Sauna 5 mei – Thermen & Beauty in Leiden | Reviews

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review voor Sauna 5 mei plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Zuid-Holland


Beschrijving van Sauna 5 mei in Leiden

sauna 5 meiAls je Sauna 5 mei ziet vanaf de buiten kant dan denk je: is dit het nou? maar eenmaal binnen zie je hoe groot dit complex is. Namelijk 4 verdiepingen.

5 mei is niet zo mooi. De keuken is ook niet zo goed omdat je een uur van te voren moet bestellen (dit moet je maar weten). Het eten op zich mag best verbeterd worden.

Sauna 5 mei is wel een sauna om je de hele dag te vermaken.

Bert & Chantine


Profiteer van sauna aanbiedingen

Sauna uitje Voordeeluitjes logoBeste wellness arrangementen tot ruim 40% korting
Optimale prijs/kwaliteit, betaal bij aankomst, veilig
> Aanbiedingen vanaf € 55, klik hierGegevens van Sauna 5 mei

Sauna Thermen 5 Mei – Telderskade 42-44 – Leiden – WebsiteVervolg beoordelingen

Hilly

Een ervaring rijker!

Valentijnsdag

Valentijnsdag, en wat is dan niet leuker om samen met je lief een dag naar de sauna te gaan. We gaan regelmatig naar de sauna en vinden het leuk om steeds een andere sauna uit te proberen. Zo ook op valentijnsdag! Aangezien het valentijnsdag was heb ik voor de zekerheid maar gereserveerd, want er waren sauna’s bij die al volgeboekt waren.

Maar, sauna 5 mei niet, daar was zeker nog plek. Ten we aankwamen en het gebouw zagen kregen we beide twijfels. Van de buitenkant ziet het er redelijk groot uit maar vonden het wel een ontzettend lelijk gebouw. Maarja, het gaat om de binnenkant, dus toch maar naar binnen. Er was genoeg plek om dichtbij de sauna te parkeren, dat is wel fijn maar al snel wel duidelijk waarom we zo dichtbij konden parkeren en dat we ook zonder reservering hadden kunnen komen. Het was er rustig, en dat op valentijnsdag.

Bediening

Het personeel, al kwamen de jonge meiden die er rondliepen nog wel vriendelijk over en we denken dat zij nog wel een enthousiasme hebben om van Sauna 5 mei een leuke sauna te maken maar achter de balie stond een zeer onsympatieke (oudere) vrouw. Ze straalde absoluut niet iets uit van; leuk dat jullie er zijn, ik hoop dat jullie een fijne, genietende dag/avond hebben. Na een korte uitleg en een formulier die 1 van ons moest invullen omdat niemand anoniem hier in de sauna is ( opmerkelijk dat mijn vriend niets in hoefde te vullen, hij mag kennelijk wel anoniem blijven).

Naar de sauna

En dan, jawel, we gaan naar de sauna, heerlijk….. we lopen de trap af naar beneden, die naar de kleedkamer gaat. Jeetje, wat een boel kastjes….. dat zag er wel goed uit al zag het er wel sober en oud uit maar verder wel netjes. UItkleden en dan richting de sauna. Wat ons het eerst opviel was het lage plafond, erg benauwend. Over het geheel vonden we de sauna, ook al waren er 3 verdiepingen + een boventerras, erg hokkerig, oud, klein en sfeerloos.

Op sommige plekken rook het muf en naar schimmel. De geursauna rook naar niets bijzonders. Verder hebben ze erg hun best gedaan met de neveldouche ( waarvan 1 sproeier het niet deed) en de sneeuwcabine maar het is zo klein en zo sfeerloos dat je niet echt zin hebt om daar langer dan een minuut in te staan. Het restaurant is verder erg saai en sober en voor ons zeker niet uitnodigend. Ook storend zijn de witte A 4tjes die er hangen van wat wel en niet mag ( geen handdoek in de sauna laten liggen, geen deo in de kleedkamer spuiten). Ziet er amateuristisch uit.

Ervaring

Voor het eerst, terwijl het valt onder thermen, hebben wij dit een zeer onprettige, slechte sauna ervaren. Na een uur stonden wij weer bij de auto en 47 euro armer. Dat ze niets van de prijs af wilde doen dat begrijpen we maar dat de oudere mevrouw achte de balie niet om kan gaan met kritiek en niet eens vraagt waarom we zo snel weggaan zegt toch wel veel. Haar onsympatieke bozige geirriteerde houding is niet echt positief om een sauna draaiende te houden. Ze mogen mij wel weer uit het bestand halen omdat we zeker niet meer terug komen.

Jouw SaunaGids

4 thoughts on “Sauna 5 mei – Thermen & Beauty in Leiden | Reviews

 1. Petra

  een avond hier geweest, maar wat een treurige bedoening. Personeel is vriendelijk en heel trots op hun sauna maar wij vonden het echt niks. Niks vernieuwd sinds de jaren 80. Muf, veel dingen vies, afgebladderd, lelijke systeemplafonds. Warme douches waren koud. Zwembad was ‘onder constructie’, ligstoel op dakterras kapot. Uit beleefdheid zijn we nog een paar uurtjes gebleven maar we werden er eigenlijk alleen maar verdrietig van. Prijs was er zeker niet naar, dit betaal je ook voor een luxe sauna waar alles eens in de zoveel tijd even een kleine opknapbeurt krijgt en alles wel naar behoren werkt.
  We bestelden een vissalade (want zat in arrangement..), maar dit was een zakje sla met daaroverheen een blikje tonijn uitgestort. Alleen de frietjes waren lekker.
  Bediening was wel erg vriendelijk.
  Helaas, we komen niet meer terug.

  Reply
 2. Eveline van den Broek

  De slechtste sauna die wij ooit bezocht hebben. Het was al verouderd, maar na dit bezoek komen wij nooit meer! Het plafond in het caldarium komt bijna naar beneden, de geursauna stinkt naar schimmel, in de infrarood sauna komen de stenen van de muur en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het jonge personeelslid dat er liep was erg vriendelijk en herkende het achterstallige onderhoud, wat zij namens gasten al meermaals heeft gemeld. Helaas word hier nooit wat mee gedaan. Niet gaan dus en je geld beter besteden!

  Reply
 3. Chan

  Bij aankomst/Ontvangst lever ik Mn Groupon bon in, waarop er word gevraagd heb je gebeld. Nee net betaald en gelijk uitgeprint. Nou sorry dan mag je niet naar binnen. Sorry??? Er staat 24 uur van tevoren bellen. Ik was verbaasd Ik werd zo naar huis gestuurd. Daar stond ik dan met Mn spullen en Mn vrije dag. Terwijl de sauna uitgestorven is; dinsdag en regendag. Ik had al reviews Gelezen over slechte personeel maar dit was ronduit onbeschoft en absoluut niet klant vriendelijk of dienstverlenend.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *