Descansa Utrecht, sauna in hartje Utrecht – SaunaGids

Jouw SaunaGids

Wil jij ook een review van Descansa Utrecht plaatsen, klik dan hier

> Alle sauna’s in provincie Utrecht


Beschrijving van Descansa Utrecht

Descansa UtrechtBeste Saunavriend(inn)en,

Descansa Utrecht bevindt zich in een groot pand aan de Biltstraat in Utrecht, waarin ook een Beautysalon en een Kapsalon zijn gevestigd. Parkeren is er een regelrechte crime dus kom met het openbaar vervoer, fiets of op zondag (parkeren bij de Schouwburg).

Ontvangst

De entree is licht en modern, de ontvangst vriendelijk, een rondleiding is hier vanzelfsprekend. Men hoeft géén handdoek of badjas mee te nemen. Ze zijn namelijk bij de prijs (f. 35,00) inbegrepen. De Sauna oogt op het internet veel ruimer dan in werkelijkheid (zie foto’s). De plaatjes zijn waarschijnlijk met een groothoeklens geschoten. Het sauna-hok is piepklein (6 personen liggend of 10 personen zittend maximaal) en zo ook het ernaast gelegen Turks bad (mét koudwaterslangen!), maar het maakt het daardoor natuurlijk wel erg knus en gezellig. Ook de afkoelruimte (douche, stortbak en tobbe) is beperkt.

Rustruimte

De rustruimte met eetcafé is daarentegen wel weer behoorlijk ruim en zeer gezellig ingericht. Het lijkt wel een grote huiskamer met open haard, boekenkast, banken e.d. Er is ook een beperkt buitengebeuren: een balkon (de sauna ligt immers op de eerste verdieping) met ligstoelen en veel plantenbakken. Op de begane grond is er naast de kleedruimte ook een “zwembad”.

Dit lijkt meer op een uit de hand gelopen ligbad (ca. 3 bij 5 meter groot) maar door op een knop te drukken creëer je een krachtige tegenstroom waar tegenin het nog plezierig zwemmen is (mits er niet te veel mensen in het bad aanwezig zijn…)

Knusse sauna

Al met al is Descansa Utrecht dus een kleine, knusse sauna voor rustzoekers die niet al te veel faciliteiten noodzakelijk achten. Grootste pluspunt: badjas en handdoek inbegrepen, grootste nadeel: voor een bubbelbad moet je hier extra betalen.

@rmand


Sauna aanbiedingen

Sauna aanbiedingen SpaOnlineSpaOnline, bekend van Wellness Magazine biedt
de hoogste kortingen voor sauna’s in Utrecht.
> Kies hier vanaf € 22,46. Ook leuk als cadeau!


Gegevens van Descansa Utrecht

Descansa Utrecht – Biltstraat 6-8 – Utrecht – WebsiteVervolg beoordelingen

Ernst

Ik kwam al jaren in sauna Descansa Utrecht. Met recht een oase van rust in het centrum: sfeervolle relaxruimte, bezoekers die het verschil kennen tussen een sauna en een tropisch zwemparadijs, aardige bediening. Klein, maar alles wat je nodig hebt is er.

Overname sauna

Ongeveer een jaar geleden is de sauna overgenomen door mensen met een horeca-achtergrond, en dat merk je. Nergens wordt er toegezien op omgangsvormen die nodig zijn als iedereen van de sauna wil genieten. Er komen steeds meer mensen die volgens mij nog nooit in een sauna zijn geweest, en het beschouwen als een soort cafe, waar het toevallig wat warmer is. Zonder handdoek op de banken liggen zweten, luid gekwek in de kabine, van de sauna zonder te douchen in het dompelbad, gillen onder de koude douche, springen en schreeuwen in het zwembad, etc.

Als je vraagt of het wat rustiger kan, wordt er gezucht “er staat nergens dat dit een stiltesauna is”. Alsof je in de trein zit, met speciale stiltecoupes! De bediening is te druk met het serveren van voedsel en drank om actie te nemen – misschien weten ze zelf niet eens, hoe storend dit is voor bezoekers die komen voor hun ontspanning. Er is geen instructie over “hoe het werkt in de sauna. Wel hangt er nu een bordje, dat het verboden is om een flesje water mee te nemen – dat verkopen ze liever aan de bar.

Badjas en handdoek

Bij de toegangsprijs is het gebruik van een badjas en handdoek inbegrepen.
Gisteravond overkwam mij, wat ik al een paar keer bij andere bezoekers heb mogen zien: iemand had mijn badjas meegenomen en die van hem/haar waarschijnlijk laten hangen. Toen ik dit meldde bij de bediening en om een andere badjas vroeg (het enige alternatief zou zijn geweest, er maar vandoor te gaan met de badjas van een ander), werd mij eerst verteld dat ik vast niet meer wist waar ik mijn jas had gelaten, omdat de badjassen nummers hebben. Een onbegrijpelijke reactie.

Na stevig aandringen kreeg ik een nieuwe badjas toegeworpen, met daarbij de opmerking dat als dit nog een keer zou gebeuren ik extra zou moeten betalen, want als iedereen twee badjassen ging gebruiken, verdienden ze niets. Op mijn vraag wat ik precies zou moeten doen om te zorgen dat me dit de volgende keer niet zou overkomen, meldde de medewerker dat hij niet met mij in discussie wenste te gaan. Kan ik me wel voorstellen, als je geen argumenten hebt.

Tip gevraagd

Jammer, maar mij zien ze niet meer terug in Descansa Utrecht. Spijtig, dat er eigenlijk in Utrecht geen goede sauna meer is. Iemand met tips?

Jazeker: Spasereen, saunacomplex in Tienhoven


C.J.C. Broer

Geachte heer, mevrouw,

Op zoek naar een sauna in de stad Utrecht, vond ik op uw website enkel en alleen Descansa als zodanig vermeld. Ik vind dat die vermelding onterecht is, omdat in wat hier een sauna wordt genoemd te allen tijde badkleding verplicht is, wat mij strijdig lijkt met het principe van de sauna. Die verplichting tot het dragen van badkleding is in Descansa tot in het absurde doorgevoerd: zelfs douchen moet met een badpak (of een lendendoek) aan. Vermelding van deze “sauna” dient van uw site te worden geschrapt.

Met vriendelijke groet,

Jouw SaunaGids

3 thoughts on “Descansa Utrecht, sauna in hartje Utrecht – SaunaGids

 1. Tina

  ps idd badkleding is verplicht het was voor mij de eerste keer met badkleding. Wat niet mijn voorkeur heeft maar de sfeer (het publiek) in de sauna vroeg er wel om waardoor ik weer blij was badkleding aan te hebben. Maar ik voel me het liefste gewoon vrij in een sauna, dat vooropgesteld en dus zonder badkleding en met mannen en vrouwen zonder badkleding die dat aan kunnen , geen probleem mee hebben.

  Reageren
 2. Tina

  Wat een aanfluiting deze sauna. Alles erg klein t/m de kleedhokjes. Bij de ingang van Descansa zat een turkse ? oude man onderuitgezakt op een stoeltje een sigaret te roken. Ik twijfelde of ik wel op het juiste adres was. Hij staarde naar me maar ben toch naar binnen gelopen na checken van mijn GPS. Bij de receptie een dame met hoofddoek. Enfin op mijn vraag wat de bedoeling is in de hamam ( want nooit geweest) geen duidelijke uitleg. In de hamam viel het me op dat keer op keer turkse ? mannen de hamam wilden binnen komen maar direct weer naar buiten gingen als ze mij zagen zitten. Begrijpelijk vanuit de cultuur gezien, maar het zet wel een sfeertje neer wat je prettig moet vinden. Met dat gezegd, dat was het publiek, verder was er niemand wat opmerkelijk is voor het weekend. De stoomcabine was buiten werking. De lampen in de afkoelingsruimte naast de sauna waren buiten werking, dus donker. De douche daar deed het ook niet, waar een briefje hing dat je beneden moest douchen, dat kwam goed uit gezien het donker was…Met de trap weer naar beneden dus om af te douchen. Er is nergens scrub en of zout aanwezig, dat moet je kopen , naast de entreeprijs van 25 euro. In het zwembadje was ik alleen, wat goed uit kwam gezien ik me echt geen beeld kan opmaken hoe het is om met meerdere mensen in zo’n klein zwembadje te zijn. Ik denk 2 zwemslagen en je bent bij de overkant van het zwembad. Het halletje bij de hamam rook vies en ook onder aan de trap. Nergens een lavendel en of dennengeur in de gehele sauna te bekennen, uberhaupt. Het personeel was heel vriendelijk . Maar leek niet echt kennis te hebben van saunagang. Er werd gezegd dat je niet perse koud hoeft te douchen na de sauna . In de gehele sauna en hamam hingen geen beschrijvingen van instructies mbt saunagang enzov. Boven bij het barretje is een eetgelegenheid , ik was er van 1600 tot 2000 uur, ik heb er niemand zien eten en of drinken. Maar dat kwam wrs ook omdat er maar 3 klanten aanwezig waren. Al met al, als je je erop in stelt dan weet je wat je kan verwachten. De sauna en het zwemmen hadden zijn werk gedaan bij mij, ik kwam ontspannen thuis. Maar een entree hier voor 25 euro.. Voor 18,50 euro zit je nu in Thermen Houten bijvoorbeeld heel wat beter als je echt een dagje wellness wil die krijg je ook voor dat geld. Jammer want Descansa laat kansen liggen wat mij betreft, een sauna in het centrum van Utrecht, daar valt wel wat beters van te maken dan dat het nu is.

  Reageren
 3. h.beukman

  Ben het helemaal eens met bovenstaande. Descanza is NIET meer wat het was, een kleine, fijne, sfeervolle sauna, het is gewoon geen sauna meer!
  H. Beukman

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *