Logo Jouw SaunaGids

Single Reizen Online

Kies je sauna in de provincie Utrecht

Een overzicht van sauna's in Nederland. Ervaringen met foto's en filmpjes. Doe je mee ?

Over Zwembad & Sauna de Zwoer, Houten Sauna, Sauna Soesterberg, Descansa Utrecht, Sauna Lamar UTRECHT, Sauna de Heuvelrug, de Zwaluwhoeve in Hierden, De Waterlelie, Sauna Peize, Palestra, Sauna Drome in Putten . . .

Steden in provincie Utrecht :


Klik op de sauna van je keuze :


Houten
Maarsseveen (Stichtse Vecht)
Soesterberg
Utrecht
Utrecht
Veenendaal

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van Sauna's in NederlandSpa's in de provincie Utrecht SpaOnline, bekend van het Wellness Magazine, heeft de beste aanbiedingen en hoogste kortingen van sauna's in de provincie Utrecht verzameld. Tevens kun je nu ook zoeken naar sauna's met vrouwendagen. Waar je gekleed ook welkom bent. En sauna's met een hotel. Voor jezelf of als cadeau!

Klik hier

Klik hier voor de beste aanbiedingen en kortingen in Utrecht »Sauna Houten te ... Houten

Thermen Houten te ... Houten

Woensdag 1 november bezochten wij de nieuwe Houten Sauna. Een groot saunacomplex met verschillende soorten Sauna 's, een binnen en buitenzwembad, een binnen en buiten bubbelbad en nog veel meer verschillende baden. Kortom veel variatie en voor elk wat wils.
De sauna is ingericht om met gemak 150 mensen te kunnen ontvangen. Omdat het allemaal zo nieuw en zo groot is , ontbreekt de in veel andere saun's wel aanwezige, huiselijke sfeer. Voor de een kan dat een bezwaar zijn. De ander zal genieten van alle verschillende mogelijkheden.

Het personeel is uiterst vriendelijk. Het eten vonden we te duur voor het gebodene.
Hinderlijk vonden wij dat de werklui die nog in de tuin en met de bestrating bezig zijn gewoon door het saunagedeelte en dus door de blote bezoekers heen lopen. Niet dat we iets te verbergen hebben maar het hoort niet.

Als cijfer zou ik een 7 willen geven. Als in het voorjaar de tuin klaar is gaan we zeker weer terug en volgt er een nieuwe beschrijving.

Vr.Gr. Robert

Thermen Houten - Tuibrug 4 - Houten - website »


Gisteren naar Sauna Houten geweest met mijn vrouw,

Wilde even melden dat we er schofterig zijn behandeld door het bedienend personeel. Na lang wachten en geïnformeerd te hebben of de bestelling wel doorgekomen is vroeg het meisje of ik soms ruzie wilde hebben met haar. Ze vroeg of ik mijn eten warm wilde hebben en dat ik dan even geduld moest hebben. Toen het daarna weer 15 minuten duurde voor de bestelling van een drankje toch maar ruzie gemaakt.

De sauna is mooi en netjes maar dit heeft toch de avond goed verpest. Al met al een heel slechte ervaring. Taxi heen en terug 40 euro afgerekend 103 euro. 143 euro en een heel slechte avond. Normaal besteden we meer maar we wilden ze niet rijker maken deze keer.

Je mag mijn naam vermelden hoor, groet van Jack


Beste redactie van jouwsaunagids.nl,

Ik heb vol verbazing het stukje gelezen van de bevindingen van Jack en zijn vrouw in dec bij Houten Sauna. Ben zelf werkzaam bij houtensauna en kan mij hier zo weinig bij voorstellen. Maar er zullen altijd uitzonderingen zijn en ik kan alleen maar oordelen over wat ik zelf dagelijks mee maak bij ons in Houten.

Maar wij staan over het algemeen bekend dat we zo vriendelijk en gastvrij personeel hebben rondlopen. Ook gaan wij altijd serieus om met de kachten en opmerkingen van onze gasten mits deze bij ons managment bekend gemaakt worden natuurlijk.

Graag zou ik op persoonlijke titel Jack en zijn vrouw nogmaals uitnodigen bij houtensauna met een gratis entree op mijn kosten. Daar wil ik dan mee aantonen dat wij bij houtensauna normaal met heel veel respect omgaan met onze gasten. En klachten en of opmerkingen serieus nemen!!!

Ik hoop dat jullie deze reactie naar Jack kunnen doorsturen en hem met mij contact op te laten opnemen via mijn mailadres.

Met vriendelijke groeten, Ron gastheer te Houten Sauna

(Red: wij houden GEEN e-mailbestand bij en wij kunnen dit bericht derhalve niet doorsturen)


Sauna Houten heet vanaf heden Thermen Houten. Dat je het maar weet, zo luidde de e-mail.

Redactie


9 december bezocht. Wij vonden deze sauna heel massaal en totaal schoon. Gedurende de dag 1 keer een jongen gezien met een sprayfles en een doekje. Schimmel op de tegels bij de douche in de kleedruimte, stofwolken op de vloer bij de zonnebanen, poep! op de muur bij een toilet, in de kruidenbaden dreef van alles, zodat we hier heel snel wel uitgingen!

Normaal zie je de hele dag mensen rondlopen die aan het schoonmaken zijn, hier niet! Voor het eerst van m'n leven na een saunabezoek bij thuiskomst onder de douche gegaan, gewoon omdat ik me absoluut niet schoon voelde!

Personeel was wel vriendelijk en de gezichtsbehandeling was prima!

Marijke

De sauna is een ideaal vertrekpunt om aan je gewicht te werken

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden hebben wij hierin verwerkt. SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Houd een deel van het aankomend weekend helemaal voor jezelf! En zoek een motiverende omgeving als een sauna op. Een ideale omgeving voor motivatieoefeningen en om te onderzoeken wat jij aan jouw situatie wilt gaan veranderen ... snel afvallen is goed mogelijk!

Klik hier

Afvallen en op gewicht blijven, klik hier ...Nieuwe en luxe entree van SpaSereen in Maarsseveen (Stichtse Vecht)

SpaSereen in Maarsseveen (Stichtse Vecht)

Een nieuwe sauna, die haar deuren opent op 1 mei 2011. Schitterend gelegen aan de Maarsseveense plassen. Naast het bekende naaktstrand. Wij zijn benieuwd wat het gaat worden. Ze schrijven:

Ontspannen in alle rust en ruimte.
In ons ruim opgezette complex bieden wij een breed scala aan saunacabines. Onderstaand een greep uit ons aanbod.

Panoramasauna: SpaSereen beschikt over een panoramasauna boven het water van de Maarsseveense Plassen, met een vormgeving die uniek is in zijn soort. De cabine is te bereiken via een 18-meter lange steiger.
Sauna met kleurentherapie (biosauna): De ruimte van deze saunacabine verandert steeds van kleur. Elke kleur heeft specifieke eigenschappen die van invloed zijn op lichaam en geest.
Himalaya Kristalzoutsteencabine: Een bijzondere cabine in Indiaase sferen. De wanden van deze zoutsteencabine zijn geheel bekleed met roze kristalstenen afkomstig uit het Himalaya gebergte. Door verhitting van de stenen ioniseren de kristalllen. Dit proces werkt zeer aangenaam op lichaam en luchtwegen.
Rosarium: Het rosarium is een stoomcabine met fraaie individuele zetels en een bijzondere rozengeur. De rozengeur wordt verspreid door middel van de aanwezige stoom.
Infrarood cabine: De infraroodsauna werkt heilzaam bij onder andere spier- en gewrichtsproblemen. Dit komt door de diepere warmtestraling van de infraroodlampen.
Turks stoombad: Het Turks stoombad is een ruimte met een temperatuur van ongeveer 55°.

Wij houden jullie op de hoogte, Annette&Loek

SpaSereen - Westbroekse Binnenweg 2a - Maarssen - website »


Hallo,

Via deze weg wil ik mijn ervaring graag delen over de Sauna in Maarsen. Sauna Spasereen hebben we gisteren bezocht en we zijn super tevreden.

Het was heel erg druk op de parkeerplaats toen we aankwamen maar daar was in het sauna complex niets van te merken. Het is er erg mooi ingericht, waarschijnlijk had de kerstversiering daar ook invloed op, erg schoon en zeer vriendelijk personeel. Je hebt heel veel keuze uit verschillende baden en cabines en veel rust mogelijkheden. De hamam en hotstone behandeling was echt heerlijk en ook hier weer super vriendelijk en kundig personeel. Wij hebben een heerlijke avond gehad!

Met vriendelijke groet, Monique.

Annette&Loek schrijven over Sauna Soesterberg

Annette & Loek schrijven over Sauna Soesterberg

Een goed uitgeruste sauna. Veel cabines, ook in de tuin.
Een turks bad, een water "stilte" ruimte en een meer dan prachtige tuin.
De inrichting is verzorgd, maar wel een beetje oubollig.
Het eten is goed. Helaas vinden wij de kaart wat te hollands. Wij komen er graag. Vooral op zondag in de namiddag, dan is het er gezellig en niet al te druk.

Ons cijfer is 7,5

Sauna Soesterberg - Amersfoortseweg 105-107 - Soesterberg - website »


Sauna Soesterberg gaat zich richten op de preventieve wellness. Voor hen is dat begeleiding bij het afvallen. Meer over wellness op Wellness Online voor een Fit & Vitaal leven »

Sauna Descansa te Utrecht

Sauna Descansa te Utrecht

Beste Saunavriend(inn)en,

Sauna Descansa bevindt zich in een groot pand aan de Biltstraat in Utrecht, waarin ook een Beautysalon en een Kapsalon zijn gevestigd. Parkeren is er een regelrechte crime dus kom met het openbaar vervoer, fiets of op zondag (parkeren bij de Schouwburg). De entree is licht en modern, de ontvangst vriendelijk, een rondleiding is hier vanzelfsprekend. Men hoeft géén handdoek of badjas mee te nemen. Ze zijn namelijk bij de prijs (f. 35,00) inbegrepen. De Sauna oogt op het internet veel ruimer dan in werkelijkheid (zie foto's). De plaatjes zijn waarschijnlijk met een groothoeklens geschoten. Het sauna-hok is piepklein (6 personen liggend of 10 personen zittend maximaal) en zo ook het ernaast gelegen Turks bad (mét koudwaterslangen!), maar het maakt het daardoor natuurlijk wel erg knus en gezellig. Ook de afkoelruimte (douche, stortbak en tobbe) is beperkt.
De rustruimte met eetcafé is daarentegen wel weer behoorlijk ruim en zeer gezellig ingericht. Het lijkt wel een grote huiskamer met open haard, boekenkast, banken e.d. Er is ook een beperkt buitengebeuren: een balkon (de sauna ligt immers op de eerste verdieping) met ligstoelen en veel plantenbakken. Op de begane grond is er naast de kleedruimte ook een "zwembad". Dit lijkt meer op een uit de hand gelopen ligbad (ca. 3 bij 5 meter groot) maar door op een knop te drukken creëer je een krachtige tegenstroom waar tegenin het nog plezierig zwemmen is (mits er niet te veel mensen in het bad aanwezig zijn...)

Al met al is het dus een kleine, knusse sauna voor rustzoekers die niet al te veel faciliteiten noodzakelijk achten. Grootste pluspunt: badjas en handdoek inbegrepen, grootste nadeel: voor een bubbelbad moet je hier extra betalen.

@rmand

Descansa - Biltstraat 6-8 - Utrecht - website »


Ik kwam al jaren in sauna Descansa in Utrecht. Met recht een oase van rust in het centrum: sfeervolle relaxruimte, bezoekers die het verschil kennen tussen een sauna en een tropisch zwemparadijs, aardige bediening. Klein, maar alles wat je nodig hebt is er.

Ongeveer een jaar geleden is de sauna overgenomen door mensen met een horeca-achtergrond, en dat merk je. Nergens wordt er toegezien op omgangsvormen die nodig zijn als iedereen van de sauna wil genieten. Er komen steeds meer mensen die volgens mij nog nooit in een sauna zijn geweest, en het beschouwen als een soort cafe, waar het toevallig wat warmer is. Zonder handdoek op de banken liggen zweten, luid gekwek in de kabine, van de sauna zonder te douchen in het dompelbad, gillen onder de koude douche, springen en schreeuwen in het zwembad, etc. Als je vraagt of het wat rustiger kan, wordt er gezucht "er staat nergens dat dit een stiltesauna is". Alsof je in de trein zit, met speciale stiltecoupes! De bediening is te druk met het serveren van voedsel en drank om actie te nemen - misschien weten ze zelf niet eens, hoe storend dit is voor bezoekers die komen voor hun ontspanning. Er is geen instructie over "hoe het werkt in de sauna. Wel hangt er nu een bordje, dat het verboden is om een flesje water mee te nemen - dat verkopen ze liever aan de bar.

Bij de toegangsprijs is het gebruik van een badjas en handdoek inbegrepen.
Gisteravond overkwam mij, wat ik al een paar keer bij andere bezoekers heb mogen zien: iemand had mijn badjas meegenomen en die van hem/haar waarschijnlijk laten hangen. Toen ik dit meldde bij de bediening en om een andere badjas vroeg (het enige alternatief zou zijn geweest, er maar vandoor te gaan met de badjas van een ander), werd mij eerst verteld dat ik vast niet meer wist waar ik mijn jas had gelaten, omdat de badjassen nummers hebben. Een onbegrijpelijke reactie. Na stevig aandringen kreeg ik een nieuwe badjas toegeworpen, met daarbij de opmerking dat als dit nog een keer zou gebeuren ik extra zou moeten betalen, want als iedereen twee badjassen ging gebruiken, verdienden ze niets. Op mijn vraag wat ik precies zou moeten doen om te zorgen dat me dit de volgende keer niet zou overkomen, meldde de medewerker dat hij niet met mij in discussie wenste te gaan. Kan ik me wel voorstellen, als je geen argumenten hebt.

Jammer, maar mij zien ze niet meer terug. Spijtig, dat er eigenlijk in Utrecht geen goede sauna meer is. Iemand met tips?

Ernst

Sauna Lamar te Utrecht

Sauna Lamar te Utrecht

Vandaag ben ik dan naar Sauna Lamar in Utrecht-zuid geweest en dat is me prima bevallen. De entree (kleine parkeerplaats) is prima, de ontvangst vriendelijk. Ik kon een rondleiding krijgen maar dat heb ik niet gedaan want ik was hier enkele jaren geleden al eens geweest met collega's. Toen vond ik het een beetje groezelige tent maar inmiddels is hier een renovatie geweest en dat heeft de boel goed gedaan. De kleedruimte is wat aan de krappe kant, de rustruimte daarentegen weldadig ruim met allemaal nieuwe bankstellen en een romantische aankleding. De keuken heb ik niet getest (geen trek) maar aan de bar bestelde ik een IJsthee Light, die uit een aangebroken fles werd ingeschonken (minpuntje). De doucheruimte is groot genoeg en de 3 binnenSauna 's (waaronder een Eucalyptus-sauna), het ruime stoombad, het ronde (8-persoons) bubbelbad en het voetenbad liggen rond een soort van pleintje gedrapeerd. Alles maakt een keurig verzorgde indruk. Het verwarmde zwembad en de ligruimte buiten zijn wat aan de krappe kant. Er is ook nog een buitensauna, maar die zag er ook niet al te gebruikt uit... Er zijn ook zonnebanken, gesitueerd in de voorzijde van het pand in twee kille, ongezellige kamers. Er is ook de mogelijkheid van massage maar die heb ik niet uitgeprobeerd, bovendien ook hier alleen op afspraak.

@rmand

Sauna Lamar - Jutfaseweg 223 a - UTRECHT

Sauna Lamar is gesloten.


Ik snap niks van de positieve verhalen over Lamar. Ik ging met mijn vriendin in september 2009 naar Lamar. Wij hebben het nu over Sauna Laat Maar...

Wij zijn beide ervaren saunagangers en we zijn ook in de wat kleine, minder luxe sauna's gewest maar dit sloeg werkelijk alles! Groezelig is zwak uitgedrukt. Het was ronduit vies. Het toilet, overal vochtplekken en als klapper zweefden er gewoon zwarte vlokken in het voetenbad! Het was zwaar onderkomen en niet onderhouden: overal schimmelplekken en toen we omhoog keken in het bubbelbad bladderde de verf van het plafond.

Als echte afknapper liepen er alleen maar mannen rond waarvan er eentje me een behoorlijk intimiderende blik tussen mijn benen gaf toen ik onder de douche stond. Bijna had ik er iets van gezegd. We hadden beiden een hot stone massage die werd gegeven door de buurman ofzo. Ik ben heel vaak gemasseerd en ook hot stone massages gehad maar deze was behoorlijk amateuristisch.

Ik hoop dat iemand deze sauna overneemt en grondig onder handen neemt want ik vind dergelijke sauna's heerlijk en momenteel missen we een fatsoenlijke sauna in Utrecht..

Jikke


Sauna Lamar, Utrecht

Sterk verouderde sauna. Voelt niet fijn en fris. Buitensauna's werken niet, zwembad is vies. Ga liever naar een zwembad, dat is ook veel goedkoper. Er niet eens iets gedronken of gegeten omdat het allemaal niet hygienisch aandoet. Toe aan verbouwing, vernieuwing of sloop. Ik hou echt niet alleen van de grotere sauna's maar dit kan echt niet meer!

Sacha

Sauna De Heuvelrug

Sauna De Heuvelrug

Een tijdje terug heb ik deze sauna bezocht en deze beviel mij uitstekend. Er zijn verschillende saunacabine's,fijne tuin, binnen en buitenzwembad waarvan het water iets warmer had gemogen.Wat ook erg fijn is,zijn de afkoelruimtes in het turks stoombad en kruidentempel.

Menukaart is gevarieerd en het eten is lekker,vriendelijke bediening dus wat wil je nog meer voor een lekker sauna dagje.
Entreeprijs 33,50

Groetjes Angela

Sauna de Heuvelrug - Dijkstraat-West 189 - Veenendaal - website »


Wij komen al jaren bij deze sauna en vinden het steeds weer heerlijk om te gaan. We varen in de zomer door heel Nederland en hebben al verschillende sauna,s bezocht. Daarvan zijn er verschillende heel goed en betaalbaar. Maar in de winter komen we tocht het liefst in Sauna De Heuvelrug in Veenendaal. Wij vinden het een wat gedateerde sauna maar dat maakt het voor ons wel gezelliger. En het buiten bad en vooral de Wurlpool buiten zijn helemaal geweldig. Er kunnen veel mensen in en je kan dan met elkaar praten zonder iemand te storen. Het eten is er erg goed en betaalbaar dus voor ons is deze sauna een heerlijk uitje.

Ineke


Recensie sauna de Heuvelrug Veenendaal

Wij dachten in deze sauna een heerlijk relaxed dagje door te gaan brengen. Dit was helaas niet het geval en wel om het volgende.

Deze sauna laat kinderen toe vanaf 4 jaar en dat hebben we geweten. De gehele dag hebben wij doorgebracht met schreeuwenden, rennende kinderen. Ze speelde tikkertje, doken in het zwembad en liepen sauna in en uit. Voor ons niet echt een ultiem dagje relaxen. Wij willen de mensen dan ook waarschuwen hier voor je rust niet heen te gaan. Jamer want de sauna zelf is wel leuk.

Groet v. Dijk


Mijn vriendin en ik waren nog nooit in een sauna geweest en omdat mijn vriendin een sauna bon had gehad voor haar verjaardag ... zijn we dat maar eens gaan proberen op afgelopen zondag 28/8/2011. Onze keuze was gevallen op sauna De Heuvelrug in Veenendaal.

Na wat onwennig heen en weer geloop ... hebben we de dag van ons leven gehad ... alles was perfekt .... we hebben alle sauna?s, zwembaden, dompelbaden en jawel ook nog de hamman genomen ... heerlijk relax ... na afloop heerlijk gegeten in het restaurant ... echt top .... de prijzen en het personeel waren heel erg vriendelijk .... als ik de heuvelrug een cijfer moet geven dan krijgen ze van mijn een 10 ............ en bij deze zijn wij ook besmet geraakt door het sauna virus.

Groet Ron
JOUWSAUNAGIDS . NL

Afvallen en je weer fit en gezond voelen
| Contact | Privacy en Copy Right | Disclaimer | Links | SiteMap |