van Co van Diepen

Sauna Suomi - Holenweg 6 - Hoorn - website »


Sauna Suomi in Hoorn is voor mij een ideale sauna. Het is gezellig kleinschalig, geen mensenmassa's en tegelijkertijd is alles er aanwezig. De hete baden zijn echt lekker heet, dat kom ik in andere sauna's bijna niet tegen. Er is een houtgestookte sauna waar je om het vuur heen zit, een stiltesauna met rozengeur en een ruime sauna waarin drie keer per dag een opgieting is. De infraroodsauna is groot en voorzien van vele lampen die directe stralingswarmte geven en in de nieuwe zoutsteensauna geven de gekleurde zoutsteenblokken mooi en rustig licht. Daarin is het lekker om even te slapen. In het restaurantgedeelte kun je voor niet teveel geld eenvoudig en lekker eten. De rustruimtes boven hebben relaxstoelen waarin je kunt lezen of slapen. Ik kijk nu al uit naar de zomer; dan is het heerlijk om in de zon buiten te liggen en te zwemmen in het zwembad. Kortom, voor mij een plek om regelmatig naar toe te gaan om te ontspannen.

Groeten van Mariėtte

Sauna Ridderrode in Santpoort-Zuid

Sauna Ridderrode in Santpoort-Zuid

Lekker grote en ruim opgezette sauna. Vriendelijke bediening en onthaal!
De gasten die er komen zijn geen Poehaa types, maar "gewone" prettige bezoekers.
Mooie saunaruimten, waarvan 1 zelfs buiten is gesitueerd. Een lekker buitenbubbelbad met daaromheen grazige rustweide in een duin en bosgebied. Echt een fantastische sauna met lekkere rustruimten. Rokers en niet rokers zijn helaas fysiek niet gescheiden. De ene kant is roken, en de andere kant niet roken. De keuken is ronduit matig. Het restaurant ongezellig en "koud". waarmee ik de aankleding bedoel.

Deze sauna zou tot de toppers kunnen behoren als er een management op komt die het geheel aan gaat pakken.

Joop

Sauna Ridderrode - Velserenderlaan 7 - Santpoort-Zuid - website »


Naar sauna Ridderrode geweest. Zag er op de website geweldig uit en mijn vrouw en ik gingen er vol goede moed heen. Ik kan er een lang verhaal over schrijven, maar ik zal het kort houden.

Wat een fabriek! Wat een botte en klantonvriendelijke medewerkers! Ik kom al 30 jaar in sauna's, maar zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het was de bedoeling er een prettige en ontspannende avond te hebben, maar ik stond binnen 1,5 uur geļrriteerd weer buiten. Dat was voor de eerste en de laatste keer !

Jan en Gala


Mijn vrouw en ik waren weer een keertje bij deze sauna? dit vooral omdat de sauna faciliteiten mooi en goed zijn. Helaas begint een bezoek nu toch echt een afknapper te worden en wel om de volgende redenen:

- het complex wordt veel te laat verwarmd, waardoor het nog 1 ½ uur na aankomst te koud is. Wij waren er om 13.30 ( ½ uur na openingstijd) en toen waren de sauna?s nog te koud, het kruidenbad helmaal niet te doen en de algemene ruimte veel te koud. Zijn dus maar koffie gaan drinken en wat gaan lezen. Hebben deze situatie nu voor de derde keer gemeld (en wij waren zeker niet de enigen), maar helaas wordt er dus niets aan gedaan,

- de bediening op een drukkere dag (was woensdag) was niet toereikend!

- het eten (van de kaart) is beneden de maat ? zeker als je naar de prijs/kwaliteit verhouding kijkt. Een broodje met krabsalade is alleen een beetje vissticks klein gesneden en verder een paar blaadjes sla bijvoorbeeld.

Jammer, want de sauna is verder prima en de ligging goed.

Groetjes, Henri


Vandaag een heerlijk dagje gehad in Sauna Thermen Ridderrode in Santpoort.

Mooie accomodatie met prima parkeergelegenheid. Binnen heel veel keuze in saunaruimtes, baden, relaxruimtes. Alles zag er prima uit, heel verzorgd, ruime kleedkamers (geen idee waar die ene slechte recensie het over heeft, was hij of zij wel hier ?) en handige kluisjes. Buiten was het niet zo aangenaam vertoeven, maar dat kwam door het slechte winterweer. We hebben een heerlijke zorgzame massage gehad, hebben erg lekker gelunched (aardig personeel!) en later nog wat gedronken bij de open haard in heel comfortabele stoelen. Kortom, een echte verwendag in een prima omgeving ! We gaan beslist nog eens.

Kees en Gusta


Ik wil jullie graag laten weten, welke kinderachtige praktijken deze sauna er op na houdt. Ze rekenen 17.50 voor de eerste 2 uur entree, daarna betaal je 24.50 geloof ik. Wij hadden geen horloge om, dus vroegen we bij binnenkomen hoe laat het was. Ons is een verkeerde tijd gemeld. Gevolg was dat wij na ons gehaast te hebben en daarna lang in de rij staan voor het afrekenen volgens de dame achter de kassa 20 minuten later waren dan de 2 uur en zij ons dus het hogere tarief in rekening moest brengen. Er was geen redeneren tegen. Ondertussen wordt de deur naar de uitgang op slot gehouden tot je betaald hebt. Na een ontspannen bezoek, een afknapper van jewelste. Wat was ik boos! Na thuiskomst nog steeds boos, naar het management gemailed. Geen antwoord gekregen. Pas veel later na een 2e mail, een mail terug gekregen dat het ze eigenlijk niets meer interesseerde, want ik had toch gezegd dat ik hun sauna nooit meer zou bezoeken. Een wel heel onprofessioneel antwoord op een klacht! Later, want zo'n slechte ervaring vertel je door, kreeg ik van verschillende mensen te horen dat ze hetzelfde hadden meegemaakt bij deze sauna. U bent gewaarschuwd

Cindy

Sauna Amstelland in Uithoorn

Sauna Amstelland in Uithoorn

Hai

Ik wilde graag mijn ervaringen met Sauna Uithoorn doorgeven, omdat het mijn favoriete sauna is.

Hij is klein, maar groot genoeg, 3 sauna cabines waaronder 1 grote met uitzicht op de tuin, 1 stoombod, 1 whirlpool buiten, 1 whirlpool binnen, schoon (op zondag iets minder want meer mensen) en het mooiste is de tuin die groot is en 2 delen. Een hele mooie tuin, volgens mij op het zuiden of Westen want s' avonds laat zon en heerlijk beschut. Het zwembad is zowel binnen als buiten. Het eten vind ik ook goed. Veel grote salades en ook andere dingen. Enfin het is mijn favoriete sauna in de randstad, vooral omdat ie zo rustig is.
(misschien na deze mail minder maar dat gun ik ze ook)

Groetjes Nathalie

Sauna Amstelland - Sportlaan 66 - Uithoorn - website »


Ook ik heb een heel prettige ervaring met sauna Amstelland. Erg vriendelijk personeel ook erg kindvriendelijk.

Wij zijn er laatst met onze zoon van 10 naartoe geweest, hij werd net als wij, superleuk en vriendelijk behandeld door het personeel hij voelde zich helemaal op zijn gemak, ze hebben een fijn kinderarrangement waardoor je kind voor een leuke prijs ook volop kan genieten v/d sauna en het culinaire gedeelte ervan.

Alles ziet er schoon uit en netjes. 't is geen mega grote sauna maar wel een aanrader!

Karin

Spawellness Weesp

Spawellness Weesp

Hallo,

Ik kwam op jullie site met verhalen over allerlei Sauna 's erg leuk om de verschillende vergelijkingen tussen de Sauna 's te zien.

Zelf zijn we gisteren naar de sauna Spawellness-weesp (www.spawellness-weesp.nl) geweest. Een sauna die nog maar 1 jaar bestaat. Hierdoor is het er nog erg rustig en heb je er alle ruimte. De sauna is ruim en toch gezellig opgezet. Van binnenuit kun je naar buiten zwemmen en dan weer naar binnen. Er is een groot terras waar je ook kunt eten. Dat laatste konden we zelf niet op de site terugvinden. Het eten is er prima en de prijs niet al te hoog. De bediening is erg aardig en hebben ook echt tijd voor je. Ze hadden net een nieuw computersysteem en dat leverde bij een kennis van ons die met ons daar had afgesproken wat vertraging op. Wij zelf konden wel snel naar binnen. Als je met z'n tweeen komt kun je kiezen uit een groot kastje voor je spullen of twee kleine. Bij andere Sauna 's hebben we dat wel anders meegemaakt, krijg je samen een klein kastje en als je alleen komt is het kastje net zo groot als wanneer je met twee komt. Er zijn een drietal Sauna 's: een rozensauna, een stiltesauna en een panoramasauna. Buiten is een verwarmd zwembad en een onverwarmd buitenbad. Er is een infraroodsauna, stoomcabine, caldarium, bubbelbaden (2 stuks een kleine buiten en een grote binnen) en er is buiten een gebouwtje in aanbouw (lijkt bijna klaar) met een sauna die uitzicht heeft over een grote vijver (ook nog in aanleg) met daarnaast een ijssauna (dus om af te koelen). Dat de sauna nog niet echt gevonden is, is aan de ene kant wel leuk, je hebt het idee dat je een prive-sauna hebt, maar jammer, want de sauna is echt wel de moeite waard om een keer heen te gaan. Wij vinden het in ieder geval een aanrader. En nu maar hopen dat het er niet te druk wordt....

Met vriendelijke groeten, Inge

Spawellness Weesp - Basisweg 1 - Weesp - website »


Beste Annette en Loek,

Super tof dat jullie deze site hebben opgericht, zeer helpvol in het maken van een keus vanuit mijn luie stoel op een druilerige vrijdag avond. Hierbij mijn ervaring in het kort;

Spa Wellness rules! Als je creativiteit waardeert, oog hebt voor detail en gevoelig bent voor sfeer en energie; dan richting Weesp.. Ik werd heel blij van de inrichting; ruim, stijlvol en rustgevend. Het is een kloppend geheel; een juweel van een sauna in deze wellness tijd. De masseur; Maurice uit Lima werkte duidelijk voelbaar vanuit aandacht en liefdevolle aanraking. Meedere keren per dag vindt er een opgieting' plaats in de hoofd sauna. De man die dit ritueel voltrok deed het zichtbaar met veel plezier en had aan alles gedacht; ontspannen muziekje, zoete honing om ons mee in te smeren en geur mengsels met aparte namen die ik door de hitte ben vergeten.

Na al deze verwennerij nam ik plaats in het restaurant waar ik opnieuw werd verrast door de variatie op de kaart & de snelle bediening van relaxte mensen die blij zijn dat je er bent. En ja, er zijn altijd minpunten; de verse sapjes op, de deur van de stoomcabine sloeg verSCHRIKkelijk hard dicht omdat een rubbertje miste en de enige sneeuwcabine in NL niet open voor publiek maar ik ben gewoon heel dankbaar voor deze oase dicht bij waar ik me stress kan ontladen en kan opladen voor een nieuwe week.

Ik hoop dat deze reactie mag aansluiten in de rij.

Lieve groet, Amanda


Na eerdere bezoeken weer eens naar deze sauna. De sauna faciliteiten zelf zijn prima, mooie sauna's, waaronder een heerlijke rozensauna, een loyle. Maar dat restaurant is verre van goed. De vorige keer al een droge salade gehad (zonder enige dressing). Maar nu hadden we een hele vervelende restaurant ervaring, met zeer onvriendelijk personeel tot aan de manager aan toe. Omdat we voor de loyle niet teveel wilden eten, hadden we allebei een aumse genomen. Na die loyle wilden we weer iets kleins eten, maar werden geconfronteerd met het 'beleid' dat ze bij deze sauna schijnen te hebben. Sommige kleine gerechten mogen niet samen met supplementen besteld worden, ondanks dat dit op de kaart wel als zodanig staat aangegeven. Op de kaart staat aangegeven dat bij amuses, hoofdgerechten en salades frieten als supplement besteld kunnen worden. O.a. onder hapjes en amuses staan ook bitterballen. Wij wilden bitterballen met friet bestellen. Maar dat was niet mogelijk want 'we hebben een beleid en we zijn geen snackbar', aldus de bediening en later ook de manager. Zo'n opmerking is niet alleen weinig klantvriendelijk maar zelfs vrij beledigend naar gasten toe. Na een onaardige discussie hebben we maar wat anders besteld, maar ons zien ze in deze sauna niet weer. Hier mogen ze nog wel leren hoe je met klanten omgaat.

Jet

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster

Goedemiddag meneer / mevrouw,

Graag wijs ik jullie op de website van het in juni 2012 te openen Fort Resort Beemster. Dit unieke Spa / Wellness - Hotel - Restaurant is gevestigd midden in de Noordhollandse Beemsterpolder in een historisch fort.

Op de website vindt u alle informatie over dit unieke project, zo ook kunt u de bouw volgen via de foto's in het fotoalbum.

Hartelijke groeten,

Monique

Fort a/d Nekkerweg - Nekkerweg 24 - Zuidoostbeemster - website »


Beste Mevrouw/Mijnheer,

Onlangs ben ik met mijn vriendin naar de nieuwe sauna geweest genaamd Fort resort Beemster.

Daar ik als manspersoon zelf geen regelmatig sauna bezoeker ben ben ik ook niet in het bezit van een badjas. Na een klein uurtje in de sauna vertoefd te hebben vonden wij het tijd worden voor een lekkere maaltijd in het restaurant. Daar aangekomen (mijn vriendin in badjas en ik in een lange broek met T shirt) en besteld te hebben komt er een dame met zo?n hoge neus op onze tafel afgestierd die tegen mij uitvalt dat ik het restaurant direkt moet verlaten daar ik geen gepaste kleding aan heb! Ik geef haar aan dat ik geen regelmatig bezoeker ben van een sauna en dat ik er op deze wijze ook netjes uitzie en niet uit de toon val. Zij heeft hier niets mee te maken en stuurt mij het restaurant uit, daarop heb ik ook gelijk mijn spullen ingepakt en de sauna verlaten. Wat een leuke dag/avond had moeten worden eindigde op een vervelende manier.

Bedankt hiervoor Fort Resort Beemster ....

Vriendelijke groet, Klaas
JOUWSAUNAGIDS . NL

Afvallen en je weer fit en gezond voelen
| Contact | Privacy en Copy Right | Disclaimer | Links | SiteMap |