Thermen Berendonck in Wijchen | Reviews & Acties

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Thermen Berendonck plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in de Provincie Gelderland


Beschrijving van Thermen Berendonck

thermen berendonckWe hebben er weer een nieuwe sauna bij! Thermen Berendonck, een prachtig wellness oord in oosterse sfeer. Groot en veel luxe.

Thermen Berendonck, mooi aan de recreatieplas Berendonck bij Wijchen gelegen is per 1 mei 2019 open. Het wellness oord zou de mooiste en meest innovatieve sauna van Nederland zijn. Omdat wij het graag uit de eerste hand willen weten vragen wij je jouw ervaring met Thermen Berendonck met anderen te delen! Redactie Jouw SaunaGids


Ton’s eerste review

Thermen Berendonck is super, een topper. Het sauna plein en het zwembad. Wat een fijne belevenis. De rustruimte met heerlijke bedden.
In het restaurant hebben we (weer!) heerlijk gegeten. Net zoals in Sauna Soesterberg, waar wij vaak komen.
Op gietingen van genoten.


Thermen Berendonck neemt op de Sauna Top 10 van 2024 een wat magere 9e plaats in. Ze willen zo graag de beste, mooiste sauna van Nederland zijn. Gaat ze dat ooit lukken?


Profiteer van scherpe hotel & sauna aanbiedingen

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hierGegevens van Thermen Berendonck

Thermen Berendonck – Oude Teersdijk 15 – Wijchen – Website

Thermen Berendonck heeft een badkledingdag.
> Meer over badkledingdagenVervolg beoordelingen

C

Heel eind rijden voor ons om in Wijchen naar sauna Berendonck te gaan en … geslaagd!


Frank

Wij zijn gisteren naar thermen berendonck geweest. Nog niet alles was af, dat maakte ons niet uit. Een heerlijke dag gehad. Sauna goed, eten ook. Jullie zien ons snel weer terug.


Saskia

Thermen Berendonck is een bijzonder mooie sauna. Fijn dat de sauna’s niet grenzen aan het zwembad. Scheelt een hele boel lawaai. En juist die rust vind ik bij een sauna zo belangrijk.

De fijn rust bedden, leuke bediening. Prima restaurant en goede kaart.

Het was helemaal goed. We komen terug.


Ch

In sauna Berendonck kun je veel beleven. De op gieting was niet zoals wij willen. Begrijpen we niet. Overal vinden wij het goed en hier anders. Verder fijne sauna en veel te doen.


malaka

Op een donderdag zijn we naar deze sauna geweest. Bij binnenkomst werden we verwelkomt met een kopje thee. Eenmaal binnen, was het een doolhof van kleedruimtes en was het lastig orienteren waar de sauna’s waren. Eenmaal op het saunaplein hebben we een rondje gemaakt om eerst alle sauna’s te bekijken. Er hingen displays aan de buitenkant van de sauna waar informatie op te lezen was. Jammer genoeg veranderde dit steeds van Duits naaar Nederlands en andersom, waardoor je steeds moest wachten om de tekst goed in je op te kunnen nemen. De sauna’s zagen er verzorgt uit en er liep personeel rond die bereid was om je vragen vriendelijk te beantwoorden. Buiten waren ook sauna’s. Het vervelende was dat je je alleen maar onder een koude douche kon douchen als je buiten in de sauna was geweest. Daarom op een gegeven moment toch maar ongedoucht het zwembad in gegaan. Dit lijkt me wel een hygienepuntje, want dit doe ik niet snel en zo zullen er dan ook meerderen zijn die zich niet meer wensen te douchen omdat het alleen maar koud is. De theatersauna was een mooie beleving met muziek en beeld. Ook de panoramasauna met uitzicht op het meer was geweldig mooi. Er was ook een zoutwaterbad die fantastisch mooi en relaxed was. Ik denk dat ik er iets te lang in heb gelegen, daar mijn huid op mijn gezicht wat droog was geworden.

We kregen bij binnenkomst een plattegrond mee met nummers, maar het bleef lastig om de sauna’s op die manier te vinden als je er voor het eerst komt. De sauna’s zelf zijn ook niet genummerd en de bebording schiet hier en daar wat tekort.

Het restaurant was relaxed en het broodje met huisgemaakte tonijnsalade smaakte net zo lekker alsdat we het zelf thuis bereiden. Het spiegelei daarentegen was net even te heet geweest en iets te donkerbruin aan de onderkant. Overigens wel behoorlijk hoge prijzen voor de gerechten en het drinken. Maar, het geld wat de energie voor sauna’s kost zal toch ergens vandaan moeten komen.

De aanwezige bubbelbaden vond ik persoonlijk net even te klein, omdat je net even te dicht op elkaar zit en het zitgedeelte net te rond loopt.

In het zoutwaterbad kun je helaas niet je hoofd op iets zachts leggen bij de rand, zodat je niet weg drijft. Er is wel een zachte rand die net even van de rand verwijderd is, maar die ligt te diep voor je hoofd.

De opgieters en wapperaars zijn allemaal helemaal goed! Vooral Joes is een fanatiekeling en moet zelf na een heftige sessie ook eerst flink bijkomen als hij heftig krachtig op muziek heeft gewappert.

De klankschaal meditatie vond ik ook echt wel een van de beteren.

De stoombad-scrubsessie waarbij er water over je wordt gedruppeld met behulp van kruidentakken is een leuke ervaring. Maar ik zou het toch fijn vinden als iedereen van te voren wordt medegedeeld dat het niet de bedoeling is om als een speenvarken te gaan krijsen. Er waren een paar dames die op die manier graag de aandacht trokken en dat verpest de ontspannen sfeer.

Het viel me overigens wel op dat de meeste gasten die op deze dag naar deze sauna gingen, slecht verzorgd waren qua ontharing. Misschien is dat iets van onder de rivieren, maar ik heb het boven de rivieren nog niet zo erg meegemaakt.

Jouw SaunaGids

22 thoughts on “Thermen Berendonck in Wijchen | Reviews & Acties

 1. Fervente saunabezoeker

  Op de bonnefooi naartoe gegaan, omdat ik in de buurt was. Gelukkig kon ik naar binnen en er werd me gevraagd voortaan te reserveren om niet tevergeefs te komen. Mooi nieuw gebouw, maar massaal. Ik keek op van de bar in het zwemband, past niet echt in het plaatje van ‘een dagje wellness, ontspanning voor lichaam en geest’. Binnen hoorde ik dat je er een ochtendprijs werd gehanteerd als je voor twee uur weg zou zijn. Maar toen ik om 14 uur bij de balie stond om af te rekenen, moest ik de volle dagprijs betalen. Dat moest een vergissing zijn dacht ik, dus vroeg de manager voor verheldering. Ik had van te voren moeten reserveren voor een ochtenddeel, maar hoewel ik aandroeg dat ik zonder reservering binnenkwam en de medewerker mij daar niet op had gewezen vond ik niet klantgericht, tenslotte was ik maar ruim twee uur binnen geweest. Ik snapte niet waarom ze zo moeilijk deden om 10 euro verschil. ‘Als het dan toch maar 10 euro gaat, vindt u het vast niet erg om dit ook te betalen’, werd mij door de manager verteld. Vol verbazing en ongeloof heb ik betaald ondanks dit onvriendelijk en onterecht handelen! Later contact gezocht met klantenservice en ook daar ervoer ik een starre, niet coulante houding.

  Reply
 2. Ellen Lammers

  Omdat er inmiddels 2 sauna’s in mijn buurt failliet zijn gegaan, ben ik toch nog maar weer eens naar de Berendonck gegaan. Dit was mijn 3e keer. Ik kan nog steeds niet enthousiast zijn. Het ziet er allemaal mooi uit, maar dat is dan ook het voornaamste. Er zijn bijna geen echt warme (90 graden) sauna’s, de voetenbadjes waren vreselijk lauw, koude dompelbaden zijn nauwelijks te vinden, de douche bij het strandje werkte niet, de bar in het zwembad brengt totaal geen ontspannen saunagevoel. Het restaurant is veel te duur, evenals de entreeprijs. Als je gezellig wilt badderen met vrienden, dan is het misschien leuk hier. Zelf ben ik een echte saunaganger, waardoor ik het ultieme saunagevoel hier toch iedere keer mis. Te veel mensen, te veel rumoer, veel te groots opgezet, heel erg jammer. Wat had ik graag gezien, dat saunacentrum de Thermen een doorstart had kunnen maken. Daar kon ik heerlijke saunarondjes doen en overal een koud dompelbad in de buurt. Voor het echte ultieme saunagevoel moet je niet in de Berendonck zijn. Ik vind het een gemiste kans.

  Reply
 3. Ellen Lammers

  Omdat er inmiddels 2 sauna’s in mijn buurt failliet zijn gegaan, ben ik toch nog maar weer eens naar de Berendonk gegaan. Dit was mijn 3e keer. Ik kan nog steeds niet enthousiast zijn. Het ziet er allemaal mooi uit, maar dat is dan ook het voornaamste. Er zijn bijna geen echt warme (90 graden) sauna’s, de voetenbadjes waren vreselijk lauw, koude dompelbaden zijn nauwelijks te vinden, de douche bij het strandje werkte niet, de bar in het zwembad brengt totaal geen ontspannen saunagevoel. Het restaurant is veel te duur, evenals de entreeprijs. Als je gezellig wilt badderen met vrienden, dan is het misschien leuk hier. Zelf ben ik een echte saunaganger, waardoor ik het ultieme saunagevoel hier toch iedere keer mis. Te veel mensen, te veel rumoer, veel te groots opgezet, heel erg jammer. Wat had ik graag gezien, dat saunacentrum de Thermen een doorstart had kunnen maken. Daar kon ik heerlijke saunarondjes doen en overal een koud dompelbad in de buurt. Voor het echte ultieme saunagevoel moet je niet in de Berendonk zijn. Ik vind het een gemiste kans.

  Reply
 4. B. van Naarden

  De omgeving, het gebouw, de sauna’s en tuin zijn heel mooi. Kosten noch moeite gespaard. Jammer echter, dat de Beredonck zelf het luxe-concept om zeep helpt. In het zwembad leek het op onze bezoekdag wel een Poolse landdag, kwam mede door de bar (!) in het zwembad. Regelmatig ging de inhoud van een bierglas in het zwemwater. De aanwezigheid van een zonnebank (zeer slecht voor o.a. de huid) deed voor ons ook nogal ongezond aan. We werden 3x uit een ruimte verwijderd, omdat er een of andere activiteit ging plaatsvinden; dit kan beter gepland worden. In het restaurant konden we kiezen uit een beperkte menukaart; de gekozen, interessant omschreven, hamburger was kleiner dan bij Mcdonalds, maar koste hier € 22,00 en bij Mcdonalds momenteel € 5,25. Belachelijke prijzen dus en de kwaliteit maakte deze prijzen echt niet waar. Waarom er een aankomst- en vertrektijd aangegeven moest worden is de vraag, want iedereen (veel te veel navenant de ruimte) was toegelaten, dat was duidelijk. Kortom, de Beredonck maakt verkeerde keuzes. Jammer en onbegrijpelijk.

  Reply
 5. Loretta

  Geweldige sauna. Maar wat het allerleukste en het meest bijzondere is, een top medewerkster in de horeca, genaamd Jolanda. Voor haar komen we terug. Zij is echt de leukste horecamedewerkster ooit!
  Groet Loretta en Geert

  Reply
 6. Matthieu Derksen

  Laat ik vooraf zeggen dat wij dit de mooiste sauna van Nederland vinden. Of je op vakantie bent. Ook worden altijd als gasten ontvangen. TOP.
  Graag wil ik toch een punt van kritiek melden. De rustruimte met de waterbedden worden van 2 tot 4 uur gebruikt voor yoga. Vaak gaat dit hooguit om 12 / 14 mensen. Gedurende tussen deze twee uren worden 2 derde van de rustbedden in beslag genomen. Veel gasten zijn boos en geïrriteerd omdat zij gedurende deze tijd geen rustbed kunnen vinden. Ons verzoek is dan ook om de yoga op een andere tijd en plek te laten plaats vinden omdat veel mensen na de lunch gebruik willen maken van de bedden.
  Hopelijk kunt u in deze situatie snel verandering brengen.
  Vr gr
  Willem en Matthieu.

  Reply
 7. Annie Cox

  We hebben echt een genietdag gehad. We herkennen ons niet in de negatieve commentaren.
  De lunch was top, personeel behulpzaam en vriendelijk. Het was druk maar niet storend. Bedankt voor een mooie dag.

  Reply
 8. Wassili

  Waardeloos, mijn vrouw is zojuist uiterst onbeschoft en onredelijk behandeld, na 20 minuten wachttijd aan de telefoon, waarbij ze een combinatie van sauna, lunch en gezichtsbehandelingen voor 2 personen wilde bestellen met een eerder ontvangen kortingskaart. Ze werd niet geholpen, afgebekt dat haar toon niet de juist zou zijn en gevraagd of ze het eerst wilde invullen en daarna opnieuw wilde bellen. Mijn vrouw gaf aan dat, dit niet mogelijk was en meteen werd ze afgebekt dat haar toon de medewerkster niet beviel. Wat een pretentieuze ongelofelijk slechte receptie zeg. Daar gaan wij ons zuurverdiende geld niet aan uitgeven en we hopen meerderen met ons. Ballentent

  Reply
 9. Ad

  Wat een prachtige sauna met een trieste leiding.
  Wij stonden in het zwembad tegen elkaar en dat mag niet. Ik begrijp als 68 jarige dat je inaar een wellness resort niet gaat om seks te hebben met je partner, maar als je nog niet tegen elkaar mag staan of elkaar elkaar mag aanraken lijkt het wel op een concentratiekamp. Ik kom elk jaar in veel verschillende wellness resorts maar dit heb ik nog niet meegemaakt. In andere resorts loopt er niemand rond het zwembad om de bezoekers in de gaten te houden. Ik vind dat zeer ongepast.
  Deze dame ruimde niet de glazen op die op de rand van het zwembad stonden. Dan had ze nog iets nuttigs gedaan. Volwassen mensen hebben toch geen oppasser nodig. Zo wordt een dagje wellness behoorlijk verknoeid.

  Reply
  1. Anne

   Beste Ad, zojuist uw review gelezen. Graag zou ik toch reageren. Ik geloof direct dat u zich naar behoren gedraagt. Ik kom echter zojuist uit deze sauna vandaan waar ik al jaren kom en ook een jaar abonnement heb. Helaas moet ik ,hoe fijn en mooi ik deze sauna vind, mijn ergernis uitten betreffende het gedrag van vele bezoekers. In de avond is het zwembad een bad met vele couples die duidelijk seks hebben. Totaal ongegeneerd in het openbaar. Ik voel mij er niet meer prettig bij helaas. Ik snap dat je als koppel samen plezier hebt maar dit gedrag is niet gepast jn de sauna.

   Reply
 10. van der Vliet

  Omdat op hun website staat dat je moet reserveren voor de entree, krijg je het idee dat het niet zo druk is. Helaas, het was ontzettend druk, waardoor je niet dat ontspannen gevoel krijgt. In het ronde warme bad hangen bordjes met “stilte aub”, maar het was er een kippenhok. Ook moest je wachten voor verschillende sauna’s met opvoeringen of andere rituelen en kreeg je te horen dat de sessie vol zat. En dat er een cocktailbar in het zwembad was vond ik ook wel erg decadent en irritant. Ook vond ik het vreemd dat er geen omkleedhokjes waren, je moest gewoon in de open ruimte omkleden, wat best vreemd is als je kiest voor een badkleding dag. Dit was voor mij de eerste en de laatste keer want vooral de drukte is hetgeen mij het meest tegenstond!!

  Reply
 11. Anne

  Tegenvaller! Ziet er mooi uit maar eten en drinken is duur en van slechte kwaliteit (dips komen gewoon van de appie overigens). De heetste opgieting was niet heet en in een daarvoor slechte sauna, er staan ‘agentes’ bij het zwembad die meteen in paniek schieten bij een handstand in het water, de lekkerste sauna volgens de kenners deed het niet (op gas, is duur en draait daarom niet nu). Dus het ziet er mooi uit, maar dat us alles, ik ga hier niet meer heen.

  Reply
 12. Anne Marie

  Tegenvaller! Ziet er mooi uit maar eten en drinken is duur en van slechte kwaliteit (dips komen gewoon van de appie overigens). De heetste opgieting was niet heet en in een daarvoor slechte sauna, er staan ‘agentes’ bij het zwembad die meteen in paniek schieten bij een handstand in het water, de lekkerste sauna volgens de kenners deed het niet (op gas, is duur en draait daarom niet nu). Dus het ziet er mooi uit, maar dat us alles, ik ga hier niet meer heen.

  Reply
 13. Tamara Mulder

  Ik had begrepen dat er een jubilieumactie is wegens het 3 jarig bestaan. Helaas geld dat niet voor de badlkedingdag. Ik vind het persoonlijk niet prettig om naakt rond te lopen en ik laat ook iedereen in hun waarde om dat wel of niet te doen. Ieder zijn plezier toch. Vind het dan ook erg jammer dat Thermen Berendonck ervoor heeft gekozen om verschil te maken. Ik vind het een erg fijne sauna en kwam daar ook graag enkel vind ik dit wel een blamage.

  Jammer.

  Reply
 14. Esther

  Dagje berendonk is een geweldige ervaring .prachtig complex goed eten .redelijk prijs .maar voor al een van de oersoneels leden die echt rekening met de gasten houden altijd vrolijk zelf door het mondkapje heen zie je haar Glimlach staat voor wat ze doet .ze heet jolanda Lieshout een geweldige serveerster die het echt iedereen naar de zin maakt .heb je een vraag betreft het eten bij haar moet je echt zijn. ze zal er alles aan doen dat jij een heerlijke kunt eten en genieten. zelfs bij een maag verkleining ze doet er alles aan om jou tezien genieten. deze serveerster mag echt maar dan ook echt een keer in het zonnetje worden gezet heb al zo vaak genoten op het teras en geloof me ik niet alleen het hele teras geniet van haar aanwezigheid kortom dagje sauna berendonk is een dagje met een griffel een dikke 10 voor zo wel het eten de zweer en de hygiënisch en zeker ook voor het personeel in het bezonder jolanda Lieshout en heel veel meer kom je zeker nog eens terug Dankje wel jolanda en veder collega’s voor de geweldige ervaring bij jullie tot gouw weer een zeer te vreden klant esther uit hoorn

  Reply
 15. J. Thijssen

  Een mooie sauna en wellness. Was niet echt druk op de zondag. Wat erg jammer was het slechte eten in het buffet restaurant. Ze zeiden dat je er 1,5 uur mocht eten. Het eten was benedenmaats, slecht en was bijna op. Saladebar was ok. Zo jammer omdat je van zo’n dag ook een gezellig en heerlijk iets wil maken.

  Reply
  1. Tr

   Mooie sauna, maar te massaal. Te druk. Lijkt de Efteling wel. Horeca is erg duur. Restaurant is echt een schande. Ze zeggen Indiaas te serveren, alleen de linzensoep en tandoori was vers, de rest komt uit blik en kant en klaar. Kost 35 euro op. .
   Alleen in de sauna zelf kun je ontspannen.

   Reply
 16. Marijke Roos

  Ik sluit me zeker aan bij te duur en te druk .
  Ergenis aan gedrag van mensen in de zwembaden ,
  mensen kunnen niet tot 32 tellen ( binnenbad) .
  En die rare cocktail bar in het zwembad .
  Sauna zien wij als ontspanning en niet als resort vakantie .
  Te weinig ontspannings ruimte om lekker een boek te lezen .
  Rust bedden on hygiënisch. Iedereen op zelfde handdoekje.
  Nee onze keuze van sauna is het niet .

  Reply
 17. Michel

  Afspraken worden niet nagekomen. Ik ben hier zeer ontevreden over. Ons is een herkansing toegezegd en die willen we nu inwisselen maar ze trekken die toezegging nu in. wij waren ontevreden over de drukte. Het was zelfs zo druk dat we geen gebruik konden maken van opgietingen en rituelen.
  En als je dan ook nog de hoofdprijs voor je broodje betaald is je dag aardig verziekt. Dus wil je een dagje ontspanning ga dan niet naar de Berendonck.

  Reply
 18. Eugénie

  Het is een prachtige sauna alleen heb je er niet zoveel aan. Het is veell te massaal en overvol. Je kunt nergens in zonder te wachten, want overal is het vol.. Voor de aufguss stonden we steeds minstens 20 minuten in de rij en vaak werden we weggestuurd omdat het dan te vol was. Dat zal nu niet anders zijn met de Corona want dan laten ze ook maar mondjesmaat mensen binnen. In het restaurant, wat ook enorm is, waren zoveel mensen dat je geen pelkje vond en daarna nog heel erg lang moest wachten op je maaltijd. Dus het grootste deel van de tijd ben je bezig met wachten! Het personeel is super aardig en attent en doen ontzettend hun best.
  En dan de akoestiek! Die is zo verschrikkelijk. Vooral in het zwembad. Net een kippenhok met zoveel galm dat je hoofdpijn krijgt en je elkaar niet kunt verstaan.

  Wat mij nog het meest stoort is dat ze niet een beetje hun best doen om hun klanten ter wille te zijn. We hadden vouchers voor gratis entrée en ik snap best dat ze die nu niet honoreren in Corona tijd. Je moet nu 15 euro bij betalen en dat begrijpen we. Maar nu mogen we pas vanaf 16.00 uur naar binnen! Dus we moeten 3 uur rijden voor die paar uurtjes én nog in de rij staan. Mij zien ze daar niet meer. Het is inderdaad prachtig maar kil en je hebt er niet zoveel aan.

  Reply
 19. Loes

  Ik vind de sauna te groot. Leek de Efteling wel. Alles was heel duur. Weet wel waar je naartoe gaat. Veel te veel van alles. Lange rijen bij de opgietingen. Verdomd duur. Ga volgende keer ergens anders naartoe. Sauna Berendonck, helaas.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *