Sauna Hotstones in Vrouwenparochie – SaunaGids

Jouw SaunaGids

> Alle sauna’s in de Provincie Friesland


Beschrijving van Sauna Hotstones

Sauna HotstonesSauna Hotstones is gesloten.

Jaap over het Sauna Hotstones in Vrouwenparochie bij Leeuwarden. Het bijzondere aan deze sauna is dat er voor het water in zwembad, bubbelbad en voetenbad gebruik wordt gemaakt van zout bronwater opgepompt uit de oude waddenbodem. Het water verlicht klachten van onder meer psoriasis patienten die in speciale kuurgroepen gebruik kunnen maken van het water en andere faciliteiten.

Gedurende de normale openingstijden van de sauna kunnen de saunagasten gewoon gebruik maken van deze faciliteiten voor een alleszins redelijke prijs. Deze prijs is 25,– voor een onbeperkte lengte van saunagebruik. Faciliteiten zijn onder meer: Stoombad, Sauna, Solarium, Zwembad, grote door loop bak om af te koelen, een buitenplaats met ligweide en een buitenbar te openen in het komende zomerseizoen. Tevens massages en zonnebanken en er is een schoonheidssalon.

Voor mij is dit de ideale sauna en met deze faciliteiten bijna de goedkoopste in zijn soort in Nederland denk ik!


Sauna aanbiedingen

Sauna aanbiedingen SpaOnlineSpaOnline, bekend van Wellness Magazine biedt
de hoogste kortingen voor sauna’s in Friesland.
> Kies hier vanaf € 22,00. Ook leuk als cadeau!Gegevens van Sauna Hotstones

Sauna Hotstones (vh Fryske Sauna) – W Dijkstrastraat 51 – Vrouwenparochie – GeslotenVervolg beoordelingen

SaunaGids

SAUNA HOTSTONES WINT DUURZAAMHEIDSPRIJS PROVINCIE FRIESLAND Afgelopen dinsdag werd aan Sauna Hotstones in Vrouwenparochie de Duurzaamheidsprijs Provincie Friesland 2009 toegekend. Uit de in totaal 61 gegadigden waren vier bedrijven genomineerd voor de prijs. Tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending van Omrop Fryslân vanuit de Blokhuispoort in Leeuwarden werd Sauna Hotstones als prijswinnaar bekend gemaakt.

Duurzaam ondernemen betekent voor Sauna Hotstones in het kort :
zorgen voor een gezonde financiële situatie, een rechtvaardig sociaal beleid en zorg voor het milieu ( de drie p’s: profit, people en planet). Het één niet ten koste van het ander !

Zo is in 2008 alle apparatuur vernieuwd, waaronder zwembadfilters, pompen en verwarmingselementen. Hierdoor is het energieverbruik gehalveerd. Daarnaast wordt binnenkort het ecologische buitenbad geopend: een bad gefilterd door speciale planten en zonder toevoegingen van zwembadchemicalien.

Duurzaamheid vertaalt Sauna Hotstones ook in de keuze van de ingrediënten die in het restaurant gebruikt worden. Denk aan biologisch scharrelvlees en biologisch geteelde groenten afkomstig van lokale MKB ondernemers.


Groetjes, Henny

Wij hebben een rondje sauna’s gedaan. De eerste was Sauna Gorredijk, daarna Sauna Peize in Drenthe en dan nu Sauna Hotstones. Dit is een heerlijke sauna met als extra het kuurbad van heerlijk warm zout water, dat goed is voor veel lichaamlijke ongemakken. Maar helaas gaat de damesdag weg. Vele vrouwen waren er op damesdag die ongelooflijk genoten van het onder elkaar zijn. Lekker ontspannen zonder “gekijk” van mannen.

Heerlijke sauna’s binnen en buiten met ook nog een vijver waar je lekker kunt afkoelen. In de zomer is het in de tuin ook lekker vertoeven. Helaas, helaas. Nog maar 5 dagen per week open en geen damesdag meer!

Veel vrouwen gaan hun ontspanning missen en sommigen gaan een langere reis ondernemen naar andere sauna’s. De meeste dames komen dus niet meer in de Sauna Hotstones in Vrouwenparochie.


Dineke

Vandaag in 1,5 uur naar Sauna Hotstones gereden. Niet aan te raden. Na de rondleiding is mijn eerste reactie: ik wil weg. Het ziet er onverzorgd en net schoon uit. De schimmel groeit op het plafond van de douche. Er is een stuk uit het plafond boven het zwembad. De vloeren van de sauna’s zijn niet schoon en de hoofdsteunen zien eruit alsof mensen er al 10 jaar op hebben liggen zweten. Spinnenwebben zijn aanwezig aan het plafond in de sauna, zandmeters doen het bij uitzondering. Kortom, ik heb nog nooit zo snel een sauna weer verlaten.


Truus

Sauna Hotstones is een kleine sauna. Het zwembad dito. Restaurant tevens rustruimte is niet uitnodigend


Jan

We zijn hier afgelopen weekend geweest en hebben het erg naar onze zijn gehad.
Het is een kleine sauna, waar een bijzondere rustgevende sfeer hangt.

Het personeel is heel erg vriendelijk.

Heerlijk eten, fijne massage en lekker ontbijt.

Eenvoudige maar nette kamer en omdat er overal wifi is, kun je als je dat wilt toch livestream TV kijken, want er is geen TV op de kamer. Er zijn 3 kamers en 2 toiletten en een douche om de hoek van de kamers, viel reuze mee.

Jouw SaunaGids

2 thoughts on “Sauna Hotstones in Vrouwenparochie – SaunaGids

 1. Michiel

  Al jaren ga ik iedere week naar deze sauna. Ik vind dit de leukste en gezelligste sauna van Friesland.
  De charme van deze sauna is de kleinschaligheid en de persoonlijke benadering. Margreet is een geweldige gastvrouw, het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Het eten is er uitstekend. Het zoute water in het zwembad (diep uit de grond opgepomt uit de vroegere Middelzee) is een weldaad voor je lichaam. En de roestplekken op de zwembadtrap komen door dit heilzame water en is niet te voorkomen maar dat vind ik totaal geen probleem net als de vochtplekken waar sommigen zich zo druk om maken. Als je daar doorheen kijkt heb je een heerlijke relaxte dag.Ik hoef niet naar die massale welnesscentra. Alles is hier aanwezig wat je van een sauna verwacht. Ervaar het zelf eens en als je vaker gaat maak je je niet druk meer om een paar roestplekken.

  Reageren
 2. Lisette

  Nooit meer. Wat een vieze, oude bende. Ik had het liefst naar huis gegaan. Helaas hadden we ook nog een nacht geboekt. Ook dit was uitermate teleurstellend. Geen handdoeken, geen t.v. vieze douche op de gang om te delen. Zeer vieze slechte bedden en bijna 20 euro voor een ontbijt met 2 broodjes een hard ei en 1 kop koffie.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *