Sauna Da Costa, Badhuis in Amsterdam | Reviews

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Sauna Da Costa plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Noord-Holland


Beschrijving van Sauna Da Costa in Amsterdam

sauna da costaSauna Da Costa aan de Da Costakade in Amsterdam. Dit is een bijzondere sauna omdat het ook een badhuis beheert. Een badhuis oude stijl dan welteverstaan. Dus een plek waar je gewoon heen kunt om een douche of een bad te nemen, zonder verdere verplichtingen. Het schijnt dat er in een stad als Amsterdam nog steeds grote behoefte aan een badhuis bestaat. Veel mensen hebben nog steeds geen douche of bad of hebben andere problemen waardoor ze naar een badhuis moeten. Door naar de sauna te gaan, ondersteun je ook dit laatste badhuis van Amsterdam en misschien wel van Nederland.

Overigens een heel aardige sauna, met erg vriendelijk personeel, eenvoudige maar goede voorzieningen en een prachtige tuin aan de achterzijde. Erg schappelijke prijzen ook, entree onder een tientje. Kortingen voor studenten en ouderen.

Matin


Profiteer van sauna aanbiedingen

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hierGegevens van Sauna Da Costa

Badhuis en Sauna Da Costa – Da Costakade 200 – Amsterdam – Website

Sauna Da Costa heeft een damesdag.
> Meer over damesdagenZoek je een andere sauna in of om Amsterdam:
> Sauna Amsterdam – Sauna en spa in en om Amsterdam


Vervolg beoordelingen

Robbert

Het beleid van sauna da Costa is veranderd er is nu een nieuw bestuur met een visie. De openings tijden tussen Sauna en badhuis zijn bijvoorbeeld veranderd het badhuis is nu dagelijks open tussen 9-en 1 uur een de sauna van 2 tot 11 uur .
De verandering van bestuur doet hier een frisse wind waaien wat in elk geval de sfeer en de kwaliteit van de broodjes ten goede komt.
Leuk aardig veel beter.


Robbert schaefers

Sauna da Costa is een stichting die werkt met twee man vast personeel en ongeveer 25 vrijwillige medewerkers. De stichting wordt bestuurt door de stichting, die ooit als alleen een badhuis begonnen was.
Ik kom hier al meer dan 15 jaar, meestal ging ik naar sauna Fenomeen of Sauna de keizer als deze vol waren ging ik naar Da Costa, toen sauna Fenomeen en Sauna de keizer, hun deuren sloten ging het ineens veel beter met Da Costa.

Ik heb sinds het sluiten van sauna fenomeen en de keizer vrij regelmatig da Costa bezocht, het is mij opgevallen dat het soms een prettig sfeertje is als hier als vaste klanten en vrijwillig personeel aanwezig zijn.
Het vrijwillig personeel echter blijft op een enkele uitzondering na niet erg lang, waardoor de bediening en de kwaliteit van de broodjes sterk uiteenloopt, soms wel met een slablaadje soms niet, soms een bruine droge tosti, soms met kruiden en groente mooi versierd.

Zoals het in zoveel stichtingen voorkomt die niet open bestuurd worden, met geen degelijke inspraak structuur voor vrijwilligers, wordt er door het bestuur het management overgelaten aan het vaste personeel, welke zonder de kwaliteiten hiervoor te hebben, de vrijwilligers niet weten te behouden.

Ik denk gezien het aanbod nu 10 euro in de middag en 11 voor de avond, het best wel duur begint te worden voor wat aangeboden wordt. En dan is de spanning die soms veel te duidelijk voelbaar is tussen vast en vrijwillig personeel niet leuk.
Het onderhoud van de sauna loopt nogal achter, knipperende lampjes in de stoomcabine, een wel erg rammelende Finse sauna, met een bijna zwart aangeslagen plafond en splinterende wanden.

Als je echt gevoelig bent voor sfeer zou ik er toch voor kiezen om iets meer geld uit te geven voor een echte sauna.


Robbert schaefers

Ik heb eerder kritiek geleverd op sauna da `costa, sindsdien is er veel veranderd, er is een nieuw bestuur die met da Costa een nieuwe koers heeft ingezet, de vaste betaalde beheerders zijn vervangen door niet betaalde vrijwillige beheerders. Dit is de sfeer ten goeden gekomen, de broodjes en soep smaken gelijk ook veel beter. Zelf ben ik nu vrijwillige medewerker hier en de communicatie tussen bestuur beheerders komen de gasten zeker ten goede. Het is nu zeker de moeite waard voor degene die Da Costa uit het verleden kende om het verschil te zien tussen wat het was en nu is, in ieder geval nieuwe kachels een verbeterde bediening en de tosti smaakt voortreffelijk.

Jouw SaunaGids

4 thoughts on “Sauna Da Costa, Badhuis in Amsterdam | Reviews

 1. Ruth

  Geur
  Ik ben gevoelig voor geur, en vooral de geur van de schoonmaak middelen zijn voorzichtig gezegd vies.
  Het broodje was wel lekker, alleen waren ze de bestelling vergeten, dus pas na twee keer bestellen lukte het na nog een keer eindeloos hierop gewacht te hebben ze uiteindelijk. Ach vrijwilligers.
  Ruth

  Reply
 2. Lakmé

  Inderdaad een apart sfeertje. Ik zelf heb nog een aanvulling betreft de handdoeken: misschien geen gek idee om volgende keer verschillende handdoeken aan te schaffen ipv slechts twee motiefjes voor 25 man. Dat scheelt een hoop tijd met zoeken naar wie er nu weer met jouw handdoek vandoor is…

  Reply
 3. Niels

  De eerste keer dat ik daar kwam, was ik meer afgevallen van de spanning die er heerst dan van de sauna zelf. Met als gevolg dat ik thuis nog vier dagen heb doorgezweet…..

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *