Sauna Weesp | SpaWeesp Wellness | Reviews & Acties

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review voor Sauna Weesp plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Noord-Holland


Beschrijving van Sauna Weesp

sauna weespHallo,

Ik kwam op jullie site met verhalen over allerlei sauna’s erg leuk om de verschillende vergelijkingen tussen de sauna’s te zien.

Zelf zijn we gisteren naar de sauna weesp (www.spawellness-weesp.nl) geweest. Een sauna die nog niet zo lang bestaat. Hierdoor is het er nog erg rustig en heb je er alle ruimte.

Sauna

De sauna is ruim en toch gezellig opgezet. Van binnenuit kun je naar buiten zwemmen en dan weer naar binnen. Er is een groot terras waar je ook kunt eten. Dat laatste konden we zelf niet op de site terugvinden. Het eten is er prima en de prijs niet al te hoog. De bediening is erg aardig en hebben ook echt tijd voor je. Ze hadden net een nieuw computersysteem en dat leverde bij een kennis van ons die met ons daar had afgesproken wat vertraging op.

Wij zelf konden wel snel naar binnen. Als je met z’n tweeën komt kun je kiezen uit een groot kastje voor je spullen of twee kleine. Bij andere Sauna ’s hebben we dat wel anders meegemaakt, krijg je samen een klein kastje en als je alleen komt is het kastje net zo groot als wanneer je met twee komt. Er zijn een drietal sauna’s: een rozensauna, een stiltesauna en een panoramasauna.

Zwembad

Buiten is een verwarmd zwembad en een onverwarmd buitenbad. Er is een infraroodsauna, stoomcabine, caldarium, bubbelbaden (2 stuks een kleine buiten en een grote binnen) en er is buiten een gebouwtje in aanbouw (lijkt bijna klaar) met een sauna die uitzicht heeft over een grote vijver (ook nog in aanleg) met daarnaast een ijssauna (dus om af te koelen).

Moeilijk te vinden

Dat de sauna nog niet echt gevonden is, is aan de ene kant wel leuk, je hebt het idee dat je een prive-sauna hebt, maar jammer, want de sauna is echt wel de moeite waard om een keer heen te gaan. Wij vinden Sauna Weesp in ieder geval een aanrader. En nu maar hopen dat het er niet te druk wordt….

Met vriendelijke groeten, Inge


Profiteer van scherpe hotel & sauna aanbiedingen

AD-130x70 logoAD TOP wellness aanbiedingen
Dagje wellness bij SpaWeesp
> AD TOP aanbieding vanaf € 22,50, klik hier

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55,00, klik hierGegevens van Sauna Weesp

SpaWeesp – Basisweg 1 – Weesp – Website

Sauna Weesp heeft ook een badkledingdag.
> Meer over damesdagen en badkledingdagenZoek je een andere sauna in of om Amsterdam:
> Sauna Amsterdam – Sauna en spa in en om Amsterdam


Vervolg beoordelingen

Amanda

Beste Annette en Loek,

Super tof dat jullie deze site hebben opgericht, zeer helpvol in het maken van een keus vanuit mijn luie stoel op een druilerige vrijdag avond. Hierbij mijn ervaring in het kort;

Sauna Weesp rules! Als je creativiteit waardeert, oog hebt voor detail en gevoelig bent voor sfeer en energie; dan richting Weesp.. Ik werd heel blij van de inrichting; ruim, stijlvol en rustgevend. Het is een kloppend geheel; een juweel van een sauna in deze wellness tijd. De masseur; Maurice uit Lima werkte duidelijk voelbaar vanuit aandacht en liefdevolle aanraking. Meedere keren per dag vindt er een opgieting’ plaats in de hoofd sauna. De man die dit ritueel voltrok deed het zichtbaar met veel plezier en had aan alles gedacht; ontspannen muziekje, zoete honing om ons mee in te smeren en geur mengsels met aparte namen die ik door de hitte ben vergeten.

Na al deze verwennerij nam ik plaats in het restaurant waar ik opnieuw werd verrast door de variatie op de kaart & de snelle bediening van relaxte mensen die blij zijn dat je er bent. En ja, er zijn altijd minpunten; de verse sapjes op, de deur van de stoomcabine sloeg verSCHRIKkelijk hard dicht omdat een rubbertje miste en de enige sneeuwcabine in NL niet open voor publiek maar ik ben gewoon heel dankbaar voor deze oase dicht bij waar ik me stress kan ontladen en kan opladen voor een nieuwe week.

Ik hoop dat deze reactie mag aansluiten in de rij.


Jet

Na eerdere bezoeken weer eens naar Sauna Weesp. We zijn al een paar keer naar Zuiver in Amsterdam geweest, maar wilden nu weer eens ons vetrouwde sauna bezoeken.

De sauna faciliteiten zelf zijn prima, mooie sauna’s, waaronder een heerlijke rozensauna, een loyle. Maar dat restaurant is verre van goed. De vorige keer al een droge salade gehad (zonder enige dressing). Maar nu hadden we een hele vervelende restaurant ervaring, met zeer onvriendelijk personeel tot aan de manager aan toe. Omdat we voor de loyle niet teveel wilden eten, hadden we allebei een aumse genomen.

Na die loyle wilden we weer iets kleins eten, maar werden geconfronteerd met het ‘beleid’ dat ze bij deze sauna schijnen te hebben. Sommige kleine gerechten mogen niet samen met supplementen besteld worden, ondanks dat dit op de kaart wel als zodanig staat aangegeven. Op de kaart staat aangegeven dat bij amuses, hoofdgerechten en salades frieten als supplement besteld kunnen worden. O.a. onder hapjes en amuses staan ook bitterballen. Wij wilden bitterballen met friet bestellen. Maar dat was niet mogelijk want ‘we hebben een beleid en we zijn geen snackbar’, aldus de bediening en later ook de manager. Zo’n opmerking is niet alleen weinig klantvriendelijk maar zelfs vrij beledigend naar gasten toe.

Na een onaardige discussie hebben we maar wat anders besteld, maar ons zien ze in Sauna Weesp niet weer. Hier mogen ze nog wel leren hoe je met klanten omgaat.


Sjakkie

Gek eigenlijk , dat we deze sauna nu pas ontdekt hebben , het is voor ons immers maar een kwartiertje rijden !

We hebben een heerlijke dag gehad.
Genoeg keuze aan sauna’s met mooi uitzicht.
En vooral geen fabriek , zoals Bussloo of Zwaluwhoeve , maar ook geen buurt sauna formaat.
Lekkere pittige infra rood sauna en leuke sneeuwcabine.
Prima restaurant met aardige bediening .
Dus wat ons betreft , voor herhaling vatbaar !


Loek

Gisteren, 2e paasdag naar Spawellness in Weesp geweest. In een woord fantastisch. Veel voorzieningen, mooie tuin in een mooie omgeving. Restaurant was prima. Zagen wel wat onderhoudspuntjes en verwijsborden naar de sauna zouden wel handig zijn. Groetjes

Jouw SaunaGids

12 thoughts on “Sauna Weesp | SpaWeesp Wellness | Reviews & Acties

 1. Marjolein

  Het was alweer enige tijd geleden dat ik in Weesp was geweest en ik was aangenaam verrast wat het resultaat is van de renovatie. De sauna’s waren weer schoon zonder gebreken. Het ziet er als 1 geheel uit. Sauna Weesp heeft voor haar grootte ruim voldoende aanbod aan sauna’s en baden. Ook het restaurant had wat nieuwe zitjes. Ik vond het sfeervol en modern geheel.

  Helaas waren er echt een aantal minpunten:

  • In de infraroodsauna waren 2 lampen stuk, het is handig om dit te vermelden.
  • In de kleedruimtes zijn geen föhns aanwezig dus ging ik met nat haar naar buiten.
  • De dompelbaden vond ik te lauw (bij 1 stond dit ook vermeld) en te ondiep. Ik moest, en ik ben niet lang, me klein maken om onder water te komen. En er mag buiten ook een dompelbad komen.
  • Het is binnen vrij donker.
  • De opgieting die werd gedaan door een relatief jonge man was niet passend. Het begon met sirenes (echt waar), een hoog en irritant geluid. Hij vond het entertainment, show. Wie ziet hier op te wachten? Toen hier iets over werd gezegd, werd er niet professioneel op gereageerd maar werden er zieltjes gewonnen bij de andere gasten. Ook werd het 1 natte bende; gasten werden natgespoten en er werd rijkelijk met water gestrooid. Het was met name vochtig in plaats van heet.
  • Er ontbreken waterfonteintjes. Persoonlijk vind ik het fijn als die er zijn.
  • En dan het personeel: Dat was nogal een wisselend beeld. Waar de 1 zeer klantvriendelijk en gastvrij was, was de ander stuurs en soms onbeleefd. Horeca is een vak, daar kan je niet iedereen voor inzetten.
  • De horecaprijzen waren ook hoog en hoewel ik echt wil begrijpen dat de kosten zijn gestegen, maak ik een principiële afweging hoeveel geld ik aan een flesje water of aan breekbrood wil uitgeven.

  Kom ik nog een keer terug? Zeker, de faciliteiten waren prima.

  Reply
 2. Ben Mulder

  In de ‘praatsauna’ stapte ik op de hoogste verdieping met 1 been en de plank brak direct, waardoor ik naar beneden viel met mijn been in het gat. Ik heb een gekneusde enkel. Ik liep rustig en weeg 81 kg.
  Na melding werd er een touw gespannen voor de verrotte planken want het waren er meer. De man van onderhoud, de 2 dames van de receptie wilden geen klachtenformulier geven of er leidingevende bijhalen. Kon helaas geen foto maken in de sauna uiteraard.
  Na het vragen van een klachtenformulier werd mij verzocht de receptie verlaten.
  Ik ga deze zaak echt verder aanhangig maken omdat ik meen gekneusde enkel heb.

  Reply
 3. Karin Suurland

  Smerig
  Slecht personeel
  Slecht eten.
  11.50 voor n handdoek
  11.50 voor een badjas.
  11.50 voor waardeloze slippers.
  Dit na een vraag of het een pakketprijs was.
  Ja 11.50 voor n pakket..echt waardeloos.
  Vergane glorie.

  Reply
 4. Jo Kelderman

  Zeer slechte ervaring. We waren gestart met een kopje thee met bevroren appeltaart. Om 11.50 uur ruim een uur gewacht op onze lunch wat niet kwam en waarvan we 3x vroegen waar het bleef. 6x kwamen ze opnieuw vragen wat we besteld hadden Inmiddels moesten we naar de opgieting zonder eten. We moesten een melding maken bij de receptie, deze zouden met een oplossing komen . Er was een filmploeg voor hun promo filmpje waardoor we een koude opgieting kregen omdat de sauna later aanging. Daarna opnieuw proberen wat te eten. We kregen een koude omelet en koude kroketten. Alles weer terug naar de keuken. Ons dagje uit wel heel erg verpest en om bij de receptie een grote mond te krijgen. Het eten stond er dubbel op. We moesten blij zijn dat ze ons korting gaf want eigenlijk moesten we 2x kroket en 2x uitsmijter gaan betalen. Korting??? We hebben dat niet gegeten. Zuchtend en als vervelende gasten werden we behandeld. Geen excuus geen oplossing. Ik zal als promo dit bericht delen op ieder platform. Dag ontspannen dagje

  Reply
 5. Bianca

  Wat een drama zeg. Normaal ben ik niet van het schrijven van negatieve reviews, maar deze ervaring was écht niet normaal.
  Veel te druk, koude sauna’s/douches. Om om te kunnen boeken moest je binnen 30 minuten weer bij de receptie zijn. We zijn nog even terug geweest bij de receptie voor slippers en toen naar het restaurant voor een smoothie waar we lang op moesten wachten. Toen de smoothie op was waren die 30 minuten al ruimschoots om natuurlijk. Vervolgens kwamen we in een veel te volle sauna waar de douches koud waren, het bad en sommige sauna’s ook. Meerder gasten zijn om deze reden vertrokken.
  Toen we vervolgens besloten om te gaan, waren we te laat want de 30 minuten waren al om. We kwamen tegen 11 binnen en waren 12.95 weer bij de receptie. Na een lang gesprek mochten we uiteindelijk omboeken. Wel 12 euro per persoon bijbetalen bij het volgende bezoek dan. Want ze kon alleen de volle prijs van 44 nogwat in de computer kwijt, niet de 37 nogwat van een andere aanbieding. Wij hebben niet omgeboekt, en bijna 100 euro betaald voor 15 minuten te koude sauna, 2 smoothie s en een paar slippers. Ik zet nooit meer voet in deze sauna.

  Reply
 6. mike werkhoven

  Het is even rijden vanuit Bilthoven, maar als je de weg door Hilversum weet ben in 40 minuten in de warmte. Alles is aanwezig in deze sauna, het entree is wat ongezellig formeel, de hal heeft een beroerde akoestiek.
  Inpandig is het eigenlijk een straatje met allerlei sauna`s, diverse baden, infrarood cabine, bubbelbaden. Let op bij het betreden van het trapezium vormige bubbelbad aan het einde van het straatje tegen de buitentuin, de trap is spekglad en gemeen scherp, bovendien zie de treden tijdens het bubbelen niet, AU! Eigenlijk zijn er veel gladde, glibberige plekken waar een lelijke salto kan maken. De vloer ziet er prachtig uit maar is risicovol. De sauna ziet er prettig uit en er is keuze genoeg in het hoofdgebouw. Ga je naar buiten vindt je nog meer sauna`s, kleine en middelgrote. De sauna waar ik werd getrakteerd op een wappersessie is echt een beetje aan de krappe kant, de vriendelijke wapperdame had weinig bewegingsruimte, maar deed echt haar best iedereen te bereiken met verzengend hete en geurige lucht, heerlijk! De toiletten waren niet even fris, dat kan aan de gasten liggen, maar ook aan gebrek van schoonmaakpersoneel. Ik kan me voorstellen dat de sauna makkelijk te veel gasten kan binnenkrijgen en dan wordt het mogelijk dringen, ik had geluk, het was rustig.
  Dan het restaurant. Gekozen voor een twaalfuurtje. Convenience bruinbrood met beleg, de beloofde ambachtelijke beenham bleek een lullig plakje niksham, de kaas was doorsnee, gebakken ei oké, de fantasieloze aardappelsla zo uit de ton van de Makro, de mesclun bladsla was slap, niet vers. De kroket was obligaat oké en dan was er nog mosterd en (echte) boter, pfff! Nee dit was geen goede maaltijd., wel 13,95 euro. Met het flesje ijsthee was natuurlijk niets mis. De bediening was plezierig en de serveersnelheid ook goed.
  Ga ik nog een keer terug naar deze sauna? Bij een scherpe aanbieding denk van wel. Ten slotte ben ik relaxed, geheel opgewarmd en schoon weer vertrokken.

  Reply
 7. Rins

  Op zich geen slechte sauna qua voorzieningen.
  De opgieting wa een aanfluiting. De “sauna meester” had er kennelijk weinig In in. Niet voorbereid en in rap temp afgeraffeld.
  De keuken en bediening was minder. Bestelde eten kwam niet of bij de verkeerde tafel. Veel gestress bij de mensen in de bediening terwijl ook het nog niet druk was.
  Kortom het is er allemaal wel maar het ontbreekt aan passie en betrokkenheid.

  Reply
 8. Linda

  Onze eerste keer bij deze sauna…. Maar nooit geen tweede keer meer helaas!. Voor zo een kleine sauna waren er veel te veel mensen. We stonden gewoon in de rij voor de douches. Veel pompjes waren leeg. Sauna’s waren knus en klein en genoeg keus maar ook hier veel te druk dat je aan je buurman/vrouw geplakt zat. Dus niet echt relaxt en fris. Veel te weinig en te kleine bubbelbad buiten. Stonden mensen ook voor te wachten om een plekje te kunnen bemachtigen. Het caldarium ook veel te klein voor zoveel mensen. Appeltaart was nog bevroren van binnen. Veel te veel chloor in het water. Had na het zwembad en bubbelbad huidirritatie. Erg jammer en dat voor zoveel geld.

  Reply
 9. Annelies Meijboom

  Drie weken geleden dagje sauna in Weesp, lekker dacht ik.
  Bij de laatste trede van de rozensauna gleed ik uit en daar lag ik languit. Pijnlijk grote teen en knie.
  Gelukkig schoot er een mevrouw te hulp. Er kwam iemand uit het restaurant te hulp maar had geen BHV.
  Opeens kwamen er vier mannen, bouwvakkers, die bleken de bhv ers te zijn. Inmiddels stond ik weer.
  Er werd alleen gevraagd wat er was gebeurd.
  Geen handelingen of iets dergelijks. Ik voelde me wel “bloot” in hun bij zijn.
  De dag verstreek en ik kreeg steeds meer pijn.
  Bij het afrekenen in de avond vertelde ik het aan de receptie, de reactie was, er vallen wel meer mensen.
  Mijn naam werd genoteerd en tot nu toe, na inmiddels een mailtje van mijn kant, nog niets vernomen van de organisatie. Ik loop al drie, vier weken zeer moeilijk en heb inmiddels fysiotherapie. Zo jammer dat hier niets mee wordt gedaan. Ik ga er niet meer heen.
  Ook viel mij op dat ik niemand heb gezien die alles droog hield of de wc schoonmaakte. Zo jammer!!

  Reply
 10. Pingback: Sauna Top 10 2019 met als best gewaardeerde sauna's van Nederland

 11. A.

  Vervelend om te melden is dat wij beiden, na ons bezoek een schimmelinfectie op de voeten hebben gekregen. We vonden het daar al niet zo schoon. We gaan zeker niet nog een keer.

  Reply
 12. S.K.

  Sauna staat niet aangegeven vanaf de weg, en je moet nogal een raar afslagje nemen. Die dus in eerste instantie gemist, en moeten keren in Nigtevecht. Het enorme parkeerterrein (zie streetview) stond echt tot de laatste plek vol, waardoor we nogal ongelukkig moesten parkeren. Vervolgens stonden we buiten de schuifdeuren al in de rij, en hebben daar zeker 10 minuten in doorgebracht. Pas vlak voordat wij aan de beurt waren kwam er een tweede medewerker bij. Die wist ons te vertellen dat de gratis entree niet zo gratis was. Er moesten nog reserveringskosten afgetikt worden. Dit varieert tussen de 2 en de 5 euro, en raad eens wat wij dan moesten betalen…. precies, niet het lage tarief. Eigenlijk had het ons niet moeten verbazen aangezien er overal geadverteerd werd voor de opgietsessies á 3 euro. Het geld word al je zakken uitgeklopt terwijl je je broek nog aan hebt. In de kleedkamer hoorden we de drukte al, dus maar weg gegaan.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *