Ontdek de Top 10 Beste Sauna’s in Nederland voor 2024!

Jouw Sauna Top 10

Nederland, met zijn rijke traditie van wellness en ontspanning, biedt een breed scala aan sauna’s en wellnessoorden. Hier is de lijst van de 10 meest gewaardeerde sauna’s in Nederland voor 2024, gebaseerd op beoordelingen, bezoekersaantallen en unieke kenmerken.

De Sauna Top 10 voor 2024 is samengesteld met behulp van meetbare klantwaardering en belangstelling. De data komen van Google Analytics, Bing en sauna reviews. De Sauna Top 10 is derhalve onafhankelijk en objectief tot stand gebracht.


Wellness huisjeWellness huisje huren en samen genieten in luxe. Meer dan 20.000 huisjes en bungalows met sauna, jacuzzi, zwembad en solarium. Veel aanbiedingen met enorme kortingen.
> Huisje huren aan het strand of in het bos, al vanaf € 79 !


Sauna Top 10 voor 2024

Hierna volgt de lijst met meest prachtige en populaire sauna’s. Daarbij zijn TOP sauna en hotel aanbiedingen gevoegd zodat je met een fikse korting de sauna voor jouw heerlijk dagje uit of weekendje weg, zelf kunt beoordelen.

> Wil je een reactie, aanvulling, suggestie voor de Top 10 plaatsen, klik dan hier

1. Thermen Bussloo in Voorst (Wilp), Gelderland

Sauna Top 10 Thermen BusslooThermen Bussloo in Voorst is een ware oase van rust en ontspanning. Met een breed scala aan sauna’s, baden, rustruimtes en tuinen, biedt het een ongeëvenaarde wellness-ervaring. De Hammam is een hoogtepunt, een authentieke ervaring die je niet mag missen. Het eten in de restaurants is heerlijk en voedzaam, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn. Thermen Bussloo is zonder twijfel een topkeuze voor een dagje uit of een wellnessweekend.
> Thermen Bussloo – Sauna & Hotel te Voorst

Sauna & hotel aanbiedingen Thermen Bussloo

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
3 dgn wellness van Hotel Thermen Bussloo
> Aanbiedingen vanaf € 125, klik hier


single reizenSingle Reizen Online voor jouw vakantie. Je vindt er meer dan 1200 reizen voor singles en alleengaanden. Reizen ingedeeld naar leeftijd, bestemming en activiteit.
> Kies jouw vakantie avontuur va € 37,00


2 Elysium Bleiswijk, Zuid-Holland

Elysium Bleiswijk in Top 10Elysium in Bleiswijk is een wellnessparadijs dat een breed scala aan sauna’s en prachtige baden biedt. De faciliteiten zijn uitstekend en de omgeving is rustgevend. Echter, tijdens piekuren kan het er behoorlijk druk zijn, wat de rust en ontspanning enigszins kan verstoren. Het eten is goed, maar de menukeuze is beperkt. Over het algemeen biedt Elysium een geweldige wellness-ervaring, maar er is ruimte voor verbetering om de ervaring nog beter te maken.
> Elysium Bleiswijk

Sauna & hotel aanbiedingen Elysium Bleiswijk

AD-130x70 logoAD TOP wellness aanbiedingen
Dagje wellness bij Elysium
> AD TOP aanbieding vanaf € 27,95, klik hier

Voordeeluitjes logoGolden Tulip Zoetermeer en entree Wellness Resort Elysium
2-daags Elysium arrangement
> Sauna aanbieding vanaf € 74,50, klik hier

Sauna aanbiedingen ZowegZoweg met mooie sauna aanbiedingen
Golden Tulip Zoetermeer en toegang Elysium
> Sauna aanbieding vanaf € 74,50, klik hier


3. Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster, Noord-Holland

Fort Beemster in Top 10 beste Sauna'sFort Resort Beemster, gelegen in de prachtige Beemsterpolder, is een unieke wellnesservaring. Het resort is gevestigd in een voormalig fort, wat het een uniek karakter geeft. De eco-vriendelijke benadering is lovenswaardig en draagt bij aan een duurzame wellnesservaring. Echter, sommige bezoekers kunnen de inrichting van het fort als enigszins beperkend ervaren. De behandelingen zijn van hoge kwaliteit, maar de prijzen zijn aan de hoge kant. Over het algemeen is Fort Resort Beemster een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en duurzame wellnesservaring.
> Fort Resort Beemster

Profiteer van sauna aanbiedingen

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hier


4. Veluwse Bron in Emst, Gelderland

Sauna Top 10Veluwse Bron in Emst is een wellnessresort dat zich onderscheidt door zijn ligging in de prachtige Veluwse natuur. Het resort biedt een breed scala aan sauna’s en baden, waardoor het voor ieder wat wils heeft. Het eten wordt geprezen als voortreffelijk en de bediening is vriendelijk. Echter, sommige bezoekers hebben opgemerkt dat er tijdens piekuren een gebrek aan vrije tafels kan zijn, wat kan leiden tot wachttijden. Bovendien zijn er meldingen van douches die niet goed werken of lauw zijn. Ondanks deze punten, blijft Veluwse Bron een populaire keuze voor een dagje wellness.
> Veluwse Bron – Sauna Emst (Epe)

Sauna & hotel aanbiedingen Veluwse Bron

AD-130x70 logoAD TOP wellness aanbiedingen
Dagje wellness bij Veluwse Bron
> AD TOP aanbieding vanaf € 27,95, klik hier

fletcher-130x70-1Fletcher Hotels Verwen Arrangementen
2- of 3-daags Veluwse Bron Arrangement
> Wellness Deal vanaf € 57,95, klik hier

Voordeeluitjes logoHotel De Hoeve van Nunspeet en entree De Veluwse Bron
2-daags Wellness arrangement
> Sauna aanbieding vanaf € 64,50, klik hier

Sauna aanbiedingen ZowegZoweg met mooie sauna aanbiedingen
Hotel met toegang Veluwse Bron
> Sauna aanbieding vanaf € 64,50, klik hier


5. Zuiver in Amsterdam, Noord-Holland

spa zuiverGelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos, biedt Spa Zuiver ontspanning op maar liefst 13.000 vierkante meter, met een breed scala aan sauna’s en baden. Het resort staat bekend om zijn rustige sfeer en uitstekende service. Het eten is voortreffelijk en de bediening is vriendelijk. Toch zijn er enkele aandachtspunten. De parkeerkosten worden door sommige bezoekers als te hoog ervaren. Daarnaast zou de netheid van de glazen deuren en spiegels in het pand verbeterd kunnen worden. Over het algemeen biedt Spa Zuiver een geweldig dagje sauna.
> Spa Zuiver in Amsterdam

Sauna & hotel aanbiedingen Amsterdam

Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hier


6. Thermae 2000 bij Valkenburg, Limburg

thermae 2000Thermae 2000 in Valkenburg is een wellnessresort dat bekend staat om zijn thermaal water uit eigen bron. Het resort biedt een breed scala aan sauna’s en baden, waardoor het voor ieder wat wils heeft. Het eten is goed en de bediening vriendelijk. Echter ook hier vaak een gebrek aan vrije tafels, wat kan leiden tot wachttijden. Bovendien zijn er meldingen van douches die niet goed werken. Ondanks deze punten, blijft Thermae 2000 een populaire keuze voor een dagje wellness.
> Thermae 2000 bij Valkenburg

Sauna & hotel aanbiedingen Thermae 2000 bij Valkenburg

Thermae 2000Met Jouw SaunaGids goedkoop naar nieuwe Infinitum
Geweldig entree voordeel van wel 40%
> Hier hele avond Thermae 2000 NU € 39,50

Sauna aanbiedingen ZowegZoweg met mooie sauna aanbiedingen
Fijn hotel en toegang Thermae 2000
> Sauna aanbieding vanaf € 77,50, klik hier


7. BLUE Wellness-resort Leiden, Zuid-Holland

wellness leidenGelegen in het bruisende Leiden, biedt BLUE Wellness-resort een unieke wellness-ervaring op de elfde en twaalfde verdieping. Het resort staat bekend om zijn luxe faciliteiten en het fabuleuze uitzicht over de stad. De thema-opgietingen worden zeer gewaardeerd door de bezoekers. Ondanks de overwegend positieve ervaringen, zijn er enkele minpunten. De sauna’s worden door sommige bezoekers als verouderd en vies beschreven. Daarnaast wordt de service van het personeel soms als onvriendelijk ervaren. Het eten is goed, maar de wachttijd kan oplopen tot 30 tot 40 minuten. Over het algemeen biedt BLUE Wellness-resort een geweldige wellness-ervaring, maar er is ruimte voor verbetering.
> BLUE Wellness-resort Leiden

Profiteer van scherpe hotel & sauna aanbiedingen

fletcher-130x70-1Fletcher Hotels Verwen Arrangementen
Alle sauna- en wellnessfaciliteiten, heerlijke zomerse smoothie
> Wellness Deal vanaf € 69, klik hier


8. SPA ONE in Oosterhout, Noord-Brabant

Spa oneBiedt over-the-top luxe in Noord-Brabant met aandacht voor architectuur en details. SPA ONE in Oosterhout is een wellnessresort dat veel sauna’s en baden biedt. Het resort staat bekend om zijn rustige sfeer en uitstekende service. De tuin is prachtig en de ligbedden zijn heerlijk. De massages worden zeer gewaardeerd door de bezoekers. Enkele aandachtspunten. Er zijn te weinig rustruimten en kledinghaakjes. Daarnaast wordt het zwembad door sommige bezoekers als niet warm genoeg ervaren. Over het algemeen biedt SPA ONE een geweldige wellness-ervaring.
> SPA ONE in Oosterhout

Sauna & hotel aanbiedingen SPA ONE

Sauna uitje Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
3 dgn Hotel ’t Trefpunt en dagentree Spa One
> Aanbiedingen vanaf € 109, klik hier

Sauna aanbiedingen ZowegZoweg met mooie sauna aanbiedingen
3 dgn Hotel ’t Trefpunt en SPA ONE
> Sauna aanbieding vanaf € 119, klik hier


9. Thermen Berendonck in Wijchen, Gelderland

Sauna Top 10 thermen berendonckWinnaar van de BlootKompas! Award 2020 in de categorie sauna. Thermen Berendonck in Wijchen is een wellnessresort dat bekend staat om zijn oriëntaalse sfeer. Het resort biedt volop sauna’s en baden. Het eten wordt geprezen als voortreffelijk en de bediening is attent. Ondanks de overwegend positieve ervaringen, zijn er enkele opmerkingen. De sauna’s zijn verouderd en niet altijd even schoon. Daarnaast wordt de service van het personeel soms als onvriendelijk ervaren. Over het algemeen biedt Thermen Berendonck een geweldige wellness-ervaring, maar er is ruimte voor verbetering.
> Thermen Berendonck in Wijchen

Sauna & hotel aanbiedingen Thermen Berendonck

Weinig korting te beleven hier!


10. Sauna & Beauty de Veluwe in Lunteren, Gelderland

Sauna Top 10 sauna de veluweBiedt meer dan alleen een dagje sauna. Sauna & Beauty de Veluwe in Lunteren is een wellnessresort dat bekend staat om zijn huiselijke sfeer. Aan sauna’s en baden geen gebrek. Het eten wordt geprezen als fantastisch en voor een eerlijke prijs. Ondanks de overwegend positieve ervaringen, zijn er enkele aandachtspunten. Sommigen vinden de sauna verouderd. Het zwembad was volgens sommige bezoekers niet schoon. En sommige klanten vonden het vervelend dat ze aan het begin van hun bezoek al een tijd moesten reserveren om te eten
> Sauna & Beauty de Veluwe in Lunteren

Sauna aanbiedingen Sauna de Veluwe

Ik vroeg echt heel netjes aan de receptioniste of er ook korting was. Korting vraagt u, wij zijn DE korting. En dat is ook zo. Leuke en goedkope sauna, waar je tevreden weer naar huis gaat.


Meer voor de Top 10 Beste Sauna’s voor 2024

Net niet behorend tot de Top 10 voor 2024, zijn de sauna’s Thermen La Mer, Wellnessresort Zwaluwhoeve en Sauna Ridderrode. Hele bekende namen, maar toch minder in de belangstelling en waardering dan in 2024. Zou een onderzoekje waard zijn!!Meest gewaardeerde sauna’s voor 2024

Sauna bezoekers hebben de meeste waardering voor
> Wellnessresort Spa One in Oosterhout
> Veluwse Bron in Emst
> Thermen Berendonck in Wijchen


Sauna’s met meeste belangstelling voor 2024

De meeste belangstelling gaat uit naar
> Thermen Berendonck in Wijchen
> Spawell in Peize
> Veluwse Bron in Emst

Thermen Berendonck in Wijchen bij Nijmegen. Zij beweerden het grootste en mooiste wellness oord van Nederland te worden. Ze zijn goed op weg!!


Jouw Sauna Top 10

3 thoughts on “Ontdek de Top 10 Beste Sauna’s in Nederland voor 2024!

  1. Wim

    Dat van die derde plaats voor Fort Resort Beemster kan ik mij voorstellen. Ben er net geweest en beviel mij goed. Mooie sauna met veel voorzieningen en leuke restaurants. Voor de rest weet ik het niet zo. Vind ze wel erg duur!!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *