Thermen Soesterberg | Reviews & Acties | SaunaGids

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Thermen Soesterberg plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Utrecht


Beschrijving van Thermen Soesterberg

Thermen SoesterbergSauna Soesterberg heeft een uniek wellness concept. Een deel van de sauna, het Spa gedeelte is gereserveerd voor geklede gasten.

Hier volgt de eerste beoordeling, op het openingsweekend!, door Marcel

Van het weekend voor het eerst geweest naar de nieuwe locatie van voorheen sauna Soesterberg. Thermen Soesterberg is prachtig modern geworden, en ook hangt er een goede sfeer. Alles is ruim en super mooi vorm gegeven. De tuin moet zich nog verder ontwikkelen, maar je kan er nu al heerlijk relaxen. Vooral het gedeelte met de zwemvijver is prachtig. Helaas missen we een aantal sauna’s waar wij speciaal voor naar Soesterberg kwamen, zoals de kruidentempel, de infrarood en de muzieksauna. Wij hopen dat dit nog komt zodat sauna Soesterberg niet een standaard sauna wordt. Wij vinden het nu in ieder geval al een aanrader!

Marcel


Profiteer van scherpe hotel & sauna aanbiedingen

Thermen Soesterberg voor fletcher-130x70-1Fletcher Hotels Verwen Arrangementen
2- of 3-daags Thermen Soesterberg Arrangement
> Wellness Deal vanaf € 89,30, klik hier

Voordeeluitjes logoBuitenplaats de Bergse Bossen
3 dgn wellness in het mooie Sauna Soesterberg
> Sauna aanbieding vanaf € 129,00, klik hier

Sauna aanbiedingen ZowegZoweg met mooie sauna aanbiedingen
3 dagen Utrechtse Heuvelrug en Thermen Soesterberg
> Sauna aanbieding vanaf € 129,50, klik hier

Hotel SpecialsHotelSpecials met haar wellness breaks
Hotel Kontakt der Kontinenten en entree Sauna Soesteberg
> Wellness break vanaf € 186,00, klik hierGegevens van Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg – Frits Koolhovenweg 8 – Soesterberg – Website

Thermen Soesterberg heeft badkledingdagen.
> Meer over badkledingdagenVervolg beoordelingen Thermen Soesterberg

Coritha

Willem: wat een belachelijke opmerking over de oudjes van 60. Ga jij dan lekker naar de badkledingdagen zou ik zeggen. Wat heeft sfeer nu met leeftijd te maken…


Ellen

Vandaag voor het eerst de nieuwe sauna in Soesterberg bezocht…. Nou waren wij grote fans van de oude sauna… Maar we zijn niet erg enthousiast. Grootschalig, minder variatie dan eerst. Geen kleurensauna meer, geen kruidentempel. En ondanks de opening is de buitensauna nog niet in gebruik. Wel de volle mep entree vragen. Entree stuk duurder, horeca idem.
Voor ons een reden om voorlopig eens verder te kijken….


jan van ewijk

Een week na de opening de nieuwe sauna Omega Spa en Wellness bezocht, ik kwam vanaf 1985 in het oude complex,ik kan heel veel kritiek hebben,maar daar stop ik geen energie in.
Ik zal er nooit meer komen,Sauna,s in de provincie Utrecht genoeg.


Esther

Nu 2 maal het nieuwe complex bezocht en ik kan zeggen wat een enorme teleurstelling.

Als ervaren sauna gangers waren mijn man en ik natuurlijk reuze benieuwd naar deze nieuwe sauna. En moet gezegd, ziet er prachtig uit. Het theater sauna met de showopgietingen ging voor ons wat aan zijn doel voorbij. Wat ons opviel was dat er zowel bij ontvangst als restaurant bezoek wat aan het lot werden overgelaten. Geen uitleg, geen plattegrond (sauna was net ca een week open) dat vonden we een minpunt. Ook opvallend waren de serveersters in witte blouse en donkerblauwe broek wat wat agentuniform aandeed. Maar dat zijn kleine details. De live Cooking ervaring was naar ons idee niet echt duidelijk. Zowel bij binnenkomst gaf de gastvrouw ons niets door als tijdens het rondlopen en ontdekken dat je ingrediënten kon verzamelen. Geen borden hingen er met wat je kon bestellen. Lastig voor diegenen die graag tevoren al zien wat ze wensen op te scheppen. Het was daarom beperkt. De soep (bouillion) was bijzonder sterk van smaak, tevens de bloemkool met kerrie. Niets ten nadele van de koks die duidelijk met liefde stonden te koken en het een ieder naar de zin maakten. Helaas een half uur na het eten eindigde mijn saunabezoek helaas in een doorlopende wcgang. En het viel me op dat daar waar ik op de wc kwam meerderen darmproblemen leken te hebben. Ik werd uiteindelijk vriendelijk geholpen aan diarreeremmers en een banaan door het receotiepersoneel maar ik let wel op het eten daar voortaan.


L & A

Gisteren op Moederdag gingen wij naar Sauna Soesterberg. De verwijsborden zijn duidelijk dus kun je het gemakkelijk vinden.
De parkeergelegenheid is ruim en netjes. Je auto staat goed beschermd achter slagbomen.

De ontvangst bij de receptie was keurig en vriendelijk. ons werd gevraagd of we een behandeling wilden, er waren nog maar 2 tijdsperioden vrij. Wij niet. Wel een beetje steriel allemaal.

Wij naar de kleedhokjes op de verdieping, daarna verwees het zichzelf, zei ze. De kleedgelegenheid is erg netjes en voorzien van ruime kastjes. De bediening gaat met je polsbandje. Gemakkelijk en efficient.

Vandaar zou het gemakkelijk zijn. Niet voor ons dus. We dwaalden wat rond en zagen wel 7 salons voor behandelingen. Wat een ruimtes en allemaal nog onbezet ook. We vroegen aan iemand hoe we bij het wellness deel moesten komen. Ze verwezen ons verkeerd. Na wat verder zoeken zagen wij de door ons gemiste entree. We gingen als eerste naar de tuin.

Wat een ruime en mooi opgezette tuin en voorzien van veel ligbedden. En er zijn diverse grote sauna’s in de tuin. Want dat is het, veel en groot. Er is een prachtig natuur zwembad. In de tuin ook een ruim terras met bediening. We werden vlot en leuk bediend. Als je de oude Sauna Soesterberg nog kent dan krijg je in de tuin ongeveer hetzelfde gevoel. Wat helaas ontbreekt is een terras overkapping. Die was zo fijn en karakteristiek voor de oude locatie. Roken mag, maar dan wel in een hoekje. We waren er op een zondag en als ik zie wat er nog aan bouwactiviteiten zijn dan zou dat door de weeks best wat overlast kunnen geven. En al die voorzieningen er nog bij? We zijn benieuwd hoe we dat gaan ervaren. De bezetting was vandaag op Moederdag, geschat 20%. Daar kun je zo’n groot complex met al dat personeel moeilijk rendabel mee krijgen. Ze zullen het wel onderzocht hebben.

De voorzieningen binnen zijn in één woord fantastisch. Veel, divers en groot. Zoals ik al aangaf waren er weinig bezoekers. We zaten dan ook haast in alle sauna’s, en er zijn er hele grote bij, alleen. De wellness voorzingen zijn er op de begane grond maar ook nog eens op de verdieping. Veel te veel voor één dag. Sauna Soesterberg nodigt dus uit voor een volgend bezoek.

We bleven er voor ons doen lang. Met een kortingsbon en een paar kopjes koffie en een paar snacks rekenden wij ruim 60 euro af. Wanneer je geen korting hebt en ook nog wat wilt eten moet je toch op ruim 100 euro voor 2 personen rekenen. Een hoop geld voor een dagje wellness.

We hopen dat ze het gaan redden. De concurrentie is er flink. Denk maar aan ook grote en gewilde sauna’s, als Sauna Houten en Spasereen bij Maarssen. Iets verder weg Sauna Veenendaal en Sauna Putten, nog steeds mijn voorkeur omdat deze sauna zo gezellig is.


Dennis

Nieuwe gebouw

Dan bouw je een nieuw complex, jaren aan voorbereiding en dan is het grote moment daar.
Omega Spa en Wellness mist aan alle kanten en op alle fronten, SFEER.

Had een voorbeeld genomen aan Deverana, Bussloo, SpaSereen en Elysium met de warmte van sauna de Heuvelrug/Saunadrôme etc. Dit is volledig de plank misslaan.

Hebben de eigenaren dan niet gekeken wat de succesvolle concurrenten hebben en waar nog een inhaalslag te maken en behalen valt?

Sauna’s

De sauna’s hebben 0 thema of sfeer, het is ‘koud’, veel te open de sauna’s lijken op etalages waar je in ligt. Zodra je plaatsneemt in een sauna voel je je bekeken en ga je zelf kijken. Het geheel is design maar er heerst geen stijl en sfeer. Leuk een grijze tegel en een mooie vloer maar daar maak je de beleving:

Well-Being niet mee….

Grote Plus is het grote buitenzwembad! Dat is eigenlijk het enige dat ik als zeer positief ervaar.

De menukaart is nog altijd hetzelfde met een paar kleine aanvullingen.

Zoutkristallen sauna = een strakke zoutkristallen wand (lijken de ouderwetse steenstrips van vroeger) maar dan ‘zout-kristallen’ thema.

Ik verbaas mij echt over het weglaten van een infrarood sauna, geen kruidentempel ik moet echt eerlijk bekennen, iedereen die ik heb gesproken in de sauna en het restaurantgedeelte, iedereen zegt het mist sfeer. Duidelijk geen goede architect of interieur stylist(e) gevonden. De gebruikte materialen zijn modern maar hier zitten echt nog zoveel fouten in dat het ergens tenenkrommend is dat je zo ‘dom’ kan zijn om zo te openen.

Tuin

0 verlichting in de tuin….wat bezielt iemand om een sauna complex te openen zonder een tuin te verlichten?

Een buitenvijver die werkelijk IJS-koud is.

Nee, ik kom hier niet meer tenzij er iets dringend gaat veranderen. Alle gasten die ik heb gehoord maken hetzelfde geluid in 1 woord…..

Geen sfeer.

Dus eigenaren, doe er iets aan en snel…je kan maar 1x een goede indruk maken en geloof mij dat maken jullie op dit ogenblik bij niemand die ik heb ontmoet en heb gesproken.

(de zoutkristallen sauna = uitgerust met een soort gaskamer spuit…..? of je in een gaskamer zit raar sissend geluid uit het niets en dat wordt dan over iemand heengespoten als nevel? Inmiddels is een eerste houten plankje al finaal aangetast door het zout)

Ik kan er echt niet over uit hoe bij deze sauna niet is nadacht over het geheel, zo enorm zonde.

Aanmoediging

Doe er snel iets aan anders zie ik ervan komen dat jullie het in de komende 2 jaren heel heel moeilijk gaan krijgen.

Sorry! En ik kwam zo graag bij jullie!


Arnoud jan & Illy Lilly van Rippen Steyn

Pluspunten

Aller eerst de Plus punten: Het zwembad, de Vijver, de grote ligweide, de whirlpools buiten, de heerlijke Cappuccino ,de Sauna meester..

Minpunten

Minpunten: De entree prijs t.o.v. geleverde kwaliteit, Ongezellige kleedruimten, het “afgescheide” badkleed gedeelte, gemis aan faciliteiten (oa. infra-rood cabine), Stinkende stoomcabine, Geen goede Relax ruimte, restaurant/terras die niet uitnodigen tot consumptie, de lange (nog onaangeklede) schutting maar bovenal:

Gemis aan Sfeer!! en dit door de hele Sauna heen! Maarrr wat niet is kan nog komen. Alleen is het bijgebouw voor het bad kleding gedeelte een grote misser en een direkte inbreuk op de sfeer voor het buiten terras.

Tip

Nog een tip.. de sauna meester was goed alleen als hij moet wapperen in een (te) grote Sauna doe er dan nog een mannetje/vrouwtje bij!

Ons algemeen cijfer is een 6 + op dit moment
Misschien komen we nog een keertje terug, want zeg nooit, nooit!
Alleen kan wel een tijdje duren want er zijn Betere (en met akties) goedkopere Sauna’s zoals Thermen Bussloo waar wij tweetjes graag verpozen!

Any way een welgemeend Succes met de business en Tabee..


wilma

Nieuw complex met weinig sfeer, badkleding gedeelte erg klein. Restaurant erg ongezellig en wachttijden niet normaal. Je moet bijna twee uren wachten voor je hoofdgerecht geserveerd wordt en dan is het ook nog eens koud. Erg teleurstellend als je komt voor je ontspanning. Dit wekt alleen maar spanning op.
Wij komen zeker niet terug!!!!


MH

Al een paar keer bij sauna Soesterberg geweest. En zal er zeker snel nog graag terug gaan. Veel soorten sauna’s, ik ben nog niet eens in alle geweest. De panoramasauna is heerlijk rustgevend, met zicht op het bos. Buitenzwembad heerlijk ruim, maar liefst 2 bubbelbaden buiten. De vijver is fantastisch, dat is pas echt koud! Voor gewoon koud is er binnen een ruim dompelbad. De buitensauna is ook heerlijk, door grote ruiten aan drie kanten zicht op bos, vijver en een soort fonteintjes. Lekker brede etages om op te liggen. Heel rustgevend. Lekker veel ligstoelen buiten, en een ligweide. Bescheiden verlichting buiten, wat ik heel prettig vind want er is al zoveel lichtvervuiling overal. En nu kan ik ‘s avonds de sterren zien vanaf de ligweide.
Restaurant met ook comfortabele zitjes rond de gashaard, heerlijke plek om te lezen. Behalve thee en (erg lekkere) appeltaart heb ik er niet gegeten dus daarover kan ik verder niet oordelen.
Ik vind de strakke inrichting een verademing ten opzichte van allerlei oudere, beetje donkere sauna’s. Echt van deze tijd. Lekker veel licht en zicht op de omringende natuur. Dat strakke kan wat gehorig zijn, maar dat heeft meer te maken met de discipline (of gebrek eraan) van sommige mensen. Je kent ze wel, die types die in de sauna zelf of vlak voor de deur uitgebreid en op onnodig luide toon (is de gesprekspartner echt doof?) hele gesprekken gaan voeren. Horen die lui zelf niet hoe super irritant ze zijn? Daar is een sauna niet voor, modern of ouderwets ingericht. Daarin mag het beheer best wat strenger optreden, de enkele keren dat het voorkomt.
Het tappuntje voor water heeft een slap straaltje. Hoewel ik daar zelf geen problemen mee heb vinden veel mensen het niet plezierig om water te tappen van de kranen van de wasbakken van de toiletten. Ik doe het wel, prima Nederlands leidingwater en er zijn voldoende punten door het complex. De kleedruimtes zijn netjes, wel zijn er per blok lockers wat weinig bankjes. En dat kan door de indeling ook niet makkelijk anders. Zelf geen hinder van ondervonden maar kan me indenken dat als het toevallig even druk is in de kleedruimte, dat het dan wat krap kan zijn.

Schoon, vriendelijk personeel, makkelijk parkeren.

Wat zijn we toch rijk met zijn allen he? Ik weet nog zo’n twintig jaar geleden. Dan ging ik naar een saunacentrum, daar was een natte sauna, een droge, een stoombad, een klein dompelbad, douches en een soort veredelde badkuip als zwembad. En dat was al genieten! En nu kunnen we ons ontspannen in centra waar we meer keus in sauna’s hebben dan we in 1 dag kunnen proberen.

Jouw SaunaGids

38 thoughts on “Thermen Soesterberg | Reviews & Acties | SaunaGids

 1. An

  Ik ga al ruim 6 jaar met plezier naar deze sauna. Ze accepteren wel de sauna wellness cadeau kaart en eigen bonnen.

  Reply
 2. Pingback: Sauna Top 10 2022 met als best gewaardeerde sauna's van Nederland

 3. VD

  Wat een teleurstellende beleving. De sauna’s zijn prachtig (en entree is kostbaar) maar let vooral op je portemonnee. Badjas, handdoeken en slippers € 22,95. Onduidelijke factuur met borg plus en borg minnen . Bleek na veel eigen puzzelwerk toch te veel € 25,-. doorberekend. Ik had niet gevraagd om handdoekenwissel maar er werd wel € 10,95 voor berekend. Het restaurant kent niets kleins behalve twee spiegeleieren op brood voor € 11,50 ! Clubsandwitch komt uit de koeler want brood en beleg koud. Voelt erg als “je kan toch geen kant uit”. Bijbehorende frites overigens half lauw. Live cooking diner bestaat uit een “green egg”” waarin iemand een stukje vlees legt. De rest gewoon uit warmhoudbakken met oa half rauwe gebakken aaardappelen. Live diningspaghetti (de andere keus) wordt gemaakt met soepgroenten en laffe kaassaus. Ooit prei en wortel terugvonden in je Italiaans spaghettisaus? Verder nogal flauw van smaak. Conclusie mooie sauna’s maar verder opgeklopte lucht en geen kwaliteit voor het bedrag dat je er voor betaalt. Wat een beleving

  Reply
 4. Loekie

  Thermen Soesterberg heeft hele mooie sauna’s en een fantastische tuin. Alles ziet er goed verzorgd uit. Leuk personeel. Veel opgietingen. Wel hele grote sauna’s. Maar ja als je iedereen wil laten meegenieten dan moet dat wel. Restaurant is duur, heel duur.

  Reply
 5. Pingback: Sauna Top 10 2020 met als best gewaardeerde sauna's van Nederland

 6. A&L

  Wij waren er vorig weekend. Sauna Soesterberg of nu Thermen Soesterberg heeft een hele naam op te houden. De tuin en de ambiance van de vorige locatie , eveneens in Soesterberg waren niet alleen bijzonder, maar ook erg aangenaam.
  We gingen nu voor de 2e maal naar deze sauna. De vorige keer waren ze nog volop aan het bouwen, deze keer was het gereed.
  Wat troffen wij aan.
  Goede verwijzingen en ruime en nette parkeervoorzieningen. De receptie ziet er goed uit. De receptioniste was vooral met iets anders bezig. Maar goed we weren toch leuk geholpen. De omkleed ruimte is ruim. Het systeem van polsbandje en deurlockers voldoet goed.
  De dan de sauna in. Wat is er veel te doen. Te veel voor één dag. Mooie tuin en veel ligstoelen. De tuin doet sterk denken aan die van de oude locatie. Dat zit wel goed. Alleen vraag ik mij af als het buiten koud is waar je dan binnen een plaatsje zou moeten vinden. Want het is er erg druk. In de winter zou ik er dus niet naartoe gaan. Veel drukte voor de sauna met opgietingen, veel drukte in de tuin, veel …
  We hadden een arrangement met behandeling en buffet lunch. Was niet je van het. Buffet een beetje karig. Weinig bijzonder. Dat gold ook voor de behandeling.
  Al met al een leuke dag gehad. Maar om te zeggen dat ik daar het bijzondere sauna gevoel krijg? Misschien is dit wel de ontwikkeling, veel en veel …. De rekening was pittig ondanks de aanbiedingen. Een dagje sauna met z’n tweeën kost op deze manier snel 120 euro. Knap veel geld.
  A&L

  Reply
 7. Pingback: Sauna Top 10 2019 met als best gewaardeerde sauna's van Nederland

 8. Marion

  ThermenSoesterberg mag dan wel vernieuwd zijn ze gaan dus niet met hun tijd mee. In deze tijd zijn er ontzettend veel mensen die een maagverkleinende operatie ondergaan hebben. Dat is natuurlijk ontzettend goed met name voor hun gezondheid. Dat is wat Thermen Soesterberg pretendeert. Op hun visitekaartje staat niet voor niks de tekst “Doe iets goeds voor je lichaam zodat je ziel blij is erin te wonen. Er is totaal niks geregeld voor mensen met een maagverkleining. Een paar weken geleden bracht ik hier mijn eerste bezoek en vroeg bij de kassa waar ik mijn tussendoortjes kon nuttigen aangezien ik iedere 2 en half uur iets moet eten. De porties die ik eet zijn van dien aard dat het ongeveer 1/4 bedraagt van een normaal portie. Na een half uur gewacht te hebben werd ons meegedeeld dat wij onze tussendoortjes in de hal mochten nuttigen en dat wij 1 portie mochten bestellen en dat samen delen wat er over bleef mocht in de keuken bewaard worden. Bij het opvragen van ons portie nacho’s werd ons verteld dat dat niet opgewarmd kon worden en dat wij een nieuw half portie kregen maar als dat niet opging dan konden wij niet opnieuw een kwart bv krijgen.Dit was bij hoge uitzondering een volgende keer hadden we gewoon pech. Ik leef in 2017 en haat het weggooien van voedsel. Dit gaf ons een bezwaard gevoel want we konden dus niet onze nacho’s gewoon opmaken want na 2 keer genuttigd te hebben hielden we nog weer de helf over. De porties zijn ook dusdanig groot de chinees is er niks bij. Maar goed vandaag gingen wij wederom een lekker dagje ontspannen in Thermen Soesterberg. De regelingen die wij hadden getroffen neem ik aan blijft van kracht toch? Aangezien onze ervaring met de nacho’s hebben wij vandaag voor yoghurt gekozen want dan heb je het probleem van opwarmen niet. Een portie gedeeld en klaar. Een tijdje later zijn wij de hal ingegaan voor een boterham want dat is immers de plek waar wij die in overleg met het personeel mochten nuttigen. Komt er een of andere man aan die tegen ons begint dat wij niet mogen eten in de hal. Meneer dit is afgesproken met het personeel en netjes in overleg gegaan. Ik ben hier de manager en ik wil het niet hebbben. Prima maar moet dit in een hal besproken worden? Moeten wij te kakken gezet worden tegenover andere bezoekers van de sauna? Wij hebben een hele moeilijke en lange weg gehad om te komen waar we nu zijn. Ons dieet is vaker eten in kleine porties. We verteren ook gewoon bij u maar ons dieet is ook nog zo dat we niet alles wat bij u op de kaart staat ons ook goed valt. Vers brood is voor ons erg moeilijk te verteren bv en zo kan ik nog meer dingen opnoemen waar wij rekening mee moeten houden. Bovendien kunnen wij geen 6 of 8 x bij u bestellen dat kan niemand met de prijzen die jullie hanteren want een gewone tosti staat al niet op de kaart. Het wordt tijd dat er in 2017 eens rekening gehouden wordt met dit soort mensen. Er is toch ook een aparte rookruimte bij u? Er worden honderden mensen geopeerd per jaar en dat alleen al in 1 ziekenhuis in Utrecht bekijk dat eens landelijk? Ga met je tijd mee en zorg voor voorzieningen dat wij gewoon ons snackje kunnen nuttigen zonder dat we worden uitgekafferd terwijl wij toestemming hadden om dit op die plek te doen. Een leuke saunadag naar de maan en ik zoek wel een sauna waar ik niet gediscrimineerd wordt en ik wel mijn voedingsstoffen binnen krijg die ik voor mijn dieet nodig heb. Thermen Soesterberg jullie moesten je schamen

  Reply
 9. L. Beekhuizen

  Klein stukje over SAUNA SOESTERBERG….
  Afgelopen vrijdag samen met m’n vriendin gezellig dagje sauna! Ze had van haar werk voor de kerst een nationale Nederlandse saunabon gekregen. Vanwege de problemen met haar knie konden we deze nu pas gaan gebruiken. Dag afgesproken, verlof genomen en zij de reserveringen gedaan. Aangezien ze nog meer bonnen had gekregen leek het een goed plan om eerst telefonisch contact te hebben en zo te achterhalen welke bon gebruikt kon worden. De nationale saunabon was geen probleem. Bij de reservering via internet werd nogmaals gevraagd op welke wijze er betaald ging worden en heeft zij wederom de bon ingevuld.
  Bij het weggaan dien je af te rekenen. Wat krijgen we te horen…. DEZE BON ACCEPTEREN WIJ NIET!!!
  Natuurlijk stonden wij perplex!
  Hoezo niet?
  Er is zelfs over gebeld?!
  Het staat zelfs bij de reservering?!
  Hoewel de dames erg vriendelijk waren wisten ze eigenlijk niets meer te zeggen dan ‘ik weet het niet’! Vervolgens voegde één van de dames eraan toe dat ze HELEMAAL geen bonnen accepteerden…!
  Na een hoop vragen van onze kant en weinig antwoord van hun kant kregen we domweg te horen dat “ze dat nou eenmaal niet doen”!
  Met andere woorden : pech!
  Natuurlijk laten we ons daar niet zomaar mee wegsturen! Wie neemt dan de telefoon aan? Waarom moet je de wijze van betalen invullen op internet?
  Nogmaals,” ik weet het niet “!
  De dame verdween uit het zicht om te overleggen.
  Inmiddels was onze opperbeste stemming gedaald tot onder het vriespunt….
  Ze kwam terug met de mededeling dat ze er niets aan kon doen…
  De bon werd teruggegeven en de bedoeling was dat wij” gewoon “zouden betalen.
  Wij stelden voor dat hier een oplossing voor bedacht moest worden want zó kon het niet!!!
  Ineens verscheen de manager van de horeca (om het nog mooier te maken), en die kwam ons nogmaals bevestigen dat ze geen bonnen accepteerden. Nou dát hadden we inmiddels wel begrepen!!
  En dat er incapabel personeel rondloopt wisten we ook al. Dat ze zelf absoluut niet begrepen waar ze mee bezig waren was óók al duidelijk!
  Vervolgens kwam er een voorstel dat er één sauna arrangement in mindering gebracht zou worden. De vrouw maakte duidelijk dat ze écht verder niets kon betekenen en voegde eraan toe dat ze wilde dat we met een glimlach zouden vertrekken! (?)
  Omdat we het al behoorlijk zat waren besloten we af te rekenen. Nou denk je dat dit het was maar nee….
  Het enkele arrangement wat in rekening werd gebracht bleek beduidend duurder dan waarmee op internet wordt geadverteerd!!
  Toen mijn vriendin daar iets over zei kregen we het standaard antwoord “ik weet het niet”!
  Ze haalde de site op haar tel naar voren en liet het zien!!!!
  Nogsteeds wist ze het niet…..
  Inmiddels stonden wij te koken en wilden alleen maar weg weg WEG!!!!!
  Zo kwam er een abrupt einde aan een leuke dag en blijft het gevoel knagen dat we gewoon opgelicht zijn!!!
  Deze sauna kun je dus beter overslaan want ze maken de regels en de prijzen ter plekke!
  Ik heb even gewacht met het schrijven van dit stukje om een juiste (en niet in boosheid geschreven) weergave te kunnen geven.
  Ik hoop dat ik anderen hiermee deze ellende kan besparen.

  Reply
  1. An

   Ik ga al ruim 6 jaar met plezier naar deze sauna. Ze accepteren wel de nationale sauna bon en eigen bonnen.

   Reply
 10. Bernadette

  Vandaag naar de sauna Soesterberg geweest. De sauna stond al lang op mijn lijstje, de omgeving is mooi en ik heb gezien waar de ‘nieuwe’ locatie kwam.
  Eindelijk was het dan zover.
  Toen we aankwamen vonden we het er mooi uitzien, eenmaal binnen stonden we in de rij. Op zich geen probleem dat is bij Elysium ook zo en dan is er binnen genoeg ruimte.
  Hier helaas niet. Sauna’s zaten bomvol en overal waar je keek, zag je mensen.
  Liggen in de sauna’s ging niet, behalve in de verstopte Finse sauna.
  Natuurlijk is zitten geen probleem, maar ook dat was lastig zonder iemand aan te raken.
  Er zijn gewoonweg te weinig sauna’s.
  We zijn na een bezoek van drie uur naar huis gegaan, waar we normaliter eenHELE dag blijven.
  Voor ons zeker geen sauna waar we nog eens naar toe gaan.

  Reply
 11. Christa

  Vorige week naar thermen Soesterberg geweest, helaas geen verbetering na overname.
  Ten eerste: kluisjes zijn ineens 2 persoons maw je moet met 2 personen 1 kluisje delen, belachelijk in de winter met 2 tassen, winterjassen e.d.
  Prijzen maaltijden 2/3 euro duurder, hamburger en kipsate 18 euro! Erg duur.
  Oude badkleding gedeelte nu ook bij andere gedeelte bijgetrokken, groot en onoverzichtelijk.
  Veel bla bla zo van wij worden het grootste opgietingssauna.
  Ik kom niet meer, jammer omega was erg prettig.

  Reply
 12. jan dijkkamp

  Als regelmatige bezoeker komen wij al circa 10 jaar in sauna Soesterberg. Afgelopen vrijdag 30 december 2016 werden wij wel heel ongastvrij ontvangen. Heel lang wachten op bediening die een onverschillige indruk maakte. Bestellen van een soepje met een kleine salade voor mijn vrouw bleek niet mogelijk: na 1700 uur kon dat alleen met een grote salade. Na het eten wilden wij nog even bij de open haard gaan zitten. Wij vonden een plek en onmiddellijk vroeg de bediening wat wij wilden bestellen. Ik meldde dat wij zojuist gegeten hadden en nog even wilden zitten. Gevraagd werd of wij in badkleding kwamen waarop wij nee antwoorden. Wij zaten net zoals andere bezoekers netjes in een badjas gehuld. Wij moesten onmiddellijk weg want dat was in strijd met de regels. Ik meldde dat dat nergens behoorlijk was aangegeven. Er was geen overleg mogelijk. Ik meldde maar dat de betrokkene erg haar best deed om klanten weg te jagen. Dat II s uitstekend gelukt. In onze omgeving kunnen wij beter en gezelliger terecht.

  Reply
 13. JB

  Ik kwam vroeger vaak in de oude Sauna Soesterberg onder leiding van de familie Zieleman, dat was een prima intieme gezellige locatie waar je rustig een hele dag kon doorbrengen zonder je één moment te vervelen.,
  Sfeer, voldoende afwisseling in sauna’s en baden, buitenzwembad en buitensauna’s alles prima voor elkaar.

  Helaas kwam dat ecoduct roet in het eten gooien.

  De ‘nieuwe’ opzet mist dit alles, glas, modern allemaal van die termen waar je in een sauna juist níet naar op zoek bent. Hier zoek je rust, hoekjes waar je (zoals vroeger) gewoon eens je ogen kon sluiten om daarna weer door te gaan.

  Nee, slechte opvolger dit 🙁

  Jammer

  Reply
 14. S&R

  Gisteren voor het eerst bij Omega geweest. Vroeger vaak naar de oude kleine sauna Soesterberg geweest.
  Bij de oude was het knus, beetje oud en vrij donker. Maar hartstikke goed om een dagje sauna te doen.

  Omega, TOP!!! Nieuw. Mooie interieur. Goeie, aardige masseurs. Laatste opgieten was zeer heet en een geweldige ervaring. Alles heerlijk ruim en open. MODERN! Eten was verukkelijk!

  Al die negatieve onzin over Omega is BS! En ieder zn eigen ding natuurlijk… Maar zet Omega niet zo negatief op de kaart en blijf dan weg.

  Dus voor de mensen die nooit zijn geweest maar wel willen gaan en om deze negatieve reacties twijfelen…… GEWOON GAAN EN BEOORDEEL HET ZELF!!!

  Wil de super behulpzame en lieve personeel bedanken voor een top avond gisteren. 17:00-2300.

  Reply
 15. Lknufman

  Beste mensen,
  Vandaag voor het eerst weer naar sauna in Soesterberg geweest, tegenwoordig wellness en spa. Samen met een vriendin vrij genomen voor een heerlijk dagje uit. De sauna is prachtig modern en van deze tijd qua architectuur. Het was warm genoeg in de ruimtes en de zwembaden zijn prachtig.
  Helaas ook een paar verbeterpunten:
  In de klemdrinken alleen warm water. Dus als je even wat wilt drinken of zoals ik een pilletje in moest nemen dat moet je naar beneden voor koud water en dan nog goed zoeken. Na vragen gevonden dus eindelijk kon die pil naar binnen. Erg krappe omkleedruimte. Geen afvalbak bij de wastafels en föhn. Loop je met borstel en hand vol haar te zoeken naar een afvalbak. Relax alles komt goed.
  In het restaurant iedere keer deur open waardoor kou naar binnen kwam.
  De stoelen in het benedenrestaurant zijn hard en in het deel met zachtere stoelen konden we niet zitten en was afgescheiden voor opgieten kampioenschap. Uiteindelijk was de helft nog vrij om te zitten. Bij bestelling van eten niet al te vriendelijke bediening en het gevraagde werd niet gebracht.
  Wij wilden geen friet maar brood bij het hoofdgerecht bijvoorbeeld. Maar….kregen toch slappe friet ipv brood/stokbrood.
  De sate was niet lekker. Saus niet lekker smeuïg en het vlees taai. Het vlees zou varkenshaas moeten zijn. Nou….die maak ik lekkerder. Mijn vis was smakeloos en bestond uit twee zeer dunne en smalle reepjes vis. Ook de groente en de beurre blanc waren niet smakelijk. Kortom wij dineren hier niet meer. Erg jammer als je al zo lang uitkijkt naar dit uitje en er toch volop voor moet betalen. Wij waren € 110,00 kwijt voor dit uitje wat uit een aanbieding bestond. Dus normaal zou het nog duurder zijn.

  Reply
 16. Mark

  Ook wij waren fans van Sauna Soesterberg en hoopten dat de nieuwe sauna (die kennelijk geen sauna meer mag heten, maar ‘wellness’ of ‘spa’) dezelfde fijne sfeer zou hebben. Maar helaas.. Het was inderdaad kil, sfeerloos en onhandig. Eigenaren: trek je wat van de kritiek aan in plaats van die af te doen als smaak waar niet over te twisten valt. Mensen blijven weg zo en dan valt er helemaal niets meer te twisten..
  Hier nog wat puntjes om dan mee te nemen: ik kan zonder bril de glazen wandjes niet zien, in alle sauna’s moet je stil zijn, maar het geluid van de binnenruimte wordt door de glazen wanden niet tegengehouden zodat het toch onrustig voelt. De lampen in de sauna stralen ook naar beneden je gezicht in. In het frisse buitenzwembad ruik je de vetlucht van de keuken en er ontbreekt een koude waterruimte buiten met koude douche en dompelbad etc. De gehele buitenruimte voelt aan als een school met een enorme blinde muur waar je tegenaan kijkt. Het dompelbad binnen was niet goed koud.
  Ook merkten we verbetering ten opzichte van ervaringen die hierboven staan: personeel heel attent en vriendelijk, eten en drinken werd snel geserveerd en het was schoon.

  Reply
 17. Annemarie & Wil van Rest

  25-02-2016.
  Het heeft niet de sfeer die wij wensen.
  Geen houtkachel geur, geen relax restaurant en terras. Geen openhaard zoals de in de oude sauna.
  Jammer. Wij hadden er zo’n behoefte aan.
  Wel modern. Glassauna. Strak. Grote muren rondom terras. Geeft gevangenis sfeer.
  Wij komen terug zodra e.e.a. Is aangepast

  Reply
 18. Cindy

  Beste Wim,

  Dank je wel voor je terugkoppeling. Maar wel jammer te lezen dat je het blijkbaar geen succes vond. Over smaak kunnen we natuurlijk nooit in discussie gaan (het nieuwe open saunagedeelte is natuurlijk weer veel meer van deze tijd, maar kan inderdaad je smaak niet zijn). Daarnaast ben je blijkbaar niet geweest in ons Loungerestaurant, waar je heerlijke kan zitten, ook rondom de open haard. We vinden het dan wel weer prettig te lezen dat onze sauna zo ruim is opgezet, dat je geen last heb gehad van de ruim 350 mensen die binnen waren deze woensdag 🙂

  Vriendelijke groet,

  Omega Spa en Wellness

  Reply
 19. Wim

  Woensdag 24 feb. Wilden we naar de sauna spa sereen en Zwaluwhoeve waren vol ivm vakantie drukte telefoontje naar zsoesterberg die hadden nog plek, nou ze hadden zat plek er waren nog geen 80 mensen binnen dus dat gaf al te denken!
  Wat een slechte sauna zeg! Grote doos met sauna’s rondom die doet denken aan een oud openbaar zwembad, restaurant een grote zaal zonder lekker hoesjes of een open haard

  Reply
 20. Carlo

  Wij zijn naar het wellness gedeelte geweest (bloot).
  De inrichting is minimalistisch van stijl en erg overzichtelijk, smaak is persoonlijk en sommige mensen zullen het waarderen maar is niet wat ik me bij een sauna voorstel. Wat ik heel erg mis is het gevoel van ontdekken: je kijkt om je heen door de grote ruimte, ziet dat er zes sauna’s zijn en dat is het. Geen verborgen hoekjes met verassingen of mogelijkheid om even rustig te zitten. Na 3 uur zijn we al naar huis gegaan omdat we waren uitgekeken (inclusief massage en uitgebreid drankje).
  Pluspunten:
  – Royaal opgezet
  – Vriendelijk personeel.
  – Alles nieuw en heerlijk schoon.
  Minpunten:
  – Waarom 3 grote zwembaden en slechts 7 sauna’s?
  – €30 is te duur voor wat geboden wordt.
  – Kleedruimte krap als er meer dan twee mensen staan.
  – Weinig lectuur voor mannen in de restaurants.
  – Bereiding avondeten en drankjes duurde erg lang.
  – Slechts 4 hoofdgerechten op de avondkaart.
  – Nauwelijks buitenverlichting zodat rondlopen gevaarlijk is.

  Voor het €20 avondtarief kom ik misschien nog wel eens terug maar dan eet ik eerst ergens anders. €30 dagtarief is het niet waard.

  Reply
 21. Martina

  Vandaag naar het spa gedeelte geweest ( badkleding ) . Ik vond het erg tegenvallen voor de prijs wat je moet betalen . Het is heel klein opgezet en te modern en kil . Het leek meer op een soort centerparcs gebeuren . Het was er wel schoon en netjes . Het eetgedeelte en de plek voor loungen was sfeerloos meer een kantine idee . Het personeel was wel erg vriendelijk ook bij binnenkomst . Helaas viel het voor ons dus tegen en gaan we geen tweede keer meer . Misschien dat het welness gedeelte mooier is en dat we daar nog een poging gaan wagen

  Reply
 22. Frank

  Ons bezoek was tijdens de kerstvakantie. Gereserveerd en het maakte niet uit hoe laat we kwamen.

  Positief
  – ontvangst was vriendelijk
  – Panorama sauna is prettig met een mooi uitzicht
  – Groot zwembad.
  – ieder uur een opgieting.
  – Avond tarief (dit itt Spa Sereen)

  Te verbeteren
  – aantal haakjes; er was weinig plek om handdoeken en badjassen makkelijk een plek te geven
  – ruimte kleedruimte is met meerdere mensen bij dezelfde lockers krap
  – te weinig stilte en relaxruimte de spots anders afstellen en/of plaatsen
  – flexibiliteit bediening restaurant. We wilden in de salade uien weglaten en daar kon niets voor in de plaats!
  – Drankjes duurden lang voordat deze geserveerd werden.
  – geen verlichting buiten in donker en daardoor gevaarlijk

  Wat ons opviel, en dat lijkt een trend, veel mensen met handdoeken omgeslagen tot in de sauna. Wij vonden de sfeer redelijk. Het is binnen minder ruim dan bijv Spa sereen. Dat kan komen, omdat er een separaat gekleed deel is dat je vanaf boven kunt zien; wel grappig.

  Reply
 23. Harry

  Na vele malen de oude sauna te hebben bezocht ben ik gisteren 22 december voor het eerst naar de nieuwe sauna geweest.
  Na wat negatieve recensies te hebben gelezen vond ik het tijd om zelf mijn mening hierover te voeren.

  Mijn vriendin en ik werden uiterst vriendelijk ontvangen wat ook gezegd mag worden over de rest van het personeel die je uiterst vriendelijk te woord staan, je voelde je gelijk op je gemak.

  Kleedruimtes overzichtelijk een schoon
  Douches functioneerde uitstekend
  Voldoende tappunten voor drinkwater, als je maar even op zoek gaat.
  Beneden 3 heerlijke sauna’s met als klapstuk op de eerste verdieping de Panoramasauna ( TOP ) en nog twee andere sauna’s
  Alles is ruimtelijk en overzichtelijk, maar dat mag ook wel voor zo’n nieuwe saunacomplex.

  Mensen die niet positief zijn dienen anders te denken ( oude schoenen zitten altijd lekkerder dan nieuwe, maar dat is een kwestie van inlopen )

  Daarom adviseer ik ieder deze sauna aan, en als je iets opmerkt wat je niet aanstaat, benader dan het personeel welke je graag met raad en daad willen bijstaan.

  Ik ga hier zeker vaker komen om weer totaal het ZEN-gevoel te krijgen.

  Reply
 24. sJAKKIE

  Eerst even de minpunten ,
  Rustruimte is open en daarom kan je er niet rusten !
  Geen plek om flesje te vullen , behalve pis straaltje fonteintje.
  Loungebar , heeft geen gedimd licht .
  Het ruikt hier en daar naar zweetvoeten.
  Eten incl. borrelhapjes niet echt super !

  Pluspunten ,
  Nooit meer teleurstelling , wat badkleding dag betreft !
  Mooi nieuw pand.
  Infrarood gaat nog komen.
  Aardig wat faciliteiten om uit te kiezen.
  Vloer is antislip [ laminaat ].

  Verder natuurlijk niet te vergelijken met het oude pand , de sfeer moet hier nog groeien !
  Toch al met al een fijne zondag avond gehad .

  Reply
 25. Rein

  Vrijdag voor de eerste keer in de nieuwe sauna in Soesterberg geweest. Mooie nieuwe sauna, veel ruimte en luxe. Voor de rest totaal sfeerloos, een nauwelijks verlichte tuin, een restaurant wat eruit ziet als een bedrijfskantine. En de opgieting was gewoon een kunstje, ook zonder enig gevoel. De consumpties zijn flink aan de prijs. We waren na 3 uur al weer weg ! Wat mij betreft nooit meer.

  Reply
 26. Mariet Kieft

  Helaas kan ik niet anders Dan me aansluiten bij alle negatieve reviews.
  Was Sauna Soesterberg altijd een fijne plek om heen te gaan zo totaal tegenovergesteld is Omega.
  Ongelooflijk ongezellig, kil zoals al eerder geschchreven het restaurant en lounge gedeelte zijn het best te vergelijken met de kan tine van het siege huis.
  De sauna’s zijn idd net etalages en er is totaal geen sfeer in het hele complex.
  De panoramasauna geeft je een fraai uitzicht op het parkeerterrein en nodigt dus ook echt uit!
  Boven de relaxbedden hangen spots die een lichtbundel geven vergelijkbaar met een bouwlamp, even lekker slapen lukt niet echt dan!
  Nee ik zal hier niet meer heen gaan en heb spijt dat ik, na het lezen van de reviews, toch besloten heb het zelf te gaan ervaren.
  Helaas.

  Reply
 27. Frits

  Ik kom in veel sauna’s in heel Utrecht en betaal tussen 15 euro en 30 euro voor een entree. Zo betaal ik in deze sauna bijna 30 euro. Dat vind ik geen probleem, maar dan verwacht ik wel een gevarieerd aanbod van sauna’s en faciliteiten. Het aanbod is zeer beperkt. Daarnaast zijn bijna alle sauna’s zogenaamde etalage sauna’s (het lijkt wel of je er zit om bekeken te kunnen worden. Niks sfeervolle sauna’s, het hele complex is sfeerloos. Het lijkt nog het meeste op gezondheidsinstelling.

  Het ergste vind ik nog wel dat de koks in de open keuken tijdens het bereiden van regelmatig gewoon iets in hun mond stoppen. Daarnaast is het dompelbad onder de trap niet schoon, ligt van alles op de bodem. Lopen de saunameesters tijdens de opgietingen over de banken (omdat de buiten sauna wat betreft gekozen inrichting totaal ongeschikt is voor opgietingen). Dat zijn dezelfde banken waar op je met je voeten op de handdoek moet zitten, lijkt me logisch maar de manier waarop klanten hierop worden aangesproken lijkt nog het meeste op de niet gewenste schoonmoeder. Kom op mensen van Omega probeer het wat vriendelijker en luchtiger te brengen. Ik kom voor ontspanning niet voor heropvoeding. Ik had een gesprek met de sauna meester en die vertelde dat de eigenares echt een heks was en ervan zou genieten als ze het personeel op regels kan wijzen. Maar we hebben haar zelf niet gezien helaas.

  Dan is er nieuwe fontein geplaatst om water te drinken. Heb je een hele mooie en moderne sauna, hang je een fonteintje op een grijze plank aan de muur met een enorme savon eronder van pvc die midden in de picture staat.

  Al met al zou ik wat betreft faciliteiten een prijs 21 euro normaal vinden, omdat het een nieuwe sauna is misschien nog 3-4 euro meer.

  Reply
 28. mw groenewoud

  heerlijke dag gehad. nadat ik de voorgaande resenties gelezen had, dacht ik vanmorgen…zal ik toch maar ergens anders heen gaan? besloten om toch naar soesterberg te gaan om het met eigen ogen te zien. nou het is een prachtige sauna, heerlijke verschillende sauna’s en baden in een prachtig bos! ook werdt ik vriendelijk aan de balie geholpen. en ook in het restaurant waren ze vlot en vriendelijk!!! fris en schoon allemaal! ik heb een heerlijk ontspannen dag gehad! kom snel weer terug!!!

  Reply
 29. Jacqueline

  Vol verwachting gisteren naar Soesterberg gegaan. Groot fan vh oude concept dus hadden er zin in…. Helaas zijn de minpunten aan t einde Vd dag ellenlang ten opzichte Vd pluspunten.
  Enkele minpunten: 90 gr sauna niet op temperatuur, geen drinkwaterpunten,geen sauna sfeer of lekkere geuren, weinig variatie, geen kruidenbad, geen prullenbakken, douches te wisselvallig, buiten oud meubilair gemengd met wat nieuwe…..en t ergste was dat er boven een soort politieman liep die vond dat hij op een zeer vervelende manier mensen erop mocht wijzen dat je je voeten op de handdoek moest houden, zo niet relaxed!
  Bij t afrekenen schrok ik ook vh eindbedrag. Heb vele sauna’s bezocht in 10 jaar maar dit sloeg alles, helaas.
  Pluspunt : eten was ok en de zo’n scheen.
  Kleedkamers netjes en goed. Entree is mooi. Ligging is mooi, gebouw kon ook een school zijn. Jammer, ik ben bang dat we hier niet meer naar toe zullen gaan mede daar er zoveel betere en mooiere complexen zijn die qua entree even duur zijn.

  Reply
 30. Siska

  Helaas teleurstellend
  Locatie is moeilijk te vinden wel ruime parkeergelegenheid.
  Geen grote rij bij de kassa, vriendelijke dames.
  De horeca/ het eten was goed. Maar geen sfeer in het restaurant, koud en ongezellig.
  En dan waar mijn man en ik voor kwamen: sauna……ongeklede gedeelte. Heel jammer maar te weinig sfeer en geen sauna gevoel. Weinig faciliteiten. Het lijkt meer op een zwembad bij een hotel. Akoestiek slecht stilte sauna’s maar dan herrie van buiten – enorme kieren onder de glazen sauna deuren.
  Er waren ontzettend veel jonge kinderen.
  Wij gaan niet meer terug.
  Degene die dit heeft neergezet heeft het niet begrepen. Heel erg zonde,

  Reply
 31. jan en tineke

  Nieuw complex, niet groot. Bestaat uit 2 gedeeltes, wel of geen badkleding.
  + ruim opgezet, groot buitenbad en prachtige zwemvijver.
  – slecht 1 buitensauna, geen relaxruimte en kruidenbad, geen sfeer. Horeca matig en duur. Niet klantvriendelijk. En er zijn nog de nodige kinderziektes [regelmatig te koud buitenbad, defecte sauna`s, “wisseldouches” en te weinig kledinghaakjes].
  Voor hetzelfde geld kan je om de hoek naar Spasereen, waar wel alles op orde is.

  Reply
  1. Wilma en Bert

   Vandaag een bezoek gebracht aan sauna Omega wellness. Wat een domper. We arriveerden om 15.30 uur en hebben het tot 17:00 uur vol gehouden, maar toen was het meer dan genoeg geweest. Het resaurant is een soort kantine en ook de grote hal waar de binnensauna’s zijn gesitueerd is totaal sfeerloos. De sauna’s hebben grote glazen wanden, waardoor het lijkt of je in een etalage zit of ligt. Het geheel had voor ons een centerpark uitstraling; grote open ruimten, veel tegels en een chloorlucht. Geen eucalyptus of andere geuren die je in een sauna zou verwachten, geen lekker plekje waar je even kunt gaan zitten lezen, behalve dan de centerparcs ligstoelen aan de rand van het zwembad. Dit is niets voor mensen die van een goed saunabezoek kunnen genieten.
   Toen we desgevraagd bij ons spoedige vertrek aangaven dat we ontevreden waren werd hier heel laconiek op gereageerd en niemand was geinteresseerd in het waarom, vreemd hoor. En dat terwijl wij denken dat een klacht juist een gratis advies kan zijn hoe het beter kan!
   In de omgeving zijn voldoende goede alternatieven dus wij gaan deze sauna in de toekomst niet meer bezoeken.

   Reply
 32. Lynn

  Deze week voor het eerst bij Omega Wellness in het sauna gedeelte geweest. Het complex is zoals hiervoor ook al is gezegd, behoorlijk sfeerloos. Vooral het restaurant is een kale, koude bedoening waar iedere sfeer ontbreekt. Het lijkt inderdaad op een kantine. Geen gezellige zithoeken of (gas) open haard. Midden in het restaurant zit een deur naar buiten waardoor mensen in en uit lopen. Iedere keer een koude tocht is heel vervelend. In het restaurant “vragen” ze voor kraan water een bijdrage van €0,25 voor het goede doel. Zonder bijdrage krijg je geen kraanwater. Welk goed doel dat dan is, is geheel onduidelijk. Bij mij kwam daarom de gedachte op dat de sauna zelf het goede doel was? Volgens mij is het gastvrijer om de mensen zelf te laten beslissen of ze al dan niet aan het goede doel willen geven.
  Tip: zet op de menukaart dat je een bijdrage vraagt en geef aan wat het goede doel is. Verder kun je alleen op de toiletten water drinken. geen drinkpunten in de sauna. Een minpunt.
  Het eten in het restaurant was overigens prima. En het personeel was vriendelijk.
  De sauna’s zelf zijn ok, maar het complex is fantasieloos. De basis faciliteiten (sauna, stoombad, bubbelbad binnen en buiten , zwembad binnen en buiten) zijn er, maar niet meer dan dat. Geen kruidenbad, hamman. Alles is basic.
  De tuin ligt mooi in de bossen, maar ook die had wel wat sfeervoller kunnen worden ingericht.
  Wat mij het meest stoorde is de “Russische feest opgieting”. Wat een hoempapa. Met Russische troika muziek in de sauna en een behoorlijk bijdehante mevrouw (op het onbeschofte af) die de opgieting verzorgt. Voor mij is sauna ontspanning en rust. Geen “Russisch feest”. Je hoeft overigens niet naar deze opgieting met muziek, maar het zegt wel wat over de manier waarop de sauna wordt geëxploiteerd. Wij zijn niet enthousiast. In de regio Utrecht zijn fijnere, sfeervollere en mooiere sauna’s, zoals SpaSereen.

  Reply
 33. Marcel

  8 oktober bij deze sauna geweest. Mocht u van plan zijn hierheen te gaan… DOE HET NIET!

  Het is er koud als rondloopt, het complex is vrij klein en je mist vaak haakjes. Het grootste drama is het “restaurant”. Geen sfeer, slechte harde en kleine banken het is eerder een kantine. De bediening snapt er niets van, gastheerschap, schoonwerken, oplettendheid of iemand iets wil bestellen niets van dat alles. Met welgeteld 15 gasten in het restaurant en 3 dames in de bediening kan je rustig 15 min wachten op je bestelling. Zelfs als je het aangeeft verandert het gedrag niet en de tafels worden niet actief afgeruimd en schoongemaakt. De dames vinden het gezellig om in de keuken te staan kletsen. Zelfs als je na 10min naar de bar loopt waar de wijn blijft komt er nog geen beweging vanuit de hangplek. Meerdere gasten zijn naar de bar gelopen om te vragen waar hun bestelling bleef. Na mijn bezoek uitvoerig mijn punten aan de balie besproken en later een klacht per e-mail verzonden. U raad het al geen reactie! Ga voor een leuke dag naar een ander Complex!

  Reply
 34. John en Alexandra

  Op 3 oktober een bezoek gebracht aan Sauna Soesterberg. Bij aankomst stonden wij bij een gesloten hek en een bouwval. Na gebeld te hebben bleek dat ze waren verhuisd en van naam waren veranderd! Op de website staat nog steeds Sauna Soesterberg met het oude adres en dat na ruim 5 weken. Bij aankomst dit gemeld bij de receptie maar daar werd nogal luchtig overgedaan en niet verder opgepakt. Binnen zag het er prima uit, ook de kleedruimtes waren zeer verzorgd. Daarna de sauna ruimtes in. Zeer modern. Het viel mij op dat de sauna’s voorzien waren van veel glas zodat iedereen je kan zien liggen in de ruimtes. De zwembaden zijn verder prima alsmede de bubbelbaden, zowel binnen als buiten. Helaas ontbraken tappunten voor water en veel ontbrekende haakjes om de handdoeken op te kunnen hangen. Verder vonden we het jammer dat er geen kruiden bad of infraroodsauna was. Na enige tijd begonnen we trek te krijgen en gingen naar het restaurant. Daar binnen gekomen viel onze mond beetje open. Het kwam bij ons over als een (ziekenhuis)kantine, niks knus en warmte. Gewoon geen sfeer! Geen gordijnen voor de grote glazen puien, geen gezellig zitje met een openhaard, geen leuke gezellige aankleding. Ik realiseer me dat dit natuurlijk allemaal persoonlijk is, maar ik kreeg het gevoel dat er meerdere gasten er zo over dachten. De totaal beleving van een dagje sauna was gelijk over. Kreeg meer het gevoel in een moderne McDonalds te zitten en daarbij ging ook nog steeds de buitendeur open als iemand er op 5 meter langs liep waardoor er veel kou naar binnen kwam. Als je daar alleen in je badjas zit is dat best fris. Wij vroegen of deze gesloten kon blijven maar dat ging niet want het personeel moest met schotels ook buiten bedienen en dan konden zij de deur niet openen als ze met volle handen liepen. Dat de klant het koud heeft is blijkbaar niet relevant. Meerdere klanten klaagden hierover en gingen uiteindelijk maar naar een ander tafeltje. Wij zijn uiteindelijk ook verkast naar een ander plekje. Het personeel had te weinig ervaring en weinig initiatief. Veel gasten zaten te wuiven naar het personeel om iets te bestellen maar daar werd niet altijd op gereageerd. Tafels werden niet echt schoongemaakt of de borden werden niet afgeruimd als er nieuwe gasten aan de tafel kwamen. Wij vroegen aan de ober wat de dagvis schotel was, dat wist hij niet en ging dit navragen. Andere collega komt even later en wist ook het antwoord niet en ging het ook weer navragen. Uiteindelijk onze bestelling gedaan en na ruim een half uur (en 2x vragen) kwam ons eten. Een sate en een salade kan toch niet echt heel moeilijk zijn, toch? Toen wij weggingen uit het restaurant vroeg Marieke (leidinggevend?) hoe we het vonden en wij zeiden dat we niet echt enthousiast waren. Ze maakte even tijd om onze mening aan te horen en ging daar professioneel mee om en erkende de fouten. Ze gaf ook toe dat er nog veel aanpassingen gedaan moesten worden maar dat wij als klanten daar natuurlijk niet de dupe van mochten zijn. Ter compensatie kregen wij een koffie/drankje aangeboden, waarbij ze ook aangaf dat het een kleine pleister was op de wond. Later in de sauna andere gasten gesproken die ook drankje hadden aangeboden gekregen voor alle misstanden. We waren duidelijk niet de enige die aan- en opmerkingen hadden. Ik hoop dat de leiding van deze sauna serieus om zal gaan met alle kritiek die inmiddels op de site staat, anders denk ik dat er veel gasten niet meer zullen terugkeren.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *