Spasereen in Tienhoven – Sauna Maarssen – SaunaGids

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Sauna Maarssen, Spasereen plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Utrecht


Beschrijving van Spasereen

Sauna Maarssen, SpasereenEen nieuwe sauna, die haar deuren opende op 1 mei 2011. Schitterend gelegen aan de Maarsseveense plassen. Naast het bekende naaktstrand. Wij zijn benieuwd wat het gaat worden. Ze schrijven:

Spasereen is ontspannen in alle rust en ruimte.
In ons ruim opgezette complex bieden wij een breed scala aan saunacabines. Onderstaand een greep uit ons aanbod.

Sauna’s

Panoramasauna: SpaSereen beschikt over een panoramasauna boven het water van de Maarsseveense Plassen, met een vormgeving die uniek is in zijn soort. De cabine is te bereiken via een 18-meter lange steiger.
Sauna met kleurentherapie (biosauna): De ruimte van deze saunacabine verandert steeds van kleur. Elke kleur heeft specifieke eigenschappen die van invloed zijn op lichaam en geest.

Himalaya Kristalzoutsteencabine: Een bijzondere cabine in Indiaase sferen. De wanden van deze zoutsteencabine zijn geheel bekleed met roze kristalstenen afkomstig uit het Himalaya gebergte. Door verhitting van de stenen ioniseren de kristalllen. Dit proces werkt zeer aangenaam op lichaam en luchtwegen.
Rosarium: Het rosarium is een stoomcabine met fraaie individuele zetels en een bijzondere rozengeur. De rozengeur wordt verspreid door middel van de aanwezige stoom.
Infrarood cabine: De infraroodsauna werkt heilzaam bij onder andere spier- en gewrichtsproblemen. Dit komt door de diepere warmtestraling van de infraroodlampen.
Turks stoombad: Het Turks stoombad is een ruimte met een temperatuur van ongeveer 55°.


Sauna aanbiedingen

Sauna aanbiedingen SpaOnlineSpaOnline, bekend van Wellness Magazine biedt
de hoogste kortingen voor sauna’s in Utrecht.
> Kies hier vanaf € 22,46. Ook leuk als cadeau!Gegevens van Sauna Maarssen, Spasereen

SpaSereen – Westbroekse Binnenweg 2a – Tienhoven – WebsiteVervolg beoordelingen

Monique

Hallo,

Via deze weg wil ik mijn ervaring graag delen over de Sauna Maarssen, Spasereen hebben we gisteren bezocht en we zijn super tevreden.

Het was heel erg druk op de parkeerplaats toen we aankwamen maar daar was in het sauna complex niets van te merken. Het is er erg mooi ingericht, waarschijnlijk had de kerstversiering daar ook invloed op, erg schoon en zeer vriendelijk personeel. Je hebt heel veel keuze uit verschillende baden en cabines en veel rust mogelijkheden. De hamam en hotstone behandeling was echt heerlijk en ook hier weer super vriendelijk en kundig personeel. Wij hebben een heerlijke avond gehad!


Annette&Loek

Wees op tijd

Eindelijk zijn wij naar Spasereen geweest.

We wilden al eerder gaan, maar iedere keer bleek het parkeerterrein zo overvol dat we liever naar een andere sauna gingen. Voor ons zijn dat vaak Sauna Soesterberg of Sauna Putten.

Nu dan eens proberen op een dinsdag, dus het zou moeten kunnen, zo dachten wij. Ook nu was het flink vol. Wees dus op tijd om nog een parkeerplaats te vinden.

Aankomst

Sauna Maarssen, Spasereen is een nieuwe sauna, schitterend gelegen aan de Maarsseveense Plassen. Water, rietkragen, eendjes. Dat beeld zie je overal in het gebouw terug. Mooie en smaakvolle architectuur. Het ademt een beetje “Zen” uit.

Wij naar de entree. De ontvangst was koeltjes. Geen woord te veel. Direct daarna kregen wij het eerste obstakel. Een hoge trap om naar de kleedruimten te gaan. Met de toenemende vergrijzing had ik daar roltrappen gemaakt. Niet zo’n lange steile trap. De kleedruimten zijn groot en netjes. De kluisjes bediening, eindelijk eens, vlot en duidelijk. Weer via een lange trap naar de sauna.

Eerste indruk

De eerste indruk, mooi, veel, groot, top tuin en bij de plassen, wouw. We zijn eerst alles gaan verkennen. Groot en mooi ingericht restaurant. Veel soorten sauna’s. Zoutsauna, lichtsauna, Buddha sauna, gewone sauna’s, Hammam met massages, stoombaden. Zwembaden, waterval. En natuurlijk rustruimtes in allerlei soorten, waaronder een verwarmde met uitzicht op de plassen. En buiten veel ligweiden met heerlijke stoelen. En overal steeds maar weer dat prachtige uitzicht.

Sauna’s

We begonnen met het stoombad. Het was lauw, dan daarna naar de grote sauna bij het water. Deze zou ruim 90 graden zijn. Ook lauw. We werden er een beetje flauw van en we gingen maar eens wat eten in het restaurant. Mijn ega nam een broodje gerookte kip en ik garnalenkroketten. Het broodje was prima, de garnalenkroketten bleken 2 hapjes te zijn op een bedje van sla plus 3 druppels mayonaise, en dat voor haast 10 euro. Extreem duur. Thee was ook al aan de prijs. De bediening was voorkomend en plezierig.

Terug bij de vele sauna’s gingen we nu de kleurensauna proberen en daarna de Boeddha sauna met zoutkristallen. Lauw en flauw. Niets op temperatuur en de beoogde effecten bleven uit.

Wij gingen ons weer omkleden en daar miste ik een natte ruimte. Althans ik vond hem niet. Het afrekenen ging heel plezierig.

Tot slot

Spasereen is een sauna waar je graag naartoe gaat. En ik denk dat ze een vaste clientèle aan het opbouwen zijn. Ze doen niet aan de Wellness Trends voor 2017. Geen dagdeeltarieven, geen badkledingdagen, noch damesdagen. Ze vallen wel net buiten de Beste Sauna Top 10 voor 2017.

Spasereen is zeker een sauna voor een succesvolle vriendinnen dag.

Wat ik wel mis is dat hete hok, waar je dat speciale sauna gevoel krijgt. Vind ik wel jammer. Verder is het een knap dure sauna. Voor een dagje moet je toch rekenen op 50 tot 60 euro.


Annelies W.

Ik schrijf niet snel iets, maar toen ik negatieve reviews las moest ik toch even in de weer of beter pen komen. Ik kom er regelmatig en was altijd prima in orde. Te veel lawaai? Ja soms als er veel mensen zijn. Maar toch niet hinderlijk. Ik ben al naar meerdere sauna’s geweest, zoals Sauna Veenendaal, Zwaluwhoeve en Sauna Putten, maar Spasereen blijft mijn favoriete plek.


Anne

Mooi complex maar niet heel erg schoon. Service is daarnaast ronduit slecht. Ik had een hamam-behandeling besteld, maar zag dat deze werd gegeven door een man. Ik (een jonge vrouw) gaf aan dat ik, ook op grond van religieuze overwegingen, liever een vrouw had die mij insmeerde, hetgeen ik bij een hamam ook had verwacht. Helaas was geen vrouw beschikbaar en was ik volgens spa sereen daarom ook mijn geld kwijt.


Joost

Slechte service omdat je vooraf jouwe verwachtingen niet hebt aangegeven , vind ik niet fair. Als je in Turkije naar een hammam gaat, zijn de masseurs trouwens altijd mannen. Dat je vanwege religieuze redenen als vrouw niet door een professional behandeld wilt worden ook al is hij man, past in mijn ogen beter in 1916 dan 2016.

Jouw SaunaGids

5 thoughts on “Spasereen in Tienhoven – Sauna Maarssen – SaunaGids

 1. Pingback: Sauna Top 10 2019 met als best gewaardeerde sauna's van Nederland

 2. Marcel

  Top sauna, helemaal niets op aan te merken. Super schoon, lekker eten, super service in restaurant als mede de kwaliteit van de gerechten. Sauna’s allemaal prima op temperatuur. Geen onvertogen woord.

  Reageren
 3. Joost

  Slechte service omdat je vooraf jouwe verwachtingen niet hebt aangegeven , vind ik niet fair. Als je in Turkije naar een hammam gaat, zijn de masseurs trouwens altijd mannen. Dat je vanwege religieuze redenen als vrouw niet door een professional behandeld wilt worden ook al is hij man, past in mijn ogen beter in 1916 dan 2016.

  Reageren
 4. Dick

  Niet echt sereen… Prachtige sauna, nagedacht over de vormgeving. Maar het echte saunapubliek, dat snapt dat saunabezoek hand-in-hand gaat met rust en stilte, lijkt Spasereen steeds meer te mijden. Daarbij is het personeel tamelijk afstandelijk en zakelijk. We komen er al jaren, maar het is steeds meer een yuppen-tent geworden, waar men heengaat om dagelijkse beslommeringen luidkeels te bespreken. Ik heb hier eerder rechtstreeks met Spasereen over gecommuniceerd, maar men doet niets met deze kritiek. Wel veel quasi-boedhistische teksten op de muur, maar duidelijk aangeven in het pand dat rust een eerste vereiste is doet men niet. Laat staan dat de medewerkers mensen erop aanspreken. Gelukkig was het gisteravond (vrijdag!) niet druk en hebben we evengoed een fijne avond gehad. Evenwel blijven we zoeken naar een alternatief. Reisafstand speelt daarbij uiteraard ook een rol. Eindcijfer: een zeventje.

  Reageren
 5. Angelique

  Ook ik snap de negatieve reacties niet. Deze sauna staat voor mij op nummer 1! Ik heb zo ontzettend genoten en wat een prachtige sauna. Ik ben wel wat sauna’s gewend maar deze staat voor mij op nummer1. Respect voor de medewerkers bij de receptie, de temperatuur was niet normaal zo hoog. In je badjas heb je er geen last van maar zij staan in hun kleren de hele dag te werken. Respect!!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *