Sauna & Beauty Den Ilp – Lifestyle Wellness Resort – Reviews

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Sauna Den Ilp plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Noord-Holland


Beschrijving van Sauna Den Ilp

sauna den ilpHallo saunagangers,

Ik ga al jaren naar Sauna Den Ilp in Den Ilp (paar kilometer ten noorden van Amsterdam-Landsmeer) en kan dat van harte aanbevelen.

Vooral omdat er veel buiten is: twee vrij grote zwembaden, (wv 1 met verlichting, jetstreams, ‘bubbelbank’ en waterparaplu). Verder buiten: een sauna, bubbelbad, dompelbad en grote ligweide met bedjes en bediening. In aanbouw is momenteel een zoutwater bad. Binnen zijn er nog twee Sauna ’s (1 met uitzicht over natuurgebied Ilperveld), een groot stoombad met van flikkerlichtjes in het plafond, een derde zwembad, een kruidenbad en een tweede bubbelbad. Geen scrub zout oid (helaas).

Restaurant is ok met redelijk uitgebreide kaart. Interieur is beetje oubollig (bruin en beige, denk aan Centerparcs van vroeger), maar wel met lekkere relaxstoelen, bedjes met dekentjes, voldoende te lezen, open haard en aparte tv-ruimte. Rokers en niet rokers hebben elk een kant van de rustruimte, maar er staat geen muur tussen.

Zie er nauwelijks kinderen, onder bepaalde leeftijd zijn ze ook niet toegestaan. En de eigenaar kan niet goed tegen hevig knuffelende stelletjes in de rustruimte. Heb meerder keren meegemaakt dat men werd gesommeerd ‘de bedjes uit elkaar te zetten’. Verder zijn ze bij Sauna Den Ilp wel vriendelijk hoor.


Profiteer van sauna aanbiedingen

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hier


Gegevens van Sauna Den Ilp

Sauna & Beauty Den Ilp, Den Ilp 19 – Den Ilp – WebsiteZoek je een andere sauna in of om Amsterdam:
> Sauna Amsterdam – Sauna en spa in en om Amsterdam


Vervolg beoordelingen

Daniela

Vandaag voor het eerst bij Sauna den Ilp geweest als doorgewinterde saunabezoeker. 15 minuten rijden van Amsterdam/Baarsjes, simple route.

Degelijke, no nonsense en eerlijke Sauna in landelijke sfeer, schoon, zeer ruim van opzet en zeer compleet in faciliteiten en met geweldig uitzicht op horizon, ook vanuit de saunas. Een beetje vacantie op een boerderij. Meer faciliteiten dan de vorige reactie beschrijft. 4 saunas, 3 grote zwembaden( 2 buiten, 2 verwarmd), 2 stoombaden, hammam, scrub, kruidenbad, 2 grote jacuzzies( 1 buiten) dompelbad, caldarium, solarium. Massages en kleine schoonheidsbehandelingen op afspraak. Ook aparte verwarmde rokersruimte. Culinair ook niet teleurstellend, zo ver het beste eten dat ik in een sauna gekregen heb. De porties zullen ook een grote eter niet tegenvallen. Veel huisgemaakt. Grote kleine kaart, zeer ruime keuze in de grote kaart. Prijzen zeer redelijk, ook in dranken. Snelle bediening. Zeer verschillend Publiek in werkelijk alle leeftijden en combinaties. Geen monocultuur. Relaxde gemoedelijke sfeer.

Zeer ruime openingstijden. Van 10.30 tot 12.00 uur. 20-22 voor dagdeel of hele dag, maar ook 60+ tarief en 3 uur kaart tarief Euro voor 11.50. Kinderen toegestaan op zondag.

Waar ik persoonljk heel enthusiast over was, was de ruimte en rust. De parkeerplaats was aardig bezet toen wij kwamen, maar binnen merkte je daar helemaal niets van. Nergens in de faciliteiten kwam het tot een file. Zelfs niet, als wij gingen eten terwijl een groot gezelschap aandacht vroeg.

Er waren voor mij ook geen tegenvallers, zoals zwembad of jacuzzi te koud, te klein, restaurant te vol, onvoldoende rustplek, reservering nodig of ontbrekende faciliteiten of meer van de bekende verhalen. Geen Bling, Bling factor maar ideal voor de frequente saunabezoeker die liever faciliteiten, comfort en waar voor zijn geld heeft. Voorlopig blijft Sauna Den Ilp mijn stekkie.


Joost en Christa

Hoi,

Ik las op jullie site iemands ervaringen met sauna Den Ilp.

Dat verhaal klopt. Lang geleden werden we tijdens een knuffel min of meer uit elkaar gejaagd met de woorden : “Los!” Zoals je copulerende honden uit elkaar jaagt. Toen zijn we om die reden erg lang niet meer geweest en hebben we deze merkwaardige ervaring begraven. Een jaar of wat geleden hebben we weer de stoute schoenen aangetrokken en gingen we regelmatig naar Sauna Den Ilp. We houden nog steeds van elkaar en geven elkaar af en toe -nog steeds-, waar dan ook, een knuffel of een zoen. Ditmaal kwam er een vrouw op ons af die ons sommeerde onze intimiteiten te stoppen. Ze doen het tegenwoordig dus iets beschaafder maar weer dat rare gevoel.
Ik ga er nooit meer heen.


Ellen

Ik ben geen regelmatige saunabezoekster. Het is precies een jaar geleden dat ik hier geweest ben. Er is altijd een reden wanneer ik alleen naar de sauna ga: ziekte, een overlijden, noem nog maar eens wat naars. Vandaar dat ik er zo weinig kom. Puur enkel en alleen even bijkomen.

Vandaag op maandag vooral 60 plus aanwezigen. Veel vrouwen, weinig mannen. Opmerkelijk dat er de prijs is verlaagd terwijl er zeer mooie verbeteringen zijn aangebracht. Noem het maar hangplekken voor 50 plussers die zijn nieuw en duidelijk verbeterd. Het buitenterrein wordt steeds mooier en beter ingericht. De lunch en dinermogelijkheden hebben een nieuw jasje gekregen. Ik werd ontvangen door een nieuw aangenomen jongeman die prettig stuntelig mij vertelde wat de aanbiedingen en de vaste verlaagde prijs van het saunabezoek inmiddels inhield. Het is op maandag echt een paradijs op deze plek. Voor mij is nu belangrijk om te zwemmen in warm water, infrarood sauna en te relexen op mijn rug. Ook de wirlpool en andere sauna?s hadden een toegevoegde waarde.

Doordat ik zelf weer even bij moest tanken, heb ik weinig contact gehad met de bezoekers. Het is fijn dat men dat ook respecteert. Ik neem mij weer voor om vaker naar Sauna Den Ilp te gaan ook in betere tijden.


Linda

vanmorgen weggestuurd omdat we met 5 personen kwamen. Ik was met mijn man en 3 vriendinnen, allen 50tigers die gewoon een middagje wilden relaxen. Maar we konden vertrekken want men laat geen groepen binnen. De arrogantie ten top!


Annette

Holland op zijn smalst. Nadat ik drie keer was genegeerd door Sauna Den Ilp in een vraag om informatie tijdens en vlak na de verbouwing stond ik er vanavond dan toch maar voor het eerst. Mijn vriendin is jarig. Ik had me verheugd op een rustige avond met vier vriendinnen met wie het inmiddels een kleine traditie is geworden om de verjaardag te vieren in de sauna.

Ik vraag naar mijn vriendin en krijg te horen dat ik niet meer welkom ben bij de sauna. Meer dan vier personen per groep worden niet binnen gelaten. Als ik niks had gezegd was ik binnen geweest. Wie onder zulke omstandigheden, terwijl ik daar in mijn eentje sta en er een verjaardagsfeestje verpest wordt, zich zo inflexibel opstelt heeft geen kaas gegeten van hospitality of klantgerichtheid. Zo’n club is slechts bezig met star de regels naleven. Tuurlijk, het staat in het huisreglement in de kleine lettertjes. Maar mij als klant zijn ze kwijt, ze kunnen rekenen op negatieve mond op mond reclame in de regio. Ach ja, om de klant ging het ze toch al niet …


André

Een heerlijke plek om te ontspannen, veel waar voor je geld ennnn op 5 minuten afstand van de ring A10
Niets gemerkt dat personeel onbeschoft of irritant is,
Ik denk dat de mensen die vallen over het personeel zelf een afwijkende gedrags morraal hebben

Jouw SaunaGids

7 thoughts on “Sauna & Beauty Den Ilp – Lifestyle Wellness Resort – Reviews

 1. Marcel Driessen

  en waarschuwing voor deze sauna eigenaar. Na een zware en moeilijke tijd waren we aan een beetje ontspanning toe We hebben daarom een massage deluxe arrangement geboekt voor 265 euro voor 2 personen. Ik zag dat je een annuleringsverzekering kon afsluiten maar dat doe ik alleen voor reizen, toch niet voor een simpel sauna bezoekje. Op de dag van bezoek werd ik wakker met 39,5 graden koorts en besloot de afspraak te verzetten. Je kan de receptie niet bellen maar je moet een email sturen. Deze werd pas om 16 uur beantwoord. In de mail stond pech je bent je geld kwijt. Ongelooflijk! Had de telefoon opgenomen dan was mijn vrouw met haar zus gekomen. Deze sauna dwingt je dus met koorts naar de sauna te komen.
  Uiteindelijk kreeg ik een tegoedbon voor entree. We hebben het hier niet bij laten zitten en na wat mailverkeer kregen we ook nog een lunch aangeboden. We verliezen bijna 200 euro.

  Reply
 2. Thea Ondunk

  Ga er niet naar toe. Jammer, voor de andere collegas, die misschien aardiger zijn. Maar wat ik gisteren heb meegemaakt wens ik nooit meer mee te maken. Wat een arrogantie, wat een brutaliteit, Het ergste van alles is dat ik me niet veilig voelde als vrouw. de jongens hebben de leeftijd van mijn zoon. Het had mijn zoon kunnen zijn. Gelukkig is hij dat niet.

  Ik kom niet meer, mag helemaal niet meer komen want hij heeft (CHRIS) al iedereen gebeld en iedereen weet dat ik op de zwarte lijst staat Ben namelijk een crimineel van de bovenste plank, die mensen naar behandeld, Ik ben ook beledigd. Hoewel ik er boven sta tegen dit soort. Snap nu ook waarom het zo stil is.

  Reply
 3. Randolf Korf

  Vooraf betalen is killing bij deze sauna. Hun systeem werkt niet goed en moet je als gast bij vertrek bewijzen dat je hebt betaald. (Gelukkig was de smartphone mee, anders sta je mooi. als halve crimineel. En zelfs dan is het laatste antwoord dat je als klant niet meer toegelaten wordt en dat .Mitchell wel een klacht bij zijn baas over je zal indienen. Uiteraard heb ik direct bij thuiskomst een klacht ingediend, maar ook dat is kansloos.
  Als je honds en onbeschoft wilt worden behandeld, zoek niet verder: De receptie medewerker Mitchell bij Sauna Den Ilp zal al je verwachtingen overtreffen!!
  Wij komen hier dan ook nooit meer.

  Reply
 4. Wil

  Zijn gister voor het eerst weer eens in den Ilpsauna geweest,wat een fantastische plek kwamen er al 20 jaar geleden en we hebben het er bergafwaarts zien gaan maar nu jonge jonge wat een mooie plek kan er lyrisch oover worden zo dicht bij voor ons wij zijn woonachtig in Purmerend sinds kort voor ons voorlopig geen sauna meer op grote afstand Den Ilp heeft gewoon alles goede masseur goede keuken fijne buiten ruimte ga zo door.

  Reply
 5. Inge

  Vandaag weer even een top dag in Den Ilp gehad. Op de maandag altijd heerlijk rustig, ontspannen sfeer, en vriendelijk personeel. Na de verbouwing is het voor mij DE sauna in omgeving Amsterdam. Een echte aanrader!!!! En de eigengemaakte tonijn salade is heerlijk

  Reply
 6. Mo

  Daar ben ik het niet mee eens Andre.het personeel wat er rond loop is echt onbeschoft. Als zonder Reservering om een tafeltje vraagt en het is stil en ze kijken je aan met een gezicht liever niet het eten is niet goed de tafels zijn niet schoon .e je eten wordt aan de verkeerde tafel geserveerd. En de barpersoneel praat liever over hun zwangerschap dan werken

  Reply
  1. Randolf Korf

   Mo, je hebt volledig gelijk. Blijkbaar was het in 2017 nog niet onbeschoft genoeg en heeft deze sauna er een flinke schep bovenop gegooid, ik kan niet anders denken dan dat men met smart wacht op een faillissement, in elk geval doen ze er alles aan je nooit meer terug te laten komen

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *